Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 8 413
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Да, положителен е

# 196

Благодаря! Сега по “учебник” както се казва, кога е най добре да има акт? Имахме тази сутрин. Броя го него явно като “деня преди овулацията” 😀 Ще можем и утре сутрин.

# 197
  • София
Опити до 48ч. след положителния тест за О. + още едни 24 часа на теория Simple Smile ( по учебник)... но, ние сме приеми да са 12 часа, като по-сигурни... или поне 12 часа, след самата О.
Получава се един период от 60 часа, вие си преценете кога и през какви интервали Simple Smile

# 198
Ами днес е най-добре - то вече се е случило. Всеки ден преди овулацията е най-добре, през ден е почти същото. Денят преди овулацията е най-плодовит, защото е хубаво да има сперматозоиди, които да чакат яйцеклетката да се отдели веднага. Тестът за овулация е положителен 12-48 часа преди овулацията

# 199

Благодаря! Сега по “учебник” както се казва, кога е най добре да има акт? Имахме тази сутрин. Броя го него явно като “деня преди овулацията” 😀 Ще можем и утре сутрин.
Ние действахме вечерта, когато теста показа положителен  и още две вечери след него.

# 200
Сега направих тест да проследя дали LH спада, не мога да преценя чертата. Четох, че не е ок да има последователно наситени черти. Само че за мен това е ново и не мога да преценя чертата каква е чертата.
Premom го отчита като 0.82

P.s От днес след обед имам тъпа болка в десния яйчник, боцкане и леки като менструални болки.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 17:53 от toni1189

# 201
На мен всеки цикъл ми беше положителен тестът два дни поред. Нищо необичайно не е. Забременях без проблеми, когато реших.

Ако е положителен много дни поред, тогава това може да е признак за проблем - обикновено поликистозни яйчници. При тази болест ЛХ се увеличава, но овулация така и не се случва и фоликулите стават на кисти и цикълът е много нередовен.

# 202
На мен всеки цикъл ми беше положителен тестът два дни поред. Нищо необичайно не е. Забременях без проблеми, когато реших.

Ако е положителен много дни поред, тогава това може да е признак за проблем - обикновено поликистозни яйчници. При тази болест ЛХ се увеличава, но овулация така и не се случва и фоликулите стават на кисти и цикълът е много нередовен.

Благодаря! Simple Smile
Тъпото е, че имахме само един акт вчера сутринта /преди положителния тест/. Снощи и тази сутрин не успяхме. Много му пречи на мъжа ми все още психологическото “сега е момента”. Трудно се борим с това. Така че го отписвам и този месец Simple Smile

# 203
Не го отписвайте. Секс през ден си е добре и фертилният прозорец е пет дни преди овулацията + деня на овулацията.

# 204
Какво могат да означават тези три пика на Lh хормона?След прием на кломифен в предния цикъл съм, имаше овулация, но не и бременност. Цикълът ми е 25 дни по принцип, означава ли че ще се забави този месец?  Заради кломифена ли е толкова къдрава графиката?Гинеколожката ми каза само да търся добър репродуктивен специалист.

# 205
  • София
Какво могат да означават тези три пика на Lh хормона?След прием на кломифен в предния цикъл съм, имаше
Скрит текст:
овулация, но не и бременност. Цикълът ми е 25 дни по принцип, означава ли че ще се забави този месец?  Заради кломифена ли е толкова къдрава графиката?Гинеколожката ми каза само да търся добър репродуктивен специалист.
Нормално е - при прием на Кломифен, на графиката не може да се вярва... защото той повишава нивата на ЛХ ( пулсово) ... освен това е възможно да са се образували повече фоликули, без значение дали е имало О. или не, а те влияят на нивата на ЛХ ( и не само на тях).
Ако няма О. , няма как да се предвиди колко дни ще бъде дълъг МЦ.
Добре е да те видят на УЗ - той ще даде повече информация за това, какво се случва и какво да се очаква от текущия МЦ.
Преди прием на Кломифен - задължително трябва да се направи СГрама и тест за проходимост на тръбите, да се приема по схема и да те следят на УЗ , т.н. ФМ + изследвания, преди , по време и след О.
Кломифен се приема само 3+3 МЦ през живата на жената... защото той намалява ЯР.
Това време е достатъчно да се зачене... не че някой не може да го прима и повече, но си е за негова сметка.... защото, ако не се прилага правилно, няма много полза от него.
Трябва да се внимава и за Овариална хиперстимулация, която може да е опасна.

# 206
Здравейте, момичета. Искам да питам вие кой ден броите като ден 1 от цикъла? Днес сутринта ми текна малко ярка, червена кръв ( не кафеникаво зацапване), но малко. Цял ден не е имало нищо. Сега пак така. Броя ли го днес като 1 ден?

# 207
  • София
Здравейте, момичета. Искам да питам вие кой ден броите като ден 1 от цикъла? Днес сутринта ми текна малко ярка, червена кръв ( не кафеникаво зацапване), но малко. Цял ден не е имало нищо. Сега пак така. Броя ли го днес като 1 ден?
Здравей!
Не се брои.
Като започне М., не трябва да спира.

# 208
Здравей!
Не се брои.
Като започне М., не трябва да спира.

Благодаря много Денис! Значи ще си го броя днес за нулев ден Simple Smile

# 209
  • София
Изчакай 1-2 дни и като дойде същинска М., сама може да прецениш, кой ден да броиш за 1-ви.
Ако ти трябва точен ден за изследвания, напр. 3-ти, тези изследвания, мога да се пускат и на 2-ри ( но ,не и на 4-ти). - т.е. ако има ден, за който не може да прецениш дали е 2-ри или 3-ти.
Ако е за 17 ОН Прогестерон - трябва да е точно на 3-ти ден, така че ако не си сигурна и не е назначен от лекар, по-добре го изследвай в МЦ за който си сигурна кога е започнал, кога е 1-ви ден от МЦ ( за да не даваш пари на вятъра Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт