Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 13 392
  • 434
  •   1
Отговори
# 45
И при мен още го няма цикъла, нямам и симтоми скоро да идва. Бебчо все още само насън се усмихва, педиатърката каза, че е важно, че я има усмивката, няма значение кога. И аз тази година правя 38 Grinning

Има ли някоя мама от София да е водила на гастроентеролог бебче и да препоръча? И дали има изобщо такива с направления да работят..

За 10 дни 1 път се изходи и то със свещичка и ще го водиме на преглед, нещо се е запекъл май май.

# 46
Чудя се как така бебетата на някои от вас спят непробудно през нощта. Аз ако имам един такъв ден с нощно спане, после ще имам 5 иначе…

Дайте съвет моля. Не знам къде бъркам. Днес през деня си имаше нормални дрямки. В 19:30/20:00 заспа и в 21:30 едвам я събудих, каквото и да правех тя спешее. Изкъпах я после я нахраних в 22:15 и 22:30 я сложих да спи. В момента е 2:25, тя не е заспала……. Не знам какво се случва.

# 47
Спокойно,от смяната на времето и моята имаше само дремки вчера и беше много крива.Мисля,че днес нещата ще се нормализират и ще си влезе в нормалния режим.

# 48
Sehy Ще те излъжа, но може би да е била на месец и половина, когато започна да се обръща, като и говоря и да се смее, гледаме все едно разбира какво и казвам.
Аз също правя 38 тази година 🤭. На мен ми става жега само, след къпането и когато трябва да я подсуша и облека. Направо ви казвам това дете ме по побърква от шаване.
За мен е просто абсурдно да не даваш вода на бебе. Още в болницата ми казаха, задължително, особено като е на АМ. Започнах по малко да и давам с пипета и се научи. Не пие по много, но пие. Ще излъжа дали акушерка или лекар в болницата ми каза, ако урината в памперса е ярка има нужда от вода.
Аз също съм в очакване на втори цикъл, защото ми предстои изследване след него, но така и не идва, само съм си със симптомите.
При нас последните няколко дни приспиването също е много трудно. Заспиваше към 00:30 макс след последно хранене в 23:30. Сега и ние се движим 2, 2 и нещо.

# 49
И нашата не спи много. Онзи ден при смяната на времето направи удар - цели 5 ч и половина наведнъж спа. Таман си казах, че напредваме и снощи пак 3 ч и 20 мин най-дълъг сън. После 2 ч само. Аз се отчаях малко даже. 😀

# 50
При нас тази вечер беше зле на два часа се буди и кашляше. Явно от секрета в носа, въпреки че има наклон, вече е на антирефлуксната подложка, но няма никакъв ефект.
За хремата давам Коризалия и физиологичен разтвор, като дърпахме и сополи с Носко, дано мине по-бързо, че доста се мъчи с кашлянето.

# 51
Тъкмо мислех да вляза да ви питам как се отразява на бебетата ви смяната на часа, но вече сте го коментирали.
И моят късно заспива последните дни. Иначе си се буди стандартно през 4 часа за ядене. Според мен е напълно нормално. Единици са бебетата, които спят непробудно цала нощ от толкова малки. Иначе да, всички завиждаме благородно на родителите им Grinning

# 52
Нашият почти от началото прави по 6 часа, 6 часа и половина през нощта. Обаче преди 00 часа не може да заспи. Баща му, като се прибере към 19, до 00 часа почти не спи и не ни слиза от ръцете. Плаче, нервен е. Понеже беше в командировка, установих ме, че всъщност причината е, че се превъзбужда, когато баща му си дойде. Като си бяхме двамата, още в 20 30 ч.заспива и после става само, за да хапне и пак заспива (през 2 часа до 00 часа и вече в 00 часа изкарва до 6 - 6:30). Днес баща му беше на работна вечеря и се прибра към 23 часа и пак така - в 20 30 заспинка, стана в 22 30 да хапне, заспа и после в 00 пак и сега вече спи (аз обаче не мога още Grin). Направо мисля да изгоним баща му от къщата Grin Grin Grin
Иначе ние нищо не сме правили кой знае какво. Той сам си го направи това. Единствено следя през деня да няма повече от 2,5 часа на дрямка, което често е трудно, защото днес например спа доста през деня и да има след всяка дрямка будуване поне 40 мин. И също през деня хапва на 2 часа, като след 20 30 давам предимно АМ и кърма колкото да хапне 20-30 мл. Но според мен и да не правех тези неща, пак щеше да си ги кара тези 6 часа, но вероятно щяхме доста трудно да се приспиваме. Сега този ритъм през деня помага за по-лесното приспиване. Според мен всичко е до характер на детето, плюс и ритъм и режим на семейството. Ние с ММ сме повече нощни птици и обичаме да поспиваме и ето - бебчо ляга в 00, става в 9 и спи по много Grin Обаче борбата ми е да запомне да ляга в 20-21 и си мисля, че като започне да увеличава будуванията и да намалява дневните дремки, няма как да не стане, защото ще е повече уморен.
В 8ми месец имат две дремки само през деня, така че стискайте зъби дотогава момичета най-много. Тогава няма как да не спят през нощта Grin

# 53
И моят герой си се буди на 3-4 часа за хранене през нощта, заспива вечер към 9-10, което мен лично ме устройва, тогава си ляга и баткото, така че по-рано вкъщи е още вълнуващо и шумно вкъщи. Много ми липсват разходките тези дни, в дъжда само със слинг излизаме да свършим някоя работа, надявам се скоро пак да е хубаво времето.

KPP, не искам да те плаша, но неспане около 8 месец не просто има как, ами много бебета точно тогава никак не спят. Води си се тогава една от регресиите на съня, а и тогава са моят личен кошмар - зъбите.
Баткото спеше чудесно до петмесечен,  когато започнаха да му избиват зъбки и ни разказаха играта.  Споделяла съм, че колики нямаше, обаче зъбите го мъчиха като за трима. Писъци по цели нощи, от венците му кръв течеше като избива нов. Всички мазила измазахме, нищо не помагаше и така цяла година Grinning ще видим сега бебето как ще е. Засега е абсолютно копие на брат си, за по-натам не знам.

# 54
Момичета, тези отнвас, които смениха млякото с антирефлуксно забелязвате ли разлика? Предполагам не повръщат, но дали се запичат повече?

# 55
Ние ходихме при двама гастро за консултация, единият изписа Фризолак. Аз не бях ок, ей така да сменям млякото. Бяхме на второ мнение,  другата докторка, която направи обстоен преглед на детето, даже и двигателни функции, ме накара да я нахраня пред нея, за да чуе това хъркане и храчка, която ние усещаме при хранене, каза че категорично не е рефлукс и препоръча консултация с УНГ. Лично бих се консултирала и с друг, преди да сменям млякото.
След смяна на времето е ужасно. Преди също се е случвало да заспи късно, но са били единични случаи. Кара си по стария режим детето. Има дълъг непробуден сън 7,8,9 часа, зора е да се приспим.
Момичета, тези отнвас, които смениха млякото с антирефлуксно забелязвате ли разлика? Предполагам не повръщат, но дали се запичат повече?

# 56
Трудно се включвам последно време.
За рефлукса - нашия го има, и при смяна на антирефлуксно - нещата се оправиха.
За спането...има дни, в които вечер се буди на 4часа - и тогава успявам да поспя и намдругия ден да не ми е крив света.
За цикъл - скоро стават 40дни от секциото ми още нямам, на смесено хранене е, като среднощните храмения основно на АМ е (да ми почиват зърната малко).
Смяната на часа при нас се отразява, като си вшяде в 5ч (по новото време), което е 4ч по старото,когато си хапваше преди.

# 57
При бебето се оказа, че не е от рефлукса кашлицата, а има бронхиолит. Личната уж още на контролния преглед каза, че не диша съвсем чисто, но нищо не препоръча, освен по-голям наклон на възглавницата и да я храня като изправена. Днес след направена снимка това откриха и започнахме антибиотик…

# 58
Много неприятно, стискам палци бързо да се възстанови!
Какви бяха симптомите? Често ли кашляше? Нашият от време на време също подкашля или киха, но и аз мислех, че е от рефлукса.

Аз да питам, момичета, ползвате ли приложенията за слушане на аудиокниги? Аз винаги съм харесвала да чета на хартия, но сега с бебето и хилядите домашни задължения изобщо нямам време да седна и да отворя книга. Обмислям дали да си направя абонамент в audible ири storytel и да слушам там книги, докато се занимавам с домашните задължения. Допада ли ви и струва ли си, или не е същото като да четеш наистина?

# 59
Благодаря!
Вкъщи изкарахме вирус с кашлица, която влачихме 4 седмици и чак към края отхрачвах вече. Носихме маски, а тя не се разболя, но сега от някакво време имаше хрема и впоследствие кашлица, която мислехме, че е от стичащи се секрети/ рефлукс. Явно да го е хванала от нас, но доста по-късно се развива при нея.
Иначе, личната ни насочи за снимка на бял дроб и така разбрахме. То не е съвсем точно бронхиолит, а нещо преди него, като възпаление пак, личната е казала на мъжа ми, но той не запомни.
Беше ме много страх да правим рентген на толкова малко бебе, но нямаше как по друг начин, защото тя се опасяваше от пневмония или нещо гастро да е проблема. Вчера цяла вечер кашля, както аз кашлях като бях болна.

Общи условия

Активация на акаунт