Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 19 867
  • 681
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, много благодаря за подкрепата и съветите Heart
Google, напълно права си за перфекционизма, аз цял живот съм така. Имам си и ОКР покрай него, в момента се е пообострило. Хубавото е, че съм ходила на терапия и знам как да го контролирам и общо взето, начинът, по който ти си описала- живееш през сърцето, не през главата Simple Smile
При мен си е доста затвърден модел, обаче, защото повтарям стъпките на мама, тя ни отгледа двете със сестра ми сама, докато взима още две специалности и работи с пълна пара, през това време изглежда перфектно и е най-грижовната и present майка на света. Е, да, на моменти беше невротичка, но със сестра ми дължим успехите си и това какви хора сме, на нея Simple Smile Та, следвам нейните стъпки, за добро или лошо, но опитвайки се да контролирам перфекционизма. На моменти не ми се получава. Ще послушам съветите ти Heart Вдругиден впрегнах ММ и мама и отивам на дискотека с момичетата, отделно си възобновявам женските съботи, че нещо ги бях спряла. Определено съм много по-добра, мила и себе си с тях. На имам прекрасен мъж, много ме пази и споделяме всички отговорности пу - пу дано да е така и занапред.
Решила съм сега да не мисля това за стъпването на пръсти, така мислех сядането и лазенето и той си седна и пролази сам. Нищо няма да правя, детето ще си стъпи на пета и.ще си проходи. Иначе, планирам септември да сме на ясла, вероятно ще е частна,.защото няма да ни приемат в държавна, поне общината поема почти половината на месец. Честно казано, предпочитам да е частна, първоначално, докато е по-малък, но държа да започне, защото вече търси деца, социални контакти, а общува основно с трима човека само. Сега, покрай празниците, забелязахме и че си е малко глезен вече, просто защото е обсипан с грижа и внимание. Много командва и се тръшка вече. Та, просто смятам, че ранното социализиране е най-доброто за деца, като моето - търсещи постоянно други деца,.общителни, супер активни и подвижни.

При вас как мина тази вечер - аз му говоря за дядо Коледа, слушаме песнички и правим коледна магия още от началото на месеца (за украсата - вечерта направи коледна магия и на сутринта се събуди и всичко беше украсено Grin, имаме го и на видео хихи. Супер много.се зарадва сутринта). Тази вечер пък имитирахме дядо Коледа, звънчета, тропане и изненада, че са дошли подаръците. Това дете всичко рязбра, хора, даже взе да гледа през прозореца, да види дали дядо Коледа още е навън (понеже му казах, че вече е тръгнал и е в двора). Като видя подаръците и направо пощуря, смя се, радва се, показва ни. Арти (кучето) и той. Хубава вечер беше. Сега заспа кято къпан. Междувременно, без да разберем, долу са избили още 2 зъбчета и вече имаме 8 Grin

Светли празници, момичета! Heart

Само да кажа, че това с тръшкането не е от глезотия. Напълно нормален период е, а и по зле ще става ако това те успокоява хахах. Моя съвет е ако го слагаш в  проходилка да спреш впредвид стъпването на пръсти. Моето бебе проходи вчера- изведнъж се пусна.

# 631
Весела Коледа, момичета!
За тръшкането от приятелки знам, че е започване на проява на характер и май няма да е само сега Simple Smile
Честито прохождане! Ние не го мъчим да върви. Откакто откри, че може така да върви някой да го държи, започна все повече и повече да иска. Аз не съм пълзяла, а дирекрно съм тръгнала да вървя. Мъжът ми също, и очаквахме и Тео да е така. А той си и пълзи и подпира по мебели.. хихи

Дядо Коледа и всичко коледно го разплакват и плашат Simple Smile

# 632
Честито прохождане! Simple Smile)

За Коледа е украсено, вчера падна голяма игра с едни лампички, направихме фотосесия с тях домашна. Не мисля да й обяснявам за Дядо Коледа още. Ние си празнуваме домашно. Подаръкът й е пиклер. Grinning

Изобщо не я мисля кога ще проходи. Аз съм проходила късно - година и няколко месеца. През живота ми съм се спукала от планинарство и бягане от малко дете та досега. Дали ще проходи на 10 м или след годинка не оказва някакво голямо влияние. Grinning

# 633

За Коледа е украсено, вчера падна голяма игра с едни лампички, направихме фотосесия с тях домашна. Не мисля да й обяснявам за Дядо Коледа още. Ние си празнуваме домашно. Подаръкът й е пиклер. Grinning

Изобщо не я мисля кога ще проходи. Аз съм проходила късно - година и няколко месеца. През живота ми съм се спукала от планинарство и бягане от малко дете та досега. Дали ще проходи на 10 м или след годинка не оказва някакво голямо влияние. Grinning

Ние също никога не сме го държали за ръчички и да върви. Пълзеше, после взе да ходи по мебели и сега вече се пусна да ходи

# 634

Ние също никога не сме го държали за ръчички и да върви. Пълзеше, после взе да ходи по мебели и сега вече се пусна да ходи
Супер. Simple Smile

Нещо такова ни чака сигурно и нас. Тя отдавна пълзи и ходи по мебелите изправена, но я е страх да се пусне. 😅

# 635
Аз, като го хвана да ходи и той свива крачетата за лазене. Сега е в период лазене и не му е интересно ходенето. Започна от вчера да стъпва на пети, така че до месец ще го усъвършенства и това. Проходилката си е ок, стига да не живее в нея. Имам зелена светлина от ортопед, че до 30 мин на ден няма проблем. Ние всички сме израснали с проходилки, пък си се движим нормално Grin

# 636
Аз, като го хвана да ходи и той свива крачетата за лазене. Сега е в период лазене и не му е интересно ходенето. Започна от вчера да стъпва на пети, така че до месец ще го усъвършенства и това. Проходилката си е ок, стига да не живее в нея. Имам зелена светлина от ортопед, че до 30 мин на ден няма проблем. Ние всички сме израснали с проходилки, пък си се движим нормално Grin

Всеки сам си преценява за проходилката. Аз лично съм против.

