daniabc, разказите ти направо са за публикации.
Какъв сън, точно по темата! Много странно е да усетиш енергетиката на мястото по този начин. Интересно, какво всъщност е искала от теб св Ана?
Може би по принцип си иска параклиса от всички, но само ти си успяла да я почувстваш? Интересно какви са тези ремонти на хижата цели 10 год. Хижата е Марциганица, казват, че е близо до Кръстова гора /където не съм ходила/ и имало туристическа пътека до там -за час и нещо пеша се стигало, но не намирам инфо в нет-а за подобен маршрут

http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Huts/Rodopi/Marciganica
Възможно е да се явявала и на други хора, но нямам роднини и познати от околностите. Най-близкото село е Добростан, на 4 км. /мисля, че старото му име е Чаушево, но не съм сигурна/, ако има някой от форума с роднини от там, да поразпита за местни фолклорни легенди, не изключвам варианта момчетата да са се бъзикали с мен ..., че хващах око

Да споделя и последните странни неща, свързани с приятелят ми, за когото писах досега...
Дядо почина, а баба за няма и месец, се разболя много тежко. Мама я взе в Сф. да я гледаме, а апартамента в градчето го "приватизирах" за срещи с гаджето, когато ходех там... Бях 10-ти клас и за лятната ваканция буквално се нанесохме. Както споменах и по-рано, той работеше като такси - нощно. Винаги се събуждах минутка преди да се прибере - независимо от часа - а от малка и до ден днешен съм човек с изключително здрав сън - даже и бебешкия плач не е в състояние да ме разбуди
През зимната ваканция, пак там, го сънувам, че кара клиенти до съседният голям град, но на връщане колата му изведнъж спира и става на пепел - той излиза и се отупва от пепелта, като ми казва -"От това кола вече не става, но на мен нищо ми няма". Разказах му съня, той обеща да внимава с шофирането... След 4-5 дни се будя през ноща и чувам, че се отключва - гледам го моя Убавец, лявото му око подуто и мораво и с две големи драскотини по лицето - първата ми мисъл беше, че се е сбил с някой /темпераментен си беше/ и побеснях... а той ми вика - катастрофирах, от колата нищо не става, но аз съм добре
Малко преди това баба почина, но исках да приключа серията с приятелят ми.
Та да започна на чисто с баба - когато я взехме в Сф. /след смъртта на дядо, получи пореден 5-ти и вече фатален инсулт/, постоянно си говореше с починали роднини и познати, нас не ни разпознаваше. Беше изключителна жена, но през последните месеци от живота си псуваше като каруцар и крещеше да и да дадем ракия. Нито съм я чувала да псува преди, нито съм я виждала да пие алкохол. Напротив - беше творческа натура, рисуваше, стихове пишеше, даже и конкурси печелеше с творбите си... Винаги съм се чудила /когато беше здрава/, как е възможно човек като нея, на вид простовата, наивна и говореща на диалект - с 300 думи в ежедневния си речник - да пише толкова красиви стихове
Много се мъчи преди да умре, шест дни беше в безсъзнанание, нито вода можехме да и дадем, за ядене да не говорим... От Бърза помощ отказаха да я вземат, делово ни обясниха, че болниците не приемали умиращи, за да не им се води лоша статистика със смъртните случаи
. Аз изпадам в потрес от трупове, но на баба не можех да откажа - умря в ръцете ми на Архангелова задушница, като накрая се молех, ако има "нещо" там горе, да прекрати мъките и. Почина, прибраха я в моргата, а аз отказах категорично да съм част от цирка, свързан с погребални ритуали. Семейството ми взе решение да я кремира, и после да погребем урната в при дядо, в нейният град. В ноща срещу кремацията - /извинявам се, ако разстройвам някой/, сънувах, че вуйчо звъни на вратата, а дясната му ръка е гипсирана. На сутринта всички отидоха на церемонията, а аз останах вкъщи да подготвя за софрата за опечалените. Вуйчо не се знаеше дали ще дойде, бяхме го уведомили, но отношенията им с мама, по стечение на обстоятелствата не бяха цветущи... Та звъни се на врата към 11ч., отварям и гледам вуйчо с гипсирана дясна ръка - тръгнал от Сливен в 4ч. през ноща, задрямал и се блъснал в едно дърво. Гипсирали го с настояване да остане 24 ч. под наблюдение, но той заявил, че не може да пропусне да се сбогува с майка си... На баба церемонията се състояла чак в 13.00ч., някой се разболял и заместващият объркал графика, та вуйчо успя да стигне навреме...След малко пак ще се включа, само да приспя бебето, за баба имам още една случка...

. По принцип си седя зад него и се занимавам с детето. Нямаше шанс да я видя. А той защо не я видя