Второкласници 2025/2026

• 8 316
  • 207
  •   1
Отговори
# 150
.... после децата да се оплакват, че ги болят главите. Уважавам учителската професия, имам респект и уча децата си на същото, но това ми идва в повече.
Главите ги болят от шума според мен. Децата в училище се надвикват непрекъснато. Представете си 24-25 деца, всяко от които вика/говори силно. И аз мрънках миналата година, че почти не им разрешават да стават, но се научиха да са по-уравновесени и поне по думите на дъщеря ми вече никой не тича из стаята или коридорите.

# 151
  • София
Ако наистина ги болят глави перманентно, не е зле да се провери и зрението.
Ние в момента сме в такъв етап, всичко започна с главоболие, после обвинения в мързел от страна на класната, поради това че не преписва добре от дъската.В крайна сметка го разкрих как не вижда относително големи букви, доста ми е притеснено, сега на 28-ми сме на очен лекар.Сигурна съм, че има проблем за съжаление.
Последно ходихме преди година на преглед и всичко беше наред,но нещата за съжаление са динамични, особено при учениците.

# 152
  • Враца
На профилактичния преглед юли месец всичко беше наред с очите,но ще го имам в предвид занапред. Аз също носих очила в училище, но беше в доста по-голям клас.
Съгласна съм, че е шумно и всичко се насъбира. В стаята пече много слънце и почти постоянно са със спуснати щори. Лампите са стари и бучат доста (поне на родителската среща това ми направи впечатление, чак се напрягах да чуя госпожата какво казва.) Но и материалът е доста, както казва malinkap и по английски по 2 страници пишат. По музика всяка седмица учат песни наизуст. В петък имат разширена подготовка по български, математика и английски, там са по други учебници и тетрадки. Имат и учебник с тестове за подготовка за НВО. Абе натоварено е. За сега детето ми има интерес към новите знания, а и каквото не разбере вдига ръка и пита госпожата и за сега се справя много добре. Ще видим по натам.

# 153
Не е ли рано за тестове на НВО?

# 154
  • Враца
Ами нашата класна ни предупреди още преди първи клас, че щели да работят и четирите години, за да имат добри резултати. И на мен ми се струва рано и допълнително натоварващо, но не съм учител. Да не говорим, че този учебник е закупен без ние да знаем, от общата каса. Но няма да издребняваме за 10лв.

# 155
Не е ли рано за тестове на НВО?
Най-вероятно става въпрос за помагалото за четене с разбиране - то се води за ранна подготовка за НВО.
Редактирам се, за да допълня - наистина на децата им е страшно трудно да разберат това, което четат. Повечето четат думи, без да ги свързват в текст.

# 156
  • Враца
Точно това помагало е. Не ме разбирайте погрешно. Съгласна съм на всякакви помагала, за да разберат децата материала. Но не искам да ги натоварват допълнително, заради оценките на НВО.

# 157
И то безсмисленото НВО в четвърти клас, след което да се фукат с резултати директорите.

# 158
  • София
Аз моята госпожица я упражнявах лятото на четене с разбиране. Четеше си задължителната литература и в отделна тетрадка след всяка глава си водеше записки какво се е разбрала и преразказваше. Пълно с грешки, но пък свикна много бързо

# 159
И ние го имаме това помагало за четене с разбиране. Моят си разбира, но обяснявам думички. На Ангел Каралийчев обяснявах : "келеш"

# 160
Аз съм простак и синът ми поне ги знае тези думи.

# 161
Чувала съм ги от единия ми дядо в разговори, но днешно време ми се струва, че се използват други

# 162
За домашно за уикенда учителката по математика е доста редовна, почти винаги имат 1-2 странички. По другите предмети засега не.

# 163
Днес е ден за оплакване, през последните три седмици, кьорави или бързащи шофьори, без малко два пъти да ме блъснат мен, веднъж жена ми и майка ми и по веднъж мен с малкия (тази сутрин), и малкия с майка му. Всеки втори бърза за някъде или си бърка в носа или си гледа в телефона, докато шофира.

# 164
То не ми е работа да се оплаквам тук, но общото е че дъщеря ми е второкласник, тръгнали сме след обяд по светло на спорт я водя.  Пресичаме от остров еднопосочен двулентов път. Колата от лява лента по посоката на движение (на нас ни се пада отдясно ) спря да ни пропусне на пешеходната. Отзад една Шкода шабия се движеше зад спрялата ни кола, изпревари колата отдясно а ние вече бяхме по средата, само дръпнах детето щеше да ни мине през краката. Шофьорът, някакъв възрастен човек аз му махам ... той концентрирано стиснал волана и гледа право напред. Даже не ни е видял. Но как видя колата пред него че спира, как го заобиколи отдясно ... щото по "никаква причина" някой си спира пред него ... А колата, която ни спря беше ниска, да кажеш някакъв камион с ограничаваща видимост.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 13:06 от Seiko7075

Общи условия

Активация на акаунт