Забрана на мобилни телефони в училище

• 21 466
  • 581
  •   1
Отговори
# 165
И аз това се чудя, как някои родители позволяват всичко, но е факт. Много е трудно да си отговорен родител, когато мнозинството не са, олекваш бързо. Иначе трябва да има интернет в училище, разбира се.

# 166
  • София
Направо да се върнем към пощенските гълъби.

# 167
Знаеш ли колко ще са щастливи децата тогава
Без майтап, трябва да има някаква златна среда, всяка крайност е вредна. Трябва да има някакво ограничаване, а и да въведат тотална забрана, като ги знам нашите тарикати, ще му намерят цаката и пак ще правят каквото си искат

# 168
  • София
Не. Защо реши, че ще бъдат щастливи?

Живеем в 21. век, защо трябва да се връщаме зорлем в миналия?

# 169
  • София
Визираш себе си не и децата. Кой какво позволява няма нужда да се коментира тъй като темата е съвсем друга всъщност.

# 170
  • пустинята Гоби
Хайде сега, децата не били научени на самоконтрол, затова родителите искат да няма телефони в училище.. Моето дете е дисциплинирано, не си гледа телефона в час и пак съм против да се носят в училище. За мен е излишен целия този контрол, да почнат да използват главите си, няма да им навреди.

lyatno vreme, съчувствам за преживяването и мен ме е блъскала кола и знам какъв ужас е, но стреса ти в момента няма общо с телефоните.

# 171
Ще бъдат щастливи, защото ще разберат, че животът е хубав и без шарените картинки на телефона. И става въпрос, че този драгоценен телефон ще бъде отнеман за кратко, а не завинаги, отнеман с някаква цел.

# 172
  • в очите на дъщеря ми
Знаеш ли колко ще са щастливи децата тогава
Мнеее, моето дете, няма да щастливо.......и честно не виждам, как децата на 21 век ще са щастливи, да ги върнем столетия назад.....меко казано е смехотворно......
Съвсем отговорно, казвам, че ако тази налудничава идея се "облече" в закон, лично ще търся начин, да го заобиколи дъщеря ми и ако се появи идея , да се обжалва ще я подкрепя!

# 173
Какви столетия назад ви гонят, не могат да изкарат без телефон половин ден, не всеки ден?

# 174
  • София
Преди няколко седмици човек, който е израсъл във времето без моб. телефони, ми каза убедено, че са изсекли част от клоните по улицата ни защото пречели на 5 джи-то.
Липсата на телефон не е предпоставка за мисловен процес.

Животът може да е хубав без шарените картинки на телефона, но пък е много по-лесен (и за мен по-спокоен) с телефона.

Разбира се, всеки родител може да ограничава собственото си дете както прецени. Стига да не се занимава с моето.

# 175
  • в очите на дъщеря ми
Какви столетия назад ви гонят, не могат да изкарат без телефон половин ден, не всеки ден?
Да не могат, дъщеря ми се прибира зимата след 20.00 часа, не желая да притрепервам всяка вечер!

# 176
  • София
Мими Роуз, чакала ли си тийнейджърка са се прибере по тъмно от тренировки? Или третокласник да ти се обади, че учителката е болна и ще имат с 2 часа по-малко, а на самия него не му е добре да стои в дъжда на двора?

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 16:48 от Fever Ray

# 177
Очевидно не само децата са със зависимост, а и родителите. Много жалко. Въпросите със собствената тревожност родителите решават с помощта на телефоните.
В други държави се случва, но тук, както всичко останало, и това ще се опорочи. Вече се опорочава - слагат стари телефони в кутиите.
Проблемът със сегашното поколение е огромен! Това е най-малкото, което може да се направи, за да се спаси поне някой мозък от мумифициране. При нас е 100% щета, въпреки огромните ми усилия.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 10:54 от aaa73

# 178
  • София
Единственото, което ще научат, е да бъдат контролирани от друг и силово, но не и да мислят самостоятелно и да могат сами да си подреждат приоритетите.

# 179
  • София
Много ми "харесва" как телефоните са нарочени за големият виновник. Учителите са неграмотни, за учебниците на моменти ти трябва преводач, възрастните ги чипират с ваксини, пръскат със самолети, живеят на плоската Земя и защитават изконните семейни ценности, докато слушат Азис, но телефоните са виновни.
И ние - поколенията израсли без телефони, сме били мислещите?

Общи условия

Активация на акаунт