Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 8 467
  • 297
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте, според вас теста за овулация положителен ли е?  Миналия месец имах биохимична бременост и явно ми се е изместила овулацията винаги ми е на 14 ден от 9 ден следя все са бледи черти, днес ми е 16 ден .

# 151
# 152
Здравейте, може ли мнение по въпроса, цикъла ми е редовен, между 26-28 дни, никога по-кратък или по-дълъг от това, последната менструация ми започна на 15.06, съответно днес ми е ден 14 от цикъла, правя тестове още от 9-тия ден и всички са отрицателни, като последните тестове са от вчера и от днес сутринта и сега от следобяд, като на приложението ми пише вече ,,high”, това което ме притеснява е, ако съответно утре получа положителен тест, това означава, че овулацията ще ми е около 16, 17-тия ден от цикъла, което вече ми се струва прекалено късно и съответно се притеснявам ЛФ дали няма да е много кратка за евентуално забременяване като се има предвид, че цикъла ми е 28 дни.

# 153
  • София
Здравейте! Следя О в приложението Premom, като снимам и качвам снимки на тест лентичките Easy@Home. Това, което ме изненадва е, че денят с пиков LH приложението ми го посочва като деня на О. Аз си представях, че има около 12-48 часа да настъпи О след засечен пик на LH. Моля ви да споделите вашия опит с Premom.

# 154
Здравейте!

Положителен ли е според вас? 10 минути са минали.

# 155
  • София
Здравейте, може ли мнение по въпроса, цикъла ми е редовен, между 26-28 дни, никога по-кратък или по-дълъг от
Скрит текст:
това, последната менструация ми започна на 15.06, съответно днес ми е ден 14 от цикъла, правя тестове още от 9-тия ден и всички са отрицателни, като последните тестове са от вчера и от днес сутринта и сега от следобяд, като на приложението ми пише вече ,,high”, това което ме притеснява е, ако съответно утре получа положителен тест, това означава, че овулацията ще ми е около 16, 17-тия ден от цикъла, което вече ми се струва прекалено късно и съответно се притеснявам ЛФ дали няма да е много кратка за евентуално забременяване като се има предвид, че цикъла ми е 28 дни.
Здравей!
Дължината на МЦ се определя от дължината на ФФ ( фазата преди О.) - ако тя е по-дълга и МЦ ще бъде по-дълъг.
Няма нищо притеснително в това, О. да е по-късна, ЛФ ще бъде толкова дълга, колкото е характерно за теб ( 12-13-14 дни)

Здравейте!
Скрит текст:
Положителен ли е според вас? 10 минути са минали.

Здравей!
Още малко му трябва - предполагам утре ще бъде категорично положителен. Действате и дано да се получи Peace

# 156
Благодаря, Денис! Действаме днес и утре, пък каквото е писано 🫶

# 157
Здравейте, малко съм объркана, затова се извинявам за снимката, ако има гнусливи, но това ли е ЦС, която трябва да следим за забременяване или показва, че овулацията вече отминава, тъй като положителния тест беше на 28.06, а течението е все още такова, мислех да спрем от днес с опитите, но като отидох до тоалетна видях, че секретът е такъв и се чудя дали да не направим и днес последен опит

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 11:56 от yanna1917

# 158
  • София
Здравейте, малко съм объркана, затова се извинявам за снимката, ако има гнусливи, но това ли е ЦС, която трябва
Скрит текст:
да следим за забременяване или показва, че овулацията вече отминава, тъй като положителния тест беше на 28.06, а течението е все още такова, мислех да спрем от днес с опитите, но като отидох до тоалетна видях, че секретът е такъв и се чудя дали да не направим и днес последен опит.
Здравей!
Снимката не е много приятна - постави я в скрит текст.
Да, това е ЦС - тя е прозрачна, разтеглива, белтъкоподобна, точеща се на дълги нишки в дните около О., като до  няколко часа след О., става непрозрачна, бяла, лепкава и не може да се разтяга в нишки.
За да се определи правилния вид на ЦС, трябва да се спазват определени правила  и време на тестване - да не  е рано сутрин, при полова възбуда и т.н. Ако си с нормален МЦ, може да и се довериш, но не и ако си с ПКЯ/СПКЯ, ИР, високи нива на андрогените и т.н. - в тези случай не е обективна и само може да те подведе... защото вида на ЦС се определя от някои хормони и комбинацията между тях ( не е само от наличието/липсата на О.)
Вие, все пак си действайте и дано да се получи Peace

# 159
Здравейте, малко съм объркана, затова се извинявам за снимката, ако има гнусливи, но това ли е ЦС, която трябва
Скрит текст:
да следим за забременяване или показва, че овулацията вече отминава, тъй като положителния тест беше на 28.06, а течението е все още такова, мислех да спрем от днес с опитите, но като отидох до тоалетна видях, че секретът е такъв и се чудя дали да не направим и днес последен опит.
Здравей!
Снимката не е много приятна - постави я в скрит текст.
Да, това е ЦС - тя е прозрачна, разтеглива, белтъкоподобна, точеща се на дълги нишки в дните около О., като до  няколко часа след О., става непрозрачна, бяла, лепкава и не може да се разтяга в нишки.
За да се определи правилния вид на ЦС, трябва да се спазват определени правила  и време на тестване - да не  е рано сутрин, при полова възбуда и т.н. Ако си с нормален МЦ, може да и се довериш, но не и ако си с ПКЯ/СПКЯ, ИР, високи нива на андрогените и т.н. - в тези случай не е обективна и само може да те подведе... защото вида на ЦС се определя от някои хормони и комбинацията между тях ( не е само от наличието/липсата на О.)
Вие, все пак си действайте и дано да се получи Peace
Благодаря, с нормален МЦ съм, не съм с ПКЯ, високи нива и т.н. Попитах, тъй като вече трети ден имам такава ЦС, а нали попринцип овулацията трае 12-24ч, та мислех, че вече е свършила.

# 160
  • София
Да, така е, но фертилна ЦС има няколко дни преди О., деня на О. и до 24 часа след нея.

# 161
Здравейте, какво мислите за този резултат?
На мен ми се струва, че е по-висок отколкото показва приложението🤔🤔

# 162
На мен ми изглежда положителен

# 163
Здравейте, какво мислите за този резултат?
На мен ми се струва, че е по-висок отколкото показва приложението🤔🤔
Изглежда съвсем положителен.

# 164
Здравейте , според вас последният тест положителен ли е?

Общи условия

Активация на акаунт