ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 55 112
  • 834
  •   1
Отговори
# 795
А в провинцията как се случва?
В различни училища са матурите по различни предмети. В едно математиката, в друго географията и т.н. Дори в по-малките градове, където може и да има само една профилирана гимназия, има поне 3-4 професионални, плюс основно училища, които предполагам също могат да се ползват.

# 796
Аз нямам идея. Била съм наблюдател само в София.
В кой град с едно училище има над 200 зрелостника и с различни дзи (примерно във фег има над 200 зрелостника и с всякакви видове дзи 2)?
И пак да кажа: много е трудно непознат чавек да укроти тумба от 20 познати деца (когато се познават са малко по-нахакани), които примерно натискат един човек да им подсказва. Не е ок за знаещото дете такъв изпит, жестоко притеснение е.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 18:17 от Maria 007

# 797
sanaka, много добре разбирам проблема, но не разбирам защо в най-близкото до нас у-ще има ДЗИ  АЕ и там има деца от Младост и Надежда, а ние трябва да отидем в Надежда. И те и ние ще попаднем на място, което изобщо в живота си не сме посещавали. Поне това биха могли да съобразят. И вместо всички да търсят в гугъл карти как да стигнат до непознатия квартал да им е по-спокойно и удобно. И на нас и на другите пострадали от недомислици.

# 798
  • София
Дайте да не се караме помежду си заради това, че хората, от които зависят нещата, традиционно го карат по пътя на минимално вложените усилия.
Убедена съм, че има начин децата да бъдат разпределени в максимално близки училища, а не да кръстосват София по всичките ù диагонали.

# 799
  • у дома...
В градовете с по едно училище се организират с квестори от други, обикновено съседни, общини. И масово децата се явяват на една и съща втора матура. Обикновено английски. Предполагам, че ако едно или две деца заявят ДЗИ, различно от масовото, ги насочват към най-близкото възможно. Как мислите деца от общините около София се явяват на проверка на способностите по рисуване в 7 клас?

Дидиа, всички в един момент попадаме на места, на които никога през живота си не сме попадали.

# 800
  • Пловдив
Добре де, ако децата трябва да са в 8-8.30 в училището и по това време е трафик, защо не се тръгне по-рано, за да се избегне трафикът? Дори и детето да стигне 1 час по-рано, каква е драмата да почака?
Ако се налага - в 6.30- тогава нали не е толкова зле положението?
Ние сме от Пловдив, при нас също след 7 е лудница, но когато имаме важни мероприятия, не си и помисляме за тръгване в последния момент.

# 801
  • София
В София в 7 часа има немалко трафик.
С неработещ ГТ и с 10 хиляди деца, които ще обикалят града с коли по това време, положението няма как да се окаже розово.

# 802
Няма драма.
Просто майка му / визирам себе си/ ще му звъни през 10 минути дали стигна, къде е и още куп въпроси.
А ако ММ е наблизо ще трябва да стъпва по пантофи инак ще го отнесе.
Но за мен е нормално и се оправдавам с хормоналния дисбаланс.
Искам на село вече.
Да завърши и това дете и волна и щастлива можа да се отдам на заслужена почивка / до идването на внуците разбира се/ Дали ще се справят в отглеждането им, ако не ги напътствам? Kissing Heart

# 803
  • у дома...
В София в 7 часа има немалко трафик.
С неработещ ГТ и с 10 хиляди деца, които ще обикалят града с коли по това време, положението няма как да се окаже розово.
Ред, ще се тръгне по-рано. До училището, което ни е доста далече, за първото ДЗИ съм планирала да тръгне към 6:30, макар да ми го дава около половин час с кола. Обичайният ѝ час за тръгване, когато е първа смяна.

Едва ли има разумен човек, дори и при нормален градски транспорт, да тръгне в последния момент. Всичко се случва - и автобус да закъснее, и колата внезапно да не запали или посред пътя да те остави... Въпрос на правилно планиране.

# 804
  • софия
В градовете с по едно училище се организират с квестори от други, обикновено съседни, общини. И масово децата се явяват на една и съща втора матура. Обикновено английски. Предполагам, че ако едно или две деца заявят ДЗИ, различно от масовото, ги насочват към най-близкото възможно. Как мислите деца от общините около София се явяват на проверка на способностите по рисуване в 7 клас?
Идея нямам. Затова питам.

Съгласна съм с ред и дидиа, че със сигурност има начин децата да попаднат във възможно най-близко по адрес училище, но е къде къде по-лесно да ги разхвърлят като свободни електрони из целия град. Естествено, че всеки ще се направи някаква сметка за трафик, време. Естествено, че пак всичко е на главите на учениците и родителите. Естествено, че трябва да се тревожим и отговаряме и за придвижването. мон са за по-извисените въпроси, не са по битовизмите.

# 805
В НФСГ също не са раздавали бележките. Нямаме кодовете и не се знае къде му е матурата.
Той има кола, но не се знае дали ще може да паркира.

# 806
  • у дома...
Постоянен и настоящ адрес на дъщеря ми е на 45 км от София. От нашата община има деца, които учат и на 120 км, в професионални гимназии. Вторите им ДЗИ няма как да се проведат в училище, близо до адреса им? Тях как точно да ги разпределят?

Нека все пак не забравяме, че София не е центъра на вселената. Ако знаете в момента в Пловдив трафикът какъв е, тукашния ще ви се стори песен.

# 807
  • София
Принципно, вероятно е възможно да се направи разпределение на децата до най-близкото възможно училище, в което се провежда ДЗИ по съответния предмет /въпрос на софтуер вероятно/, но пък най-близкото възможно не означава непременно най-удобното като транспорт и време за стигане. Даже често не е така.

# 808
  • софия
Постоянен и настоящ адрес на дъщеря ми е на 45 км от София. От нашата община има деца, които учат и на 120 км, в професионални гимназии. Вторите им ДЗИ няма как да се проведат в училище, близо до адреса им? Тях как точно да ги разпределят?
Едва ли  е единствена и едва ли са много тези деца. Знаят се кои са във всяко училище. Въпрос на организация.

Могат да започнат с първата матура, която е една и съща за всички.

# 809
Аз съм безкрайно възмутена от липсата на рационално разпределение на децата по училища, ама си е за сметка на моите нерви. В нашия район има 10 (словом: десет) училища на достъпно разстояние дори и пеша, но синът ми е разпределен на Лъвов мост. Да, има метро до там, вероятно няма да му е проблем да стигне. Помолих го утре да отиде да си го види къде е на място, да не се лута сутринта преди ДЗИ-то.

Въпросът тук е принципен, нито е до стачка, нито е до нестачка. Част от децата са притеснени, защото резултатът от ДЗИ им е нужен за кандидатстване и кое да мислят първо - как да стигнат до училището или да си мислят самата матура?
На сина ми това ДЗИ му е задължение, никакъв зор не си е дал за него, няма и да си даде, но пак казвам въпросът е принципен - ако закъснее и пропусне, просто няма да си получи дипломата. Това за МОН не е драма, те са си провели по правилата ДЗИ, какво им дреме всичко останало?

Не понасям мърляви работи. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт