Забрана на мобилни телефони в училище

• 20 578
  • 581
  •   1
Отговори
# 555
Ами произвеждат се и се продават. Синът ми беше с такъв допреди година - Нокиа с копчета, ама като се тръшна за смартфон. И не беше отпадък. Купихме го чисто нов в края на 2023 г.

# 556
Ами произвеждат се и се продават. Синът ми беше с такъв допреди година - Нокиа с копчета, ама като се тръшна за смартфон. И не беше отпадък. Купихме го чисто нов в края на 2023 г.
Да де, но само пише Нокиа, иначе е отпадък.  С други думи казано крайно евтина китайска разработка. Външно като корпус изглежда почти нормално, но софтуерът вътре е супер зле - все едно са платили $200 на някой индиец да го направи за 5 дни доколкото може.

# 557
  • София
Искате да върнете цяло поколение назад. Ами няма как... Едно време аз имах такъв телефон с копчета и зелен екран. Социални мрежи много е нямало, други неща по спомен имаше.
Така, че евентуално да отложите периода с телефона ама няма как да върнете цяло едно ново поколение назад.

# 558
Да де, но само пише Нокиа, иначе е отпадък.  С други думи казано крайно евтина китайска разработка. Външно като корпус изглежда почти нормално, но софтуерът вътре е супер зле - все едно са платили $200 на някой индиец да го направи за 5 дни доколкото може.

Вършеше отлична работа, а именно да имам връзка със сина ми, когато започна да се прибира сам от училище. За останалото не знам.

Никой няма да върнем назад, неизбежно е. Даже днес купих нов таблет за детето въпреки ежедневните разправии за екранното време и обяснения какво и колко трябва да се гледа - направо ме заболя сърцето, но нямаше как. Той го ползва и за смислени неща.

# 559
  • София
Амислага се родителски контрол и не се обеснявате. Аз имам и ако сметна, че е в повече просто го изклювач ако реши да се направи да не ме чуе.

# 560
Искате да върнете цяло поколение назад. Ами няма как... Едно време аз имах такъв телефон с копчета и зелен екран. Социални мрежи много е нямало, други неща по спомен имаше.
Така, че евентуално да отложите периода с телефона ама няма как да върнете цяло едно ново поколение назад.
Защо да връщаш поколение назад? Със смартфоните как е - едно поколение напред, ама дайте да ги съберем, скрием, ограничим и забраним социалните мрежи до 16г. Е не е ли по-просто самите телефони технически да не могат да отварят социални мрежи и youtube?

# 561
  • София
Тогава вкарвате родителският контрол и не отваря. Кое му е сложното?

# 562
Амислага се родителски контрол и не се обеснявате. Аз имам и ако сметна, че е в повече просто го изклювач ако реши да се направи да не ме чуе.

Има родителски контрол, разбира се, но не пречи да се обясняваме и да иска допълнително време и съответно да се сърди, като не получи. Особено като е в България с прабаба си и вуйчо си (който е две години по-малък от него), става много досадно, че трябва и да внимавам с епитетите.

# 563
  • София
Разбира се, че ще Ви тестват границите и то пред други хора. Въпросът е да не се отстъпва.

# 564
  • пустинята Гоби
Предполагам, че едното дете гледа от другото, което има повече време за игра. Все пак става въпрос за някакво малко време през ваканцията, така че това е някакво изключение по-скоро.

# 565
Този родителски контрол на Гугъл е някакъв ужас. Може би ползвате други приложения. На Гугъл иска разрешение за всяка игра или приложение. Дъщеря ми е почти на 9 и често сменя игри. Да не говорим, че се заключва в определени часове.
А за тийнейджъри не си го представям.

# 566
  • София
Някаква програма май имаме ние (не съм много сигурна), но да иска а всяко нещо. Интернет е достатъчно пълен с глупости та на 7 да и дам достъп до всичко.

# 567
Ами точно за тийнейджъри е удобен родителският контрол според мен. Синът ми е на 13 години. За телефона използвам за него детски профил на Айфон (не е идеално, но върши работа), конзолата Нинтендо се контролира със собствено приложение през моя телефон, таблетът се заключва автоматично след час висене (не съм го настройвала аз, не знам точно).

На 7 години синът ми изобщо не знаеше какво е таблет, телефон и конзола. На 9 години получи Нинтендо, което след първия ден игра отлежава поне пет месеца в шкафа, а на таблета гледаше разни силно образователни филмчета. Изобщо не ми е бил необходим родителски контрол.

Синът ми никога не тества границите пред другите, напротив когато има около нас хора, нищо не казва, но само по изражението на лицето мога да разбера какво си мисли. А като останем сами, драмата избухва. Той прекарва по няколко седмици с прабабата и вуйчото през лятото на морето. Не става въпрос за ден-два. И като се опитам да ги вдигна от дивана и бабчето каже ‘ама остави ги, те са във ваканция’, направо ми идва да й откъсна вратлето. Ама готви вкусно и много си я обичаме. Добре че все пак прекарват по 3-4 часа на плажа и около 2 часа карат с дядото колелета.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 11:31 от Nedinka

# 568
  • София
А и нашето гледа само силно образователни филмчета Simple Smile

# 569
А и нашето гледа само силно образователни филмчета Simple Smile

Ама моето вече не само 😔 Да са живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт