Второкласници 2025/2026

• 8 356
  • 207
  •   1
Отговори
# 120
Класната писа в Школо да си носим торбички за учебниците.

# 121
Тази година трябва ли да носим бележки от личния лекар или трябва да се извършат само профилактични прегледи?

# 122
  • Враца
При нас всяка година искат здравно-профилактична карта.

# 123
Тази година трябва ли да носим бележки от личния лекар или трябва да се извършат само профилактични прегледи?
Всичко ще е по електронен път, но трябва детето да е минало профилактичен преглед през тази календарна година.

# 124
И нашата родителска среща ще е на 11ти, тогава ще ни раздават учебниците. Като уведовяваше за това, учителката ни изброи накратко какво ще е нужно за учебната година, само нотната тетрадка е новото за сега.
Готови сме да първия учебен ден и ние, със смесени чувства. Раницата и чантите за храна изпрани, роклята изгладена, подаръка за госпожата купен. Нека не бърза да отлита последната седмица от ваканцията.

# 125
Профилактичните на децата ги правим при бившата им лична (вече не работи със Здравната каса). Дали училищата им ще получат информацията за прегледите?

# 126
  • София
При нас личната каза, че трябва да ги носим на листи пак и ги вадихме след прегледа. Не им работела електронната система.

# 127
Дадоха ни доста скромен списък, което е добре. Даже помолиха да не са с подвързии учебниците и тетрадките, а само надписани с етикет. Ще имат по шкаф и половина (половината ще делят с приятел за екипировка по физическо). Учебниците ще им стоят в училище. Очаквам по-леки раници.

# 128
Нашата родителска среща също беше снощи. Подписахме въпросната декларация за олекотяване на раниците. Уж всички хартиени учебници ще стоят в училище. Да видим.
Програмата за закуски се изменя от тази година и вече ще имат такава само в 4 дни от седмицата. Въпрос на средства било.

# 129
  • Враца
И нашата родителска мина. Подписахме и ние декларациите за олекотяване на раниците. Взехме учебниците да ги опаковаме и другата седмица лек по лек ще ги занесем в училище. Продължаваме на тетрадки с тесни и широки редове, докато госпожата прецени, както и на големи квадратчета. Събрахме по 70лв за помагалата, застраховката на децата и с останалите ще се купи принтер, защото трябвало всеки клас да си има. Общо взето е това. Пожелавам на всички деца здрава, успешна и интересна учебна година, изпълнена с много нови знания. А на родителите спокойствие и подкрепа към децата.  Flowers Four Leaf Clover

# 130
Профилактичните на децата ги правим при бившата им лична (вече не работи със Здравната каса). Дали училищата им ще получат информацията за прегледите?
Изобщо и таи година с тези нови правила.
Ходихме при личния лекар обаче той е назначил още лекари при него да му помагат.
Та така де с две думи: на хартия здравно-профилактична карта не се издавало вече.
Направиха преглед. Подписах се на устрпйството.
Щяла да излезе картата електронно, ама къде да я видя в е-здраве, имам свалено приложението. В прегледи се виждат данните
И че има днес преглед при лекар - изследване за оценка състоянието на развитието на  юноша по НЗОК, обаче на самият годишен профилактичен преглед на 8 г. не пише изпълнен  изпълнен. Дали ще се отрази по-късно или има нещо сгрешено. Ходихме сутринта. Не трябва ли веднага да се отрази при положение, че има въведен амб. Лист с данните?
Някой запознат има ли?

# 131
  • София
Здравейте, исках да ви питам вие получихте ли вече тази помощ за ученици от 1 до 4 клас?
Аз още на 16 септември подадох онлайн, сега се сетих да проверя, нямам я изплатена великата сума.
Интересно ми е какво се случва и дали не е при мен грешка някаква в подаването на документите.

# 132
И аз подадох онлайн - на 5 септември. Още нямам превод. Но отворих миналата година (когато пак подавах онлайн) и тогава преводът ми е бил на 15 октомври. Смътен спомен имам, че онлай подадените се изплащат след изтичане на срока за подаване. Би трябвало всичко да е наред щом имаш входящ номер към районната администрация. И миналата година, и тази имам еднакъв обратен мейл при подаване -само входящ номер.

# 133
Аз пък получих потвърдителен имейл, че заявлението е подадено успешно, но нямам входящ номер. Тъй като и аз подадох средата на септември и все още нямам превод се обадих в дирекцията да проверя, дали всичко е наред. И разбира се една доста строга и груба госпожа ми натърти, че помощите се изплащат в срок от 1 месец и да чакам.

# 134
  • София
Към 15.10 би трябвало да се получат

Общи условия

Активация на акаунт