Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 19 960
  • 682
  •   1
Отговори
# 585
Тук също започна изправянето по мебелите, но е стимулирано до там да си вземе нещо, което просто си е набелязала, иначе си пълзи.
Твърдо е на две дремки, едната е рядко и се случва просто инцидентна. Щастлива съм, че каза първо мамо, но след това започна само да казва “бабаба” / простено и е, има четири баби/, отскоро казва и “тата”, “да”, “не”, възхищава се с “ах” и мама казва само когато види голям зор /като спасение съм/😂.
Въведох рибата, сега ще мина няколко и мисля да дам ядки имам домашен фъстък и  орехи, след тях мисля да дам бадем.

# 586
  • Варна
Не е проходила сама още, но като я държим за ръцете върви и то много бързо, чак аз не мога да и хвана темпото. Изправя се сама. Репертоарът и е да показва лампата и като цяло всички лампи на всички 😂 показва колко голяма ще порастне. Казва мама, тата, тати, баба, айди и си бръщолеви някакви други нейни си неща. С пълзенето й е по-трудно. Движи се ама бавно и по-скоро се влачи 😂 С храненето имаме големи проблеми, надявам се да мине скоро. От понеделник е със сополи, голяма мъка. Днес ходихме при педиатър, няма й нищо, вероятно каза, че е от зъбите.
и моя беше със сопол заради зъбите. За 1 седмица се оправи с коризалия.

# 587
За сопол, понеже ние от втория месец сме все хремави за някакви периоди, януари го записах на детски алерголог, та - при нас минава от раз с кависепт. Но почти цялата тубичка изстисквам общо в двете ноздри. Много му и неприятно, обаче до вечерта всичко е потушено. Аз инхалации не правя. При нас действат по-зле. Затова ди мисля дали не проявява някакви алергии. Ние сме с кученце - йорки и дали не е от него... Защото и глас четох му се променя понякога, като вдишва назад силно и звучи като астматик (особено като е по-хремав) и като давам Фенистил капки и се оправя

# 588
Имам спомен, че конкретно йорките са хипоалергенни, шанса човек да има алергия към него е минимален. Може да е към нещо друго вкъщи-прах, препарат, които ползвате..
За сопол, понеже ние от втория месец сме все хремави за някакви периоди, януари го записах на детски алерголог, та - при нас минава от раз с кависепт. Но почти цялата тубичка изстисквам общо в двете ноздри. Много му и неприятно, обаче до вечерта всичко е потушено. Аз инхалации не правя. При нас действат по-зле. Затова ди мисля дали не проявява някакви алергии. Ние сме с кученце - йорки и дали не е от него... Защото и глас четох му се променя понякога, като вдишва назад силно и звучи като астматик (особено като е по-хремав) и като давам Фенистил капки и се оправя

# 589
То и аз затова се учудвам дали не е от него. Прах чистим през ден. Чудя се дали не е от калгела за зъбките

# 590
Надали е от кучето, и аз знам, че ги препоръчват за деца с алергии. Може да пробваш с пречиствател за въздух, ако нямате.

# 591
Имаме и с него, и с овлажнителя също става по-зле.
Момичета, понеже наближава втората година, вие как планирате да се справяте финансово с тези смешни пари? Ще се връщате ли на работа? Аз имам кредит, вноската на който е по-висока от самата сума през втората година, банките категорично отказват да съдействат за руструктуриране. Или ми игнорират писмата, или ми предлагат реструктуриране със съдлъжник. Направо ми се плаче. Не искам да си оставям детето още толкова малко. Разбира се, че ММ ще покрива, но не е там идеята. В такива моменти осъзнавам колко назад е все още света, от гл.точка права на жените. Станеш майка и вече си в четвърта глуха

# 592
Имаме и с него, и с овлажнителя също става по-зле.
Момичета, понеже наближава втората година, вие как планирате да се справяте финансово с тези смешни пари? Ще се връщате ли на работа? Аз имам кредит, вноската на който е по-висока от самата сума през втората година, банките категорично отказват да съдействат за руструктуриране. Или ми игнорират писмата, или ми предлагат реструктуриране със съдлъжник. Направо ми се плаче. Не искам да си оставям детето още толкова малко. Разбира се, че ММ ще покрива, но не е там идеята. В такива моменти осъзнавам колко назад е все още света, от гл.точка права на жените. Станеш майка и вече си в четвърта глуха

В същата ситуация съм. Кредита ми е колкото майчинството. Планувам да се върна Февруари на 4 часа на работа. Някак ще съчетавам нещата. Сутрин докато малкия закусва, да поиграе малко сам и после на обяд докато спи. Надявам се да мога да се справям. Наистина са смешни пари. Как се живее с 900 лв? И мъжа ми има кредити и няма как да поеме всичко. Искам не искам ще се справям.

# 593
И аз се връщам на работа от февруари. Нашият бюджет не може да оцелее на 900 лв от моя страна, а имам много хоум офис. Както и татко с гъвкав работен график та да се напасваме в ход. В момента имаме и платена помощ, която потенциално може да се увеличи малко. Кофти ми е, но смятам, че у нас положението е значително по-добре от редица държави, където майките се връщат на 3тия месец и се чудят как да оставят почти новородено на ясла.

# 594
Аз реално работя от втория месец, първоначално 2 пъти в седмицата по 4 часа, но сега доста се увеличи работата и имам много да наваксвам постоянно, а бавачката продължава да идва само два пъти в седмицата (не може и повече, а и ще излиза доста солено). Това става въпрос за частната ми практика, аз съм и на трудов договор, което ми е основният доход. Искам, не искам, май ще трябва да се върна. Обаче на ясла не бих го дала толкова малък, жената не може да идва повече от два пъти и се чудя как ще смогвам. Вие какво планирате? Ясла или някак с хоум офис? Иначе, аз съм 100% хоум офис.

От опит, обаче споделям, че сама с детето през деня е почти невъзможно да се работи. От 8 месеца се опитвам да го правя тоя номер. Даже и по време на дремките, защото тогава има други неща домакински да се правят, понякога си супер уморен и просто забиваш. Опитвала съм и да го оставям в кошарата да играе, заиграва се, ама на мен вниманието ми е в него, не в работата.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 23:34 от KPP

# 595
Аз реално работя от втория месец, първоначално 2 пъти в седмицата по 4 часа, но сега доста се увеличи работата и имам много да наваксвам постоянно, а бавачката продължава да идва само два пъти в седмицата (не може и повече, а и ще излиза доста солено). Това става въпрос за частната ми практика, аз съм и на трудов договор, което ми е основният доход. Искам, не искам, май ще трябва да се върна. Обаче на ясла не бих го дала толкова малък, жената не може да идва повече от два пъти и се чудя как ще смогвам. Вие какво планирате? Ясла или някак с хоум офис? Иначе, аз съм 100% хоум офис.
С хоум офис и рядко отбиване до работа физически. Ще се компилираме с ММ като имаме късмета да можем да работим по всяко време та ще се доработва уикенди и вечери след като бебето заспи. 2 дена по 4-5 ч платена помощ също. За ясла на толкова малко бебе аз съм категорично против.

# 596
Аз също обмислям един вариант за работа,но не съм говорила с шефа си още.Тези 900 лв за кое по-напред ще стигнат? Никой не мисли в тая държава за нас и за децата

# 597

От опит, обаче споделям, че сама с детето през деня е почти невъзможно да се работи. От 8 месеца се опитвам да го правя тоя номер. Даже и по време на дремките, защото тогава има други неща домакински да се правят, понякога си супер уморен и просто забиваш. Опитвала съм и да го оставям в кошарата да играе, заиграва се, ама на мен вниманието ми е в него, не в работата.

Аз ще съм сама с него, но да видим как ще е . Няма да имам помощ. Ще работя сутрин и на обяд докато спи.

# 598
С хоум офис и рядко отбиване до работа физически. Ще се компилираме с ММ като имаме късмета да можем да работим по всяко време та ще се доработва уикенди и вечери след като бебето заспи. 2 дена по 4-5 ч платена помощ също. За ясла на толкова малко бебе аз съм категорично против.
И аз съм така, но е убийствено, наистина. Случва се да работя и в 1-2 вечерта. Първите месеци не се усеща толкова, защото някак се мобилизираш, но аз сега съм към 8мия с такъв режим и започвам да усещам как burn-вам out. Цикълът ми пропусна този месец. Не го казвам, за да те плаша, а чисто да се подготвиш психически, че няма да е лесно. Аз се успокоявам, че още малко ще е така и ще става все по-добре занапред.
Днес говорих с ЧР и имам около 60 дни отпуск, това са си 3 месеца. Мисля да ги започна от май, юни и юли и после от август да започна работа или ако мога да изкарам до юни с 900 лв и септември направо евентуално с ясла, въпреки че изобщо не искам да го давам и тогава... Вие мислите ли за ясла септември?

Да се похваля, днес от банката, както не можеше да се преструктурира без съдлъжник (думите бяха, че е невъзможно), като им казах, че нямам възможност и никой не иска и изведнъж стана възможно и сега ми разспочиха Кредита 3 месеца по 100 лв вноска, 3 по 400 лв и после пак по 1000. Могло значи. И то от самото начало е могло, ама що да не прецакат, ако могат, нали... Та, ако има друга майка с подобен проблем (някоя от вас беше писала нагоре) - дръжте си на своето докрай, не се поддавайте и ще стане.

Иначе за държавата - запушиха ни устата с едни кирливи 120 лв и това е. Нито вдигнаха еднократна Помощ, нито помоща, ако не са те приели в държавна детска, нищо. Иначе, 25% нагоре са заплатите на управляващите и съдебната система. А това, че се примиряваме, като казваме, че в другите държави е по-кратко майчинството - така е, но там социалната система е много по-добра и ти осигуряват и бавачка, и дневна помощ за никакви пари. Отделно в много държави плащат и издръжка. Така че, само ни изглежда, че са ни добри условията. Но това е за друга тема вече.

На наистина, момичета - много е тегаво и много често се случва, поне 2 дни в седмицата, в които просто няма как да отворя лаптопа, даже и докато спи, от там клиенти звънят, срокове се изпускат, на мен ми е напрегнато, но пък нямам сили вечерта. А ММ е супер в ролята ди на родител и ме подкрепя професионално, както и се грижи във всяка свободна минута. Ето, сега имам да работя, обаче съм толкова уморена и забила, той спи, обаче съм във форума. Абе, жените не сме от земята. Въпреки, че е много трудно, знам че всички ще го направим и то ще се справим. На моменти се замислям как след години като съм си изградила моето си нещо и е станало едно от лидерите в областта (сигурна съм, че така ще стане Simple Smile ), ще си спомням за 2025 - 2026 г и ще си кажа - всичко си струваше. А от там - синът ми ще има страхотен пример. С такива майки като нас, децата ни ще са минимум нобелови лауреати хаха

# 599
Напълно ви разбирам :/

Аз вчера бях на изпит (международен професионален сертификат), трети откакто е роден. Уча вечер, след като заспи, учила съм и по пейките, докато беше по-малък и спеше в.количката. Конкретно за този бяха над 900 стр., научени от телефона, тъй като абсурд да стигна до компютър. Буквално съм заспивала с телефона. Не знам как ще е ако трябва да работя вечер.

Ние сме много зле със съня обаче. Буди в 02 и в 04 и 30. Върнахме 1 нощно хранене, да не би пък да е от глад. Буди се с плач, надига се от кошарата, взимам го, започва да говори, пак да иска да се изправя. Чудо е.  От 2 месеца го приучвам да си спи там и днес се предадох, вчера чак на петия път успях да го поставя, иначе заспива на ръце и в момента, в
който го сложа, рев. Сега спи  до мен на спалнята. Ами. Предадох се. Ужасни са тия нощи. Започва да ме боли главата още след първото събуждане, над половин час се боря.да го приспя.

Аз вероятно ще се върна на работата март. Предимно хоум офис сме и двамата, ще сме гъвкави при колове и вечер ще се наваксва. И двете ни баби са пенсионери, но са извън София. Мисля си и по седмица в месеца да гостуваме там за по едно рамо, както и за детегледачка, по 4 часа дневно.

Предвид как всичко поскъпва, не си представям да не работя. :/

На времето просто не стига. Той не иска да остава сам в стая, буквално едва му приготвям неговата храна на прибежки.  Имаме и кучо, който си иска своето. Цирк.

Вие как сте с нощния сън?

Общи условия

Активация на акаунт