Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 17 068
  • 577
  •   1
Отговори
# 540
И аз се колебаех, но давам Биозин.

Вижте и какво ми попадна, предвид сезона ще си го запазя за по-късно 😅

https://www.instagram.com/p/DQMyAp0jAyz/?igsh=OGVyaGo1cTd2d3Rh
Аз подадох документи за тази еднократна 375 и за детски още другия месец, когато се роди бебето.
Имаше превод на следващия месец.
А да ви питам вие давате ли имуностимулатори на бебетата. Чудя се се за Биозин бебе. Аз от новородено я калявам, но се чудя за зимните месеци.

# 541
Нашата аптечка и тройно повече от това (имам всички) Grin Презастраховала съм се и винаги мъкна всичко с мен на път, като сме. Наскоро се замислих да добавя и нещо, което да давам при силна алергична реакция, защото вече са в такава възраст.

# 542
  • Пловдив
Използвате ли овлажнители за въздух? Nature Sweat Drops
Моля да споделите какви, че ни изсъхнаха носовете още от сега! Close

# 543
Нашата аптечка и тройно повече от това (имам всички) Grin Презастраховала съм се и винаги мъкна всичко с мен на път, като сме. Наскоро се замислих да добавя и нещо, което да давам при силна алергична реакция, защото вече са в такава възраст.

Нещо в стил епинифрин ли имаш предвид?
Освен ако детето не е с доказана алергия и предписано лечение от лекар, аз не бих рискувала да дам противоалергично на своя глава. Най-доброто в такъв извънреден случай според мен е спешен кабинет.

# 544
Имам предвид нещо при тежка алергична реакция, когато нещата са въпрос на минути и няма време за спешно и линейки. Просто искам да съм презастрахована за всякакви случаи

# 545
Точно, от типа на EpiPen, разбрах, че това имаш предвид. Но такова лекарство се предлага само на хора с доказани силни алергии. Отделно май в България изобщо не се и продава.
При реакция бият най-често урбазон, поне на мен това са слагали няколко пъти, но той не е в лесна форма за инжектиране от немедицинско лице.
Ако говориш с педиатър по темата, сподели какво са ти препоръчали.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 23:58 от esmeralda23

# 546
Ще обсъдя с педиатърката ни. Вероятно ще ме отреже Grin Но онзи ден без да искам му дадох кекс, в който се оказа, че има орехи. Преди това не беше ял. И се замислих сега ако направи реакция как да действам. Отделно и той има някакъв проблем с ларингити, постоянно си му става един дрезгав глас, при силно вдишване, като играе, капо на астматик. Вече даже знае, че реагирам, като го издаде и нарочно го прави и ме гледа и се смее как ще реагирам. Grin Та де притеснявам заради това да не е склонен към алергии. Вече два пъти му стават под очичките едни ситни пъпчици, като линия, на самия долен клепач. Махат се за два дни промивки с физиологичен разтвор. Януари му записах час при алерголог в Токуда (тогава е първият свободен). УНГ и пулмолог казват, че всичко е наред, искам да се уверя, че не е нещо с алергии, някой път да не стане неочаквана реакция от храна или друго. Вероятно повече се филмирам

# 547
Оле Мале...
Това се казва тежка артилерия. 🤣
И как така кекс? Ти и белтък ли даваш? Нали след годинка? Б...и колко съм изостанала 🤣

Я кажете някой намери ли зимни обувки17ти номер, с топло във вътрешната част? Къде? Стават му малки настоящите, а той все по-голям интерес към ходенето и няма смисъл пак такива за студовете. Гласи се да прохожда. Вече се пуска, върти. На мен не ми се иска толкова рано, но...
И ако не е тайна, вашите как вървят с размерите? Моят е 70см, 8900.
Този месец ще го запиша за кухня/не частна/, за да вземам от следващия месец. Вчера бяхме на ДК и взех бележката за алергии.
Има и 2 зъба.

Иначе, омръзна ми от диети. Един месец ядох без да смятам калории и после 1 свалях качените и то умрях от глад. Искам да сваля още 5-6. По принцип съм под кг, които бях при забременяване, ама нали луднах да правя "тяло за море"..? Та бицепс, трицепс, глутеус, преса почти изкарах... Не знам как ще продават в сезона на червеното вино. Мъка се задава 🤣

# 548
Оле Мале...
И как така кекс? Ти и белтък ли даваш? Нали след годинка? Б...и колко съм изостанала 🤣

Я кажете някой намери ли зимни обувки17ти номер, с топло във вътрешната част? Къде? Стават му малки настоящите, а той все по-голям интерес към ходенето и няма смисъл пак такива за студовете. Гласи се да прохожда. Вече се пуска, върти. На мен не ми се иска толкова рано, но...
Този месец ще го запиша за кухня/не частна/, за да вземам от следващия месец. Вчера бяхме на ДК и взех бележката за алергии.
Има и 2 зъба.