# 637
Привет момичета. Честита Коледа! Бъдете здрави и благословени, нека във всеки дом има здраве, късмет и много детски смях.🎄♥
Аз също бях взела проходилка /от една група във ФБ, втора ръка/, от чисто любопитство, изобщо не и хареса и я върнах отново за продаване.
При нас нещата се развиха доста бързо, започна да се изправя преди няколко дена, а днес цял ден обикаля стъпвайки, докато я държат вуйчо или баба.
Не бързам с нищо-храна, прохождане,гърне. Всяко дете е индивидуално и се развива по различен начин.

# 638
На нас Фурлакис ни каза, че за прохождане е добре да не бързаме да ги държим за ръчички, а по-добре да им създадем предпоставки сами да се научат, от диван до табуретка и т.н., иначе стават "зависими" и малко чакат наготово.след това да ги водиш и спират да опитват.

Аз лично съм за по-късно, но стабилно прохождане, отколкото болки в кръста :Д

За момента прави траверси в кошарата си за игра настрани.

Пак той ни каза, че дали за ръчички или проходилка/бънджи, все тая. Защото майката "играе" ролята на въпросното помагало като го държи.

# 639
В крайна сметка това са здрави деца, рано или късно ще проходят, проговорят и всичко. Нашият от вчера взе да казва тата и деде, така отведнъж и някакви гласни и съгласни. Също и - не, айде, виж, ика. Направо за една вечер се отприщи Grin

# 640
  • Варна
За много години момичета! Пожелавам ви една успешна, здрава и късметлийска година.
Честито на проходилите.
Моя само в кошарата за игра си ходи и се придържа по мебели и така ходи. Дадоха ми бънджи скача на него. Съобразявам де с времето. Все още си стои с 8 зъба. Начатка ги и от повече от месец нищо. Чакаме кътниците да пробият. Нощите са спокойни за сега.
Подготвяте ли рождените дни? За януарчетата питам по- скоро?

# 641
Нашият го мъчи девети зъб - кучешкият. Направо, като го почнаха от 6-7 месец, не са спирали. Нашият започна вече с "Искам мама". На НГ плака за нас, исторично, досега никога не беше изпадал в такава истерия, хем беше с любимата му баба. Прибирахме се от ресторанта, за да го приспим. Сега само ни търси, основно мен. Протяга ръчички, казва "Маммм". Как ще ходя да работя от понеделник, не знам Grin При вас как е положението по тази тема? От днес взе да сочи с пръстче, кято иска нещо. За сметка на това пък, спря да бърбори, беше почнал - деде, тата, ика и всякакви такива. Сега, само като го подсетиш ги казва. Ние рд ще правим в моя роден град, около 30 човека, в ресторант ще сме. Украса ще си поръчам. Решила съм да се наглася и гледам рокли и аксесоари и за мен. И мой празник голям е, така че хаха Кръщение се отказахме засега. Честита Нова година и от мен!

# 642
  • Варна
И аз няма да правя кръщене сега. Искам да е проходил поне, да не кажа края на лятото или догодина ще е.
Аз работя на 2 места и не мисля да се връщам скоро на основната ми работа. На другата си поработвам по 4 часа седмично.
За рождения ден и ние ще сме в родния ми град, ако времето позволява пътуване, ако няма сняг, поледици. Ще сме семейно и 2 приятелки с бебета (приятелчетата му, с които излизахме лятото) та 8 човека сме. Поръчах украса, ще поръчам и семпла торта без фондан.

# 643
Честита Нова година!
Кътниците много ни мъчат излизат три наведнъж, кучешки все още няма. Прохождането според мен е мираж, преди годинката, въпреки че започна много бързо да се изправя, движи се по мебелите. Много е смела, направо изтръпвам, като се пусне или като тупне по дупе. Ние сме едни от първите с рождените дни. Ще бъдем вкъщи, семейно. Поръчала съм украса,на нея рокля и съм ни мачнала и нас с баща и за снимките. Остана само да поръчам тортата.

# 644
Честита Нова Година! Здрави и спокойни бебета Simple Smile))
Още е с 2 долни зъба само. Почти избил 1 горен (така седи от 3седмици). Съседния горен и той взе да "слиза". Отделно чеше отстрани...страхът ми е да не избият 2 или повече наведнъж. Сигурно ще е някакъв ад.

Рождения ден...ще е семейно предполагам, заедно с кумовете ни (кумът е кръстник на малкия. Кръщенето още септември направихме). Мъжът ми искаше да правим парти..но аз съм бременна. Ако всичко е наред ще съм доста напреднала 🤞и изобщо не се виждам за "парти". 

Имам въпрос за белтъка -  вкаран ли е при вас и ако да - как? Чудя се във вид на солен кекс ли...

Общи условия

Активация на акаунт