ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 731
  • 834
  •   1
Отговори
# 225
Бива си ги задачите, съгласна съм.
Аз за като матеруал стереометрия от ПП повече от ООП броя само ос-отсечка и вписаните и описани окръжности. Другото е ООП, като, да, училищното ниво ООП е доста под тези задачи.
Два модула не са помирисвали със сигурност.  Ако Ния са решавали по ПП, то ще да е било в допълнителните профили.
За успоредника, аз пък размятах решението с вектори. Повече писане, но ако не се сетиш за построението, роботски ще докараш до решение.
За мин и макс на квадратна функция, с мин или при -b/2a, според знака на a го имаше в 9 клас, мисля.
За 3 корен и аз се облещих.

# 226
Да, двата модула са ги решавали в избираем модул Алгебра. Успоредникът го е решила с допълнително построяване. Като цяло всичко е решила, но е използвала цялото време, а предишни теми решаваше за много по-кратко време. На 11 няма да признаят половин отговор, а само ако има и двата, а тя ги намира, но даже е решила, че уловката е да махнеш равностранния. Както и да е, за това което иска да следва ще й стигне и без да е с 6.00. За мен е по-важно, че може да се справи с тези задачи, предвид желаната й професия, това е необходимо.

# 227
Привет, има ли явили се на изпит по математика на 12.04  за ТУ? Как ви се стори като ниво на трудност? Излезли са вече и резултатите, но....не сме доволни
Не можем да кажем дали сме доволни, защото няма никаква статистика за оценките. Нашата е 5.60.
Редактирам: това е оценката в ТУ от 29.03. На 12.04 бяхме в СУ.

# 228

Нека всички сме здрави и с късмет, останалото ще се нареди!

# 229
За задачи като тази с успоредника, в който се търсят отношения на отсечки, на моите ученици съм показала Метода на Люлките (Масите), който ползва една хубава теорема от физиката и е безотказен при намирането на отношения, без никакви допълнителни построения.
Ганис, може ли пояснение за този метод. Или насоки къде да прочета повече за него.
Малкият е решил, че няма да ходи на допълнителни уроци по математика в 11 и 12 клас и ще се борим сами с материала и задачите за кандидатстване. Трябва да вляза и аз в час с нещата, които съм забравила.

# 230
  • София
Математиката е тема табу вкъщи.В очакване на оценка от класно сме и годишно оформяне.И с това да приключи  за живота ни .
Но пък отброявам точно месец до дзи.Не остана...

# 231
Да си похваля детето -5.70

# 232
  • София
Браво! Този резултат от кой изпит е?

# 233
Биология в СУ.

# 234
  • София
Голямо браво!

# 235
  • София
Еха, браво! ❤️🏆

# 236
Да си похваля детето -5.70
Браво! Направо да го броим за приет. Коя специалност искаше той?

# 237
  • София
Браво - страхотен резултат!

# 238
Аманда, голямо браво на детето!

# 239
  • София
Честито на детето!

Общи условия

Активация на акаунт