Второкласници 2025/2026

• 8 310
  • 207
  •   2
Отговори
# 195
  • София
Какви са тези електронни книги?

# 196
  • София
Четец за електронни книги

# 197
  • София
Харесала си е комплект за научни експерименти. Януари има рожден ден и съм ѝ обещала електонна книга. Видя от своя съученичка и много ѝ хареса.
Ах, как се радвам на четящи дечица.

Моето иска някаква настолна игра.И мисля да добавя и една от тези книга-игра на Фют.Взехме тази пиратската и много се заинтригува (а попринцип не е от четящите).
https://www.ozone.bg/book_series-izberi-i-zavarti-kniga-igra/

# 198
  • Враца
Моето дете обича да чете и миналия месец каза, че иска атлас и правописен речник, ноо  рекламите по телевизията и по-малката и сестра надделяха. Вчера си поръча интерактивна играчка пиле в клетка, плюшено Кити, конструктор, интерактивен хамстер, плюшен еднорог и каквото още прецени дядо Коледа. 😁 Днес взех конструктор с 540 части от Пепко (много ми хареса) плюшено Кити и поръчах пилето, а и плюс един скицник А5 комплект с моливи. За сега ще са това подаръците.

# 199
За нас е първа Коледа и подаръците са за 2 деца - на 7г и на 9г
Таласъми в космоса - настолна игра
Писмото на Вълчо до Дядо Коледа - изглежда много готина книжка
Разхвърляната Мими - малка книжка за начинаещи читатели
Домино - 55 части
Едни листчета за 3д рисунки

Най-вероятно ще добавя и някой пъзел

Очакваме подаръци от леля им - химикал за 3д рисуване

ПП на голямата взехме четец и в началото се захласна по него. Към момента предпочита обикновени книги, но все още не чете гладко на български. Надявам се, че като навакса ще се върне към него.

# 200
  • София
Препоръчаха ми много Настолна игра Клуб 2%. Но в момента е изчерпана и дебна, за да мога да я поръчам 🙂
За съжаление дъщеря ми иска куче, което желание за момента дядо Коледа няма да изпълни 😉. Другите желания са доста дребни

# 201
  • София
Таласъми в космоса със сигурност ще е много интересна. Ние имаме таласъмски истории и много я харесваме. Впрочем приказките игри на Никола Райков също са страхотни, имаме 6 от тях. Ако някой се инретесува, може да ги разгледа, а дори и прочете онлайн безплатно.
https://prikazka-igra.com/
Моята мома не беше много по четенето, но в нейната компания момичетата четат различни книги и ги обсъждат. Така и тя се ориентира към някои книги, иначе трянира спортни танци и това ѝ е в главата на този етап.

# 202
Благодаря ви много за идеите.
Може ли повече информация за конструктора от Пепко с многото части, както и за листчетата за 3д рисуване?

# 203
  • София
Моето момче е обявило някакъв страшен бойкот на българския.Ще ви споделя в скрит текст, че ще е дълго.
Скрит текст:
Всичко тръгна от миналата година и момента, в който се оказа, че децата които не могат да четат са скромна бройка.Моето дете обаче беше свикнало да е от по-силната и знаеща част от групата.Много му беше трудно с четенето и особено като виждаше, че не се справя, обяви тотален бойкот.Грозно писане, пълно демонстриране на нежелание и липса на интерес.По немски в момента чете по-добре, отколкото на български, прави упражнения, с които на български не се справя толкова добре, бърка и прави елементарни грешки не от незнание, а от тотална липса на желание.
Примерно имаха да отговорят на въпроса.
На колко си години?
Той вместо "Аз съм на седем години" е написал " 7 " !
В същото време по немски език на същия въпрос си пише цяло изречение с буквено записване на цифрата дори, слага си точка на края на изречението, почва с главна буква и спазва стриктно правилата.
 По математика няма проблеми, там е добре , ходи дори на състезания, има медали и се справя, но този български му е просто на инат.

Коко-ми, любимата настолна игра вкъщи е Dixit, последвана от Сплендор и Каркасон.

# 204
Още не е писала писмо на дядо Коледа, но тази седмица сме разделени, заради работата ми. Още в събота ще я подсетя да напише писмото, защото няма време. Вече са големи и наистина не знам какво ще е.

# 205
  • Враца
Белушани, кутията на пъзела е много голяма. Май е нещо като коледен календар с 24 прозорчета и във всяко прозорче е различен конструктор. Предполагам са някакви малки сценки.

# 206
Ох, големи глупости се поискаха - перука на huntrix, костюм хънтрикс, дреха за котката. Направо се хванах за главата.

# 207
Моят е много скромен.Иска изненада.

Общи условия

Активация на акаунт