Иначе, омръзна ми от диети. Един месец ядох без да смятам калории и после 1 свалях качените и то умрях от глад. Искам да сваля още 5-6. По принцип съм под кг, които бях при забременяване, ама нали луднах да правя "тяло за море"..? Та бицепс, трицепс, глутеус, преса почти изкарах... Не знам как ще продават в сезона на червеното вино. Мъка се задава 🤣

Това с Белтъка след годинка отдавна не се практикува. Аз дадох белтък в 8 месец. Нямахме никакви проблеми. Колкото по рано дадеш толкова по добре. Алергените е хубаво да се въвеждат по рано

# 549
Моето мартенче е 77см на 10кг, маркуч, не спира да расте. сега дебна в HM дали ще намалят да заредя 92ри размер, че до Коледа 86 ще е в употреба. (Винаги имам пълен комплект дрехи един размер над използваното)

Иначе ще дам белтък като започне сам да яде, още не го прави. Но ще постигна 100 храни до 9ти месец.

# 550
Аз съм много зле с това захранване. Хич не ми се следи. За белтъка скоро ми се мерна това за годината. Чудя се дали да дам риба и свинско, и каква риба...

Дрехи пазарувам вече само от синсей. Много ме влече цената на 12-13лв цял комплект. 5лв пижама... със страшно спокойствие съм, откакто ги открих. Не ми пука с какво ще се омаже. Има си дэста обороти бройки. Но са умалени. Например сега като е 70см. р-р 80 му е перфектен. 74 вече ще излиза от употреба.

# 551
Аз за момента нямам намерение да въвеждам белтък,въпреки че сме на 9 м вече.Ще изчакам до годинката както ни каза педиатърката.Останаха ми рибата и бобовите,но смятам от утре да започнем поне бобовите ,за рибата ще изчакам още малко

# 552
Риби дадох няколко, хек, треска, пъстърва, сьомга, даже пробва скумрия. Някои от бурканчета, някои от мен направени.

# 553
Размерите са ни 78см, 8кг, малко свалихме, защото бяхме няколко дена в болница с Ковид, 8 зъбчета.
Белтък не съм въвеждала, но съм давала неща с белтък да опита- например от нашите палачинки, кекс, баница. Съвсем по малко, но все пак.
Риба също забавих, предвид че беше първо настинала и започна с лекарства, така че спрях въвеждането на всичко.
Аз също отслабнах от стрес, но вс воще имам да свалям 6кг до първоначалните 50кг. За съжаление не ми остава време да тренирам, както и да си приготвям храна за себе си. На този етап съм стопирала и се успокоявам, че има доста време до лятото.
Дрешки имаме доста, но аз също пазарувам от Пепко, Синсей /но във физ.магазин, онлайн последно имах някакви дефектни/, LC Waikiki взех сега от намаленията много сладурски екипчета и пижами за по 10-12лв. На моето изобщо не мога да му нацеля размер за обувки. Тя не стъпва все още и съм и взела просто някакви топлички за навън от Тему, но там си играя на тото.
Оле Мале...

Има и 2 зъба.

# 554
Ужас, вече добре ли сте след ковида? Какви бяха симптомите? И ММ е с температура и стомашна неразположение от вчера, малкият днес отказва да яде, почти нищо не е ял, по едно време имаше 37.1 и се чудя дали не е ковид и при нас. Също и му се приспива на 2 ч и 30.мин, а вече си е на 4-5 будуване по принцип. Иначе освен тези неща, нищо необичайно. Малко по-гушкав е. Но това е от днес, дано не се влоши.

Като см май е към 75, може и повече, носи 86 размер на Синсей. Ние дрехи от там купуваме и Пепко. На Синсей са по-хубави. Взехме много хубави вълнени неща, но по-скъпи дрехи ще купувам като стане към 2-3 години.

При нас канторът се развали, но доста дрехи са ми широки,влизам в стари, преди бременността и са ми свободни и те. Свалила съм или съм се свила, не знам. Последно бях 62 кг. Преди бременността бях 59. Най-добре се чувствам 57-58. Така, като гледам, с моята фурия и както не сядам и не се храня, май ще ги стигна Grin Но, да "отпушиха" се, понеже бях закотвила на 63.7 и каквото и да правех, не мърдаха. Хормонално е било. За мое учудване, косата ми се сгъсти, даже повече и от по време на бременността. Странно, но хубаво хаха

Общи условия

Активация на акаунт