Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 13 432
  • 435
  •   1
Отговори
# 15
Моят има също предпочитана страна за спане - наляво. Сам си извърта главата, дори да съм я сложила надясно. И е точно, защото има мускулна контрактура от раждането на тази страна. Може да са върти главата и на другата, но не му харесва. Ходи на физиотерапия за това. Отделно вече си е сплескал леко главата от любимата страна и верояно от другия месец ще трябва да ползва възглавница за плагиоцефалия, ако не свикне да спи и надясно.
Моят съвет е да го заведеш на педиатър и физиотерапевт да го видят.

# 16
Здравейте момичета.

Вашите бебета като са изнервени махат ли с ръчички? Моята е като диригентче😃

Също тези от вас които дават газ капки, до кога ще ги давате?

# 17
Хахах да и нашият  маха с ръчички.

За секрета от очичките, имаше още от болницата, че и зачервен е клепача. В болницата казаха да капем тобрин или тобрекс, едно и също е, и почистване с марличка мека и физиологичен разтвор, но педиатърката изписа хомеопатия хомеоптик и до 4ти месец щяло да мине. Не иска да му изпише от антибиотичните. Обаче на мен ми писна по няколко пъти на ден да тормозя детето, защото хич не му харесва и се нервира като му чистя очичките и нямаше никакъв ефект. и братчедката каза че е капала тобрин, та взех от тези капки и за 3 дни по1 капка на ден спря да тече секрет. Остана само зачервяването, което се надявам скоро да мине и то.

Какви са тези газ капки? Thinking

# 18
Благодаря за темата Heart

Момичета, а вашите бебчета имат ли предпочитана страна за поставяне на гравичката? Нашият е все на дясно и тези дни се притесних дали няма някакво изкривяване, защото забелязах, че като го вдигна прав, с коремче към мен (на рамото) и пак тялото криви на дясно. Пробвах, може да върти главата на другата страна, обаче сякаш или не му е удобно, или препочита дясната. Замислих се, покрай драмите с раницата Tula, защото имам чувството, че се се криви на дясно и в нея, е не е с право нагоре тяло и затова нещо не се получава при нас. Има ли някоя от вас такива наблюдения за нейното бебче? Притеснявам се, защото аз като малка съм имала леко изкривяване на прешлените и до ден днешен едното ми рамо е леко по-напред от другото и правех терапии, но вече всичко е ок. Да не е наследил и той нещо или е нормално това за бебетата...

И моята си криви главата надясно като я държим.За предпочитане на страна за спане обаче не съм забелязала.
ММ забеляза,че все си накланя надясно главата като я вземе.Ще питам утре педиатърката.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 10:39 от M.Steff

# 19
Хахах да и нашият  маха с ръчички.

За секрета от очичките, имаше още от болницата, че и зачервен е клепача. В болницата казаха да капем тобрин или тобрекс, едно и също е, и почистване с марличка мека и физиологичен разтвор, но педиатърката изписа хомеопатия хомеоптик и до 4ти месец щяло да мине. Не иска да му изпише от антибиотичните. Обаче на мен ми писна по няколко пъти на ден да тормозя детето, защото хич не му харесва и се нервира като му чистя очичките и нямаше никакъв ефект. и братчедката каза че е капала тобрин, та взех от тези капки и за 3 дни по1 капка на ден спря да тече секрет. Остана само зачервяването, което се надявам скоро да мине и то.

Какви са тези газ капки? Thinking

# 20
Ние на 8ми сме на ваксина и ще питам тогава, да не го разказвам детето по болници.

А вие на будуванията сменяте ли заниманията? Той има едни любими играчки, направо по един час стои и им говори, смее им се, научи, че като рита с крачета се клатят и го прави. Обаче се чудя дали да не сменям, да не стои само на тях, но то и другите играчки са подобни.

# 21
Нашата бебка си е харесала от моите плюшени играчки една панда, гледа я хипнотизирано и и се смее, както и една плетена дрънкалка подарък.  Към всички останали играчки и картички със снимки, които имаме не проявява интерес.

Ние на 8ми сме на ваксина и ще питам тогава, да не го разказвам детето по болници.

А вие на будуванията сменяте ли заниманията? Той има едни любими играчки, направо по един час стои и им говори, смее им се, научи, че като рита с крачета се клатят и го прави. Обаче се чудя дали да не сменям, да не стои само на тях, но то и другите играчки са подобни.

# 22
Нашата бебка си е харесала от моите плюшени играчки една панда, гледа я хипнотизирано и и се смее, както и една плетена дрънкалка подарък.  Към всички останали играчки и картички със снимки, които имаме не проявява интерес.

Още им е рано май.И моята не проявява голям интерес ,нито към активната гимнастика ,нито към играчките.Може би само към картите,но не всеки път.

# 23
Аз като покажа повече неща/ играчки ми се струва, че се превъжбужда, после не иска да спи та не знам колко е удачно.
Да ви питам вие как процедирате през нощта, кога сменяте памперс? Аз почнах да пропускам една смяна (тази около 2-3). Днес на следващата към 5-6 почна да връща повечко, на тази в 12 пъкнсе разхълца...обикновено я сменям след хранене или между храненето, ако много се бави, за да я разсъня. Вие преди хранене ли сменяте? Малко ми изглежда невъзможно за нощните.

# 24
Сменям основно след хранене, защото обикновено точно при храненето прави дейност в памперса. А, ако съм сменила преди, се налага втора смяна.
Ако съм се забавила повечко със смяната (около 4 часа) и е пишкал няколко пъти, памперсът е много пълен и няколко пъти дори е пропускал.

# 25
Аз сменям памперс преди хранене,защото после като почна да я въртя ,започва да връща мляко и става сложно,освен памперс трябва и дрешки да сменям

# 26
Здравейте! Следя ви от много време. Дъщеря ми е с термин февруари, но се роди 19 януари. Да ви питам, вашите дечица усмихват ли ви се? Дъщеря ми е много сериозна млада дама, има ли и други? Simple Smile

# 27
Винаги сменям памперс преди хранене, ако е пълен разбира се. Ако се случи да направи нещо по време или след също сменям. Вечер спи непробудно, чак сутринта. След хранене и по време е гаранция за 100% повръщане при нас.  
Здравей, моята дъщеря, също се роди преждевременно на 19.01. Преди се усмихваше неволно, но сега се усмихва непрекъснато. Разпознава ни с баща и, закача се, когато я забавлявам се усмихва и издава звуци на вълнение, даже често повтаря след мен “ай”. 😂
Може би при вас изисква малко повече време.
Здравейте! Следя ви от много време. Дъщеря ми е с термин февруари, но се роди 19 януари. Да ви питам, вашите дечица усмихват ли ви се? Дъщеря ми е много сериозна млада дама, има ли и други? Simple Smile

# 28
И ние почнахме да се усмихваме много,особено сутрин след събуждане.Разпознава ни вече,реагира на светлината на лампата,ако е малко по-силна.Хваща си шишето сама ,развива се 😀

# 29
Нашата имаше веднъж волева усмивка, беше много сладка, една уста широко отворила, очичките й се смееха също. Но само това, повече не ни е дарявала с тази гледка. Опитвам се със звуци, физиономии, гъделичкане, но не става. На 6 седмици е.
Иначе по коремче почна повече време да си държи главата изправена, не я дрънва изведнъж. Звуци също издава повече, онзи ден на гимнастиката говореше на черно-белите картинки.
Доста се заглежда, реагира с примижване на по-силна светлина, но звуци още не я вълнуват.
При вас как са

Общи условия

Активация на акаунт