Google, напълно права си за перфекционизма, аз цял живот съм така. Имам си и ОКР покрай него, в момента се е пообострило. Хубавото е, че съм ходила на терапия и знам как да го контролирам и общо взето, начинът, по който ти си описала- живееш през сърцето, не през главата

При мен си е доста затвърден модел, обаче, защото повтарям стъпките на мама, тя ни отгледа двете със сестра ми сама, докато взима още две специалности и работи с пълна пара, през това време изглежда перфектно и е най-грижовната и present майка на света. Е, да, на моменти беше невротичка, но със сестра ми дължим успехите си и това какви хора сме, на нея
Та, следвам нейните стъпки, за добро или лошо, но опитвайки се да контролирам перфекционизма. На моменти не ми се получава. Ще послушам съветите ти
Вдругиден впрегнах ММ и мама и отивам на дискотека с момичетата, отделно си възобновявам женските съботи, че нещо ги бях спряла. Определено съм много по-добра, мила и себе си с тях. На имам прекрасен мъж, много ме пази и споделяме всички отговорности пу - пу дано да е така и занапред. Решила съм сега да не мисля това за стъпването на пръсти, така мислех сядането и лазенето и той си седна и пролази сам. Нищо няма да правя, детето ще си стъпи на пета и.ще си проходи. Иначе, планирам септември да сме на ясла, вероятно ще е частна,.защото няма да ни приемат в държавна, поне общината поема почти половината на месец. Честно казано, предпочитам да е частна, първоначално, докато е по-малък, но държа да започне, защото вече търси деца, социални контакти, а общува основно с трима човека само. Сега, покрай празниците, забелязахме и че си е малко глезен вече, просто защото е обсипан с грижа и внимание. Много командва и се тръшка вече. Та, просто смятам, че ранното социализиране е най-доброто за деца, като моето - търсещи постоянно други деца,.общителни, супер активни и подвижни.
При вас как мина тази вечер - аз му говоря за дядо Коледа, слушаме песнички и правим коледна магия още от началото на месеца (за украсата - вечерта направи коледна магия и на сутринта се събуди и всичко беше украсено
, имаме го и на видео хихи. Супер много.се зарадва сутринта). Тази вечер пък имитирахме дядо Коледа, звънчета, тропане и изненада, че са дошли подаръците. Това дете всичко рязбра, хора, даже взе да гледа през прозореца, да види дали дядо Коледа още е навън (понеже му казах, че вече е тръгнал и е в двора). Като видя подаръците и направо пощуря, смя се, радва се, показва ни. Арти (кучето) и той. Хубава вечер беше. Сега заспа кято къпан. Междувременно, без да разберем, долу са избили още 2 зъбчета и вече имаме 8 
Светли празници, момичета!

Само да кажа, че това с тръшкането не е от глезотия. Напълно нормален период е, а и по зле ще става ако това те успокоява хахах. Моя съвет е ако го слагаш в проходилка да спреш впредвид стъпването на пръсти. Моето бебе проходи вчера- изведнъж се пусна.