Забрана на мобилни телефони в училище

• 20 574
  • 581
  •   1
Отговори
# 570
Нединка да не им идват много активните занимания на момчетата 5-6 часа на ден плаж и колела и затова да засядат пред телефоните? Моята дъщеря е доста мързеливичка за всякакви двигателни активности за съжаление. Но тя пък можеше с часове да майстори някакви неща, картички, украшения от ластички, дрехи на кукли,  сувенири, харесваше й и още й харесва да пише в дневник, да рисува.  А до колко голяма се занимаваше със слаймове, направо ме е срам да пиша. За момчета може би някакви игри за големи като шах, табла или нещо друго, което не изисква движение и излизане, каквото ви дойде като идея, вие ги познавате по-добре. Вярно големи са, но и тя като дойде племенницата, често не могат да измислят с какво да се занимават и аз давам идеи. Но пък обожавам да прекарвам време с тях. Когато има и друго дете на възрастта на дъщеря ми с нас е по-добре от колкото като сме сами, а и племенницата много си я обичам и не ми тежи да съм им малко като аниматор, стига да успея да си взема отпуска за краткото време, докато са в България

# 571
  • София
Единственото заради което харесвам спорта на дъщеря ми е, че няма време и ако продължи с него също няма да има време не да си гледа таблета ми и да излиза и да прави простотии също Simple Smile

# 572
Тя какво спортува? Спортът е полезен и за здравето, аз за това най-много исках дъщеря ми да спортува нещо. Никога не съм имала мераци за успехи в състезания, но хубост на сила не става за съжаление.

# 573
  • София
Не мисля, че някой я пита на времето🙄😀Просто я записа баща ѝ (човекът държи на спорта). Иначе тренира художествена гимнастика.

# 574
  • пустинята Гоби
Аз ползвам Family link-a на Гугъл, за мен е много удобен. Децата са на 9 и 13.

# 575
Разбира се, че ще Ви тестват границите и то пред други хора. Въпросът е да не се отстъпва.
Много е трудно да не се отстъпва. Особено на хора от моето поколение, на което постоянно му натякваха как децата не се възпитават със строгост, а само с добро, с обяснения, игри, някак неусетно вкарваш възпитанието, без детето да разбере, демократично нежно родителство, докато се обзаведеш с един тиранин вкъщи, на когото се оказваш скромен и безгласен слуга. Иска нови маратонки Найк, купуваш, иска айфон, купуваш, иска Инстаграм, даваш, не иска да учи, ок, няма проблем, успелите личности са били двойкаджии. Армии от психолози се занимаваха да произвеждат такива деца тирани, докато чак сега се вижда какви чудовища се произведоха.
 Аз лично много бях залитнала в тази посока, добре, че се усетих навреме и сложих юздите

# 576
  • София
Не се възпитава с бой ама със строгост защо да не се възпитава? Не съм фен на gentle parenting  пък нека всеки си възпитава детето както му е кеф (живеем в свободна държава). Стига на мен да не ми се месят как си възпитавам децата всичко е ок Simple Smile

# 577
А, то възпитанието... Нашето поколение не може да възпитава децата. Те се влияят от времената, от нравите. И като бях учител се възмущавах, сега съм родител само- още повече се възмущавам. Но всеки народ си заслужава управниците и децата - от нас са такива, не сме ги внесли от чужбина 😄😄😄

# 578
  • София
Не знам кое е вашето поколение… Аз съм от така наречените милениали и смятам, че пък доста добре можем да си възпитавам децата, защото нас едно време си ни шамареха (или поне децата покрай мен… за всички от това поколение не знам) и ние знаем колко е неприятно и безполезно това. Но пък съм строга когато трябва и не обичам лиготии.
И все пак всеки си има начини да се справя с неговото дете и място за месене няма от когото и да е.

# 579
Не знам кое е вашето поколение… Аз съм от така наречените милениали и смятам, че пък доста добре можем да си възпитавам децата, защото нас едно време си ни шамареха (или поне децата покрай мен… за всички от това поколение не знам) и ние знаем колко е неприятно и безполезно това. Но пък съм строга когато трябва и не обичам лиготии.
И все пак всеки си има начини да се справя с неговото дете и място за месене няма от когото и да е.
Да де, и аз съм от същото поколение. Точно за нашето и предишното - петдесет годишните сега. Вие, аз и още много хора може и да възпитават децата си, но... Резултатът е дори незадоволителен, когато тези деца са в обществото, възпитава ги интернет, филмите и какво ли не. Ценностите са с една висота - пари и материално. От речника на българина думата „достойнство“ се замени с думата „его“.

# 580
Поколението Х, аз съм от него и твърдя, че точно ние бяхме обработвани най-силно как не бива да има строгост с децата, на какви ли не теории се начетох, как трябва да си приятел с децата си. Не бива да си приятел с децата си, даже е вредно. Да, шамарите не работят, боят не е начин, защото всяка крайност е вредна. Но трябва да има строгост и неотстъпчивост пред детето, защото то е като овне, ще блъска с рогата, докато ти намери слабото място и му дадеш играчки в ръцете, които са пагубни за него

# 581
Вие тук все млади сте се събрали. Аз съм на 46 години - майка ми никога ми е посягала, достатъчно беше да ме погледне и да ми каже цялото име и ми беше ясно, че съм сгафила. Синчето докъм 11-годишната си възраст беше херувимче - е, имаше моментите и особеностите, но се броят на пръсти опитите му за тръшкане и налагане. Откакто влезе в пубертета обаче, от около година, става все по-нетърпим - отговаря до степен, че става груб, опитва се да избутва границите и да поставя условия. Опитва се да се скатава. На моменти едва се сдържам да не му плесна един през устата, ама няма да има ефект, а и аз ще се почувствам зле. Да не говорим колко бързо си сменя настроението и то от нищо. Добре че поне в училище нещата вървят отлично и дано така си останат, че част от приятелите му са много симпатични деца, ама без особени интереси извън видео игрите и доста първични за моя вкус.

Общи условия

Активация на акаунт