Второкласници 2025/2026

• 7 157
  • 190
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Какво мислите за зеленото училище? Нашата госпожа е дала да попълним декларация до утре, дали ще ходи. Гр. Баня 5 дни- 560лв. Няма никаква друга информация какво ще правят там, въобще какво значи зелено училище? Мен честно много ме е страх да я пусна, а тя иска да отиде, както и всичките и приятелки ще ходят. Та не мога да взема решение.
Моето момче миналата година ходи на зелено училище и после на синьо училище (море).Никога не се е отделял от нас, оставал е да спи при баба си 2-3 пъти за по една нощувка, смятайте за какво дете иде реч 😁
 За морето бях скептична, обаче той много искаше и се наложи да се пречупя.
 В крайна сметка всичко мина перфектно, детето се върна супер доволно и от двете места.Класната нон стоп ни държеше в течение, пращаше снимки и общо взето ми беше спокойно.

# 181
Ходи миналата година нашият в Банско и беше много доволен от престоя. Пак в първи клас, сестра му ходи навремето на планински лагер и също беше много доволна.

# 182
И моята ходи след края на първи клас, реално това лято и то далечко беше, над 300 км. Какво да кажа, първоначално като чух бях - отива, тя може да се оправя сама. Бавно и полека настроението премина в - какво направих, къде си записах детето. Накрая само дето не се побърках докато я нямаше Satisfied Реално никога не съм я мислила толкова и винаги съм я оставяла да се оправя сама и явно това ми беше момента, в който да взема да се притесня малко повече за нея.
Всичко мина нормално, класната беше много ентусиазирана и направо се удивлявам как се е навила да тръгва с толкова малки деца.

# 183
И нашият клас имаше миналата година и зелено, и синьо училище. На зеленото отидоха (Банско, през май), а синьото не го пуснах по финансови причини (иначе беше юли в Царево). С две ръце съм за, децата много се кефят на такива и се справят. Аз имах някои притенения, но в крайна сметка всичко си беше съвсем наред. Нашата класна е много отворена към родители, получавахме снимки сутрин обед и вечер от какво правят, вечер се чувахме по тел - децата които бяха без тел се обаждаха от този на госпожата Simple Smile
За съжаление в нашето училище тази година няма да има зелени - имало много жалби от родители за това, че настанявали децата в мизерни хотели. Ние ходим с моето семейство в същия клас хотели (които в нета отзивите са меко казано лоши) по финансови причини и никога не сме имали проблеми. Конкретно за Баня - имам идея кой е хотела, ние много често ходим там и аз го харесвам.

Добавям в скрит текст нашата миналогодишна програма от зеленото. Изпълнили са всичко както го пише, защото както ви казах имам много снимки Simple Smile

Скрит текст:
12.05.2025г. - понеделник
08:30ч. – Отпътуване за гр. Благоевград
12:00ч. – Посещение на ИМ Благоевград /има направена резервация – 4лв. на дете с включена беседа/
Отпътуване за Банско
Пристигане и настаняване
Свободно време
19:15ч. – Вечеря
Свободно време
13.05.2025г. – вторник
08:15ч. – Закуска
09:00ч. – Екскурзия в Разлог
Разходка в Разлог
12:30ч. – Обяд
Свободно време / Занимания по интереси
15:00ч. – 16:30ч. – Анимация на групи
19:00ч. – Вечеря
20:30ч. – Тематична вечер
14.05.2025г. – сряда
08:00ч. – Закуска
09:30ч. – Екскурзия до с. Горно Драглище с посещение на Къща Дешка (има резервация за къща Дешка от 10:00 ч.) и посещение на църквата "Св.Св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в с. Добърско (резервация от 11:30ч.)
12:45ч. – Обяд
Свободно време / Занимания по интереси
16:30ч. – 18:00ч. – Анимация на групи
15.05.2025г. – четвъртък
08:45ч. – Закуска
10:00ч. – 11:30ч. – Басейн /на групи/
12:30ч. – Обяд
13:30ч. – Екскурзия до Банско
Разходка в Банско с възможност за посещение на храмовия комплекс „Света Троица“, къща-музей на Никола Вапцаров или Неофит Рилски, посещение на духовно – историческия център „Св. Паисий Хилендарски /без включени входни такси/
14:30ч. – Занимания в посетителски информационен център на парк Пирин (има резервация от 15:00ч.)
Свободно време
16.05.2025г. – петък
08:45ч. – Закуска
Свободно време, събиране на багажа
12:15ч. – Обяд
13:30ч. – Отпътуване за София

И накрая добавям - ние имаме зелени училища още от трета и четвърта група в градината и независимо, че моят син не е бил (пак финансово притиснати), имаше много деца, които ходеха и се справяха отлично.

# 184
  • София
Моята беше миналата година на зелено училище в с. Баня. Програмата съвпада с горно споненатата. Децата бяха много доволни и грам не съжалявам, че я пуснах. Сега беше в Панагюрище с две нощувки, безплатно по някаква програма, също беше страхотно преживяване за тях.

# 185
  • Враца
Мен ме притеснява, че на нея от бебе и става много лошо по време на път. Всеки път, когато пътуваме на близо повръща. Дори се е случвало в градския транспорт да и стане лошо и да слезем. Дори за това все още не сме ги водили на море, просто защото не искам почивката за нея да е ад. На зеленото училище ще е поне 4 часа път в едната посока. Аз ще и дам хапче от тук като тръгне, но ако и там пътуват както казвате, не бих и се доверила сама да си пие хапче. Плюс това е страшно далеч, ако недай си боже се разболее или стане нещо, баща и няма да е в България по това време, аз трябва с малката да търся вариант да отида да си я взема. Ние никога не сме се делили. Самостоятелна е до толкова, че да може сама да се изкъпе, но не и сама да си изсуши косата. За хотела прочетох доста негативни коментари, не държа на лукс, но поне хигиена да има. Не знам защо са избрали толкова далечна локация, като ние сме във Враца и може да се отиде във Вършец примерно или някъде по наблизо. Хем искам да я пусна, защото е много добро дете, умна и ученолюбива и го заслужава, хем страховете в мен са много. А и ни притискат с времето, как да вземем такова решение за 1 ден.

# 186
Миналата година я пуснах на зелено училище с класа до Банско за 5 дни. Беше много щастлива и очарована. Въпреки, че е дивичка я пускам, за да изгражда навици и да се учи на самостоятелност. Слава Богу всичко беше наред и нищо не си беше загубила.

# 187
По принцип лекарствата не стоят в децата. Те питаха на кои им става лошо, слагат ги да седнат отпред и ако трябва да се дава нещо им го дават.
Коса моята не е мила докато я нямаше. Най-добрия вариант е някакви добре направени стегнати плитки които да не разваля изобщо докато не се върне. Аз не съм чак такъв майстор и моята е изкарала около ден с нейните (целия лагер беше 5 дни), но пак косата й не беше в толкова лошо състояние като се върна, колкото очаквах.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 16:36 от Бухтичка

# 188
Мен ме притеснява, че на нея от бебе и става много лошо по време на път. Всеки път, когато пътуваме на близо повръща. Дори се е случвало в градския транспорт да и стане лошо и да слезем. Дори за това все още не сме ги водили на море, просто защото не искам почивката за нея да е ад. На зеленото училище ще е поне 4 часа път в едната посока. Аз ще и дам хапче от тук като тръгне, но ако и там пътуват както казвате, не бих и се доверила сама да си пие хапче. Плюс това е страшно далеч, ако недай си боже се разболее или стане нещо, баща и няма да е в България по това време, аз трябва с малката да търся вариант да отида да си я взема. Ние никога не сме се делили. Самостоятелна е до толкова, че да може сама да се изкъпе, но не и сама да си изсуши косата. За хотела прочетох доста негативни коментари, не държа на лукс, но поне хигиена да има. Не знам защо са избрали толкова далечна локация, като ние сме във Враца и може да се отиде във Вършец примерно или някъде по наблизо. Хем искам да я пусна, защото е много добро дете, умна и ученолюбива и го заслужава, хем страховете в мен са много. А и ни притискат с времето, как да вземем такова решение за 1 ден.

Не сте ли пробвали с близалките? Навремето каката имаше същия проблем и те го решаваха.

# 189
  • Враца
Пробвахме миналата година, ходиха на еднодневна екскурзия до Плевен. Дадох и хапче и близалките и чак на връщане и беше станало леко лошо. Ами май ще я пуснем и ще се молим всичко да е наред. Ще дам хапчета на госпожата и на детето близалки да си има и така. Все пак ще се доверя и на това, че госпожата е учителка от 20 години и е водила доста деца по екскурзии. Днес им е казала, че ще им бъде и майка и баща и баба и дядо. Радвам се, че ги успокоява, защото със сигурност ще има деца, на които ще им е мъчно.

# 190
  • София
Не им е особено мъчно Joy. Поне от нашия клас три дни никой не се сети за родителите си. Бяха и без телефони. Трябва да свикват, не са на по 4 години. Няма все да сме до тях

Общи условия

Активация на акаунт