Мобилните приложения, без които не можем – Android/iOS/Windows Mobile

• 6 104
  • 102
  •   1
Отговори
  • София
Позволих си да пусна нова тема.
Ето линк към старата. https://www.bg-mamma.com/?topic=782466

Мобилният телефон се е превърнал в неразделна част от забързаното ни ежедневие. Както възрастните, така и децата използват смарт устройства за различни дейности, които улесняват ежедневието им или просто ги забавляват.

И ако в началото, основната и единствена функция на телефона е било обаждането, то днес, тази полезна функционалност остава на заден план и отстъпва място на множество други функции, които всеки смартфон притежава.

Смартфоните, нямаше да са това, което са обаче, без инсталираните в тях мобилни приложения. Разнообразните и достъпни апликации променят начина, по който комуникираме, учим, работим и живеем.
Нека споделяме, кои са най-добрите за нас приложения с които правим ежедневието си по-лесно или по-организирано.

# 1
  • Телиш/Плевен
Освен обичайните - Facebook, Messenger, Viber, DSK Smart, Kaufland, Lidl Plus, ползвам често и тези:
Glovo (за поръчка на храна от ресторанти и покупки от магазини)
Dodo Pizza (отскоро имаме такава пицария в града, за всяка поръчка през приложението връщат 5% от стойността в dodocoins, които впоследствие могат да се обменят за храна и напитки)
Booking (за резервации за почивки)
Moovit (за разписанията на градския транспорт)
YT Music (за слушане на музика от Youtube)
Моят календар (менструален календар)

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 10:37 от Лале в дъжда

# 2
Да се запиша и аз .Най -често ползвам приложението Каталози ,за да следя брошурите на някой магазини. Ползвам всеки ден и приложението за тв програмата. Google преводач също не мога без него.

# 3
Spotify, insta, tiktok, threads и приложенията на доста магазини.
Обичам да си правя списъци с любими, да има какво да поръчам.😀♥️

# 4
  • Варна
Освен изброените дотук, също банкирането, Шазам, приложението за плащане на синя зона, това за купуване на билети за ГТ, Школо.

# 5
  • Пловдив
Кое приложение е най-добро и най-бързо с него, за да си редактираш снимки с него при Apple

# 6
Дайте някое хубаво да си следя кг, че си ги пиша в една тетрадка.😀

# 7
Дайте някое хубаво да си следя кг, че си ги пиша в една тетрадка.😀
MyFitnessPal

# 8
Приложението 0700 за да се видят истинските номера зад 0700 за да не ме таксува . Here we go за офлайн навигация

# 9
Благодаря за темата!
Използвам най-често: Fb, Viber, месинджър, Каталози, Outlook, Parcels, мобилното банкиране, google lens понякога и ако правя някакви клипчета - InShot.

# 10
revanced за youtube video Wink

# 11
  • София
Не мога без приложенията на банките, без приложенията с навигация/карти, следене на полети.

# 12
Firefox + adblock срещу реклами, на мобилния оператор за да си следя сметката текуща и фактури, онлайн радиостанции ,
е здраве следя направления и всички процедури за мен и детето, Google wallet , Temu, shein Simple Smile

# 13
  • MT
Освен приложенията за банкиране и ваучери за храна, не мисля, че имам нещо особено важно, освен Timetree.

Преди години ми беше лесно да излизам, да ходя по почивки и прочее без да си записвам каквото и да било, защото бях сама и като цяло си променях плановете от днес за днес, понякога и за утре.. Grinning
Сега с дете в картинката и съобразявайки се със семейните планове, вече ни е супер лесно да имаме аларми с известия седмица/ден/ час преди пътуване или в петък преди някое съботно излизане с приятели. Подготвени сме по всяко време за всякакви събития, мога да кажа на приятели кога ще съм свободна, без да компрометирам планове със семейството или обратното - мога да ги променя, ако излезе нещо по-важно в даден момент. Всичко ще бъде автоматично показано на мъжа ми, съответно и неговите промени се отразяват като известие на моят телефон. Супер ни е удобно, няма нужда да се питаме за елементарни излизания, а просто другия знае какво се случва и има готовност за събитието без да се натоварваме психически с това кой ще гледа детето, кога ще ядем преди излизане и т.н. Всичко се планира според графика и смея да кажа, че ако хора работят и на смени, е още по-удобно! За 1 година, го ползвахме по-скоро като график на работното ни време(защото имахме смени), за да преценим кога кой какво ще прави с водене на детето или готвене примерно. Сега, от близо 4 години, е по-скоро като типичен календар на стената, който виждаш само когато ти е нужен - където и да си. 

(Тук включвам и абсолютно всички по-дребни неща, като ходене на редовни седмични занятия, за ДГ ако има престоящи събития, за които трябва да дадем пари, както и купени билети за предстоящи семейни филми и т.н.)

Ако трябва да съм честна, съм леко старомодна от към комуникация в интернет. Имам сигурно 100 приложения на телефона, но не ми доставят кеф както едно време скайп ми беше любим. Ползвам предимно месинджър за писане и говорене, защото съобщенията ми остават там едва ли не - завинаги. Ако нямах постоянна комуникация с роднините си през фейсбук, сигурно щях да го махна до сега.
Предпочитам да говоря по телефона, но през приложението е безплатно. И без това плащам по Х лева за интернет на месец, предпочитам да не харча допълнително пари и за звънене, ако не се налага.

# 14
  • Beyond the stars
Освен стандартните социални мрежи и приложения за пазаруване:
YT Music - за музика от Youtube
Canva - за правене на дизайнчета - картички, постове, покани
Storytel -аудиокниги
Duolingo - за учене на езици
Revolut - за преводи без такса
Flo - менструален календар
The Fork - за резервация с отстъпка в ресторанти из чужбина
Booking, Wizzair app, банкиране

Общи условия