Забрана на мобилни телефони в училище

• 20 578
  • 581
  •   1
Отговори
# 540
Моят частен случай е такъв, но детето никога не си позволява да вади телефоня в час, освен за да заснеме дъската, когато не успява да пише. Общият случай е, че разни претенциозни мами, подкрепящи безумни ограничения, пращат изтървяната си челяд на училище и разчитат училището да им постави граници. Е, не става. Граници се поставят вкъщи.

# 541
  • пустинята Гоби
Общият случай далеч не е такъв, а каква съм аз и моите деца, вие няма как да знаете. Моето мнение за разлика от вашето не е продиктувано от частния ми случай, а от силните ми лични убеждения как трябва да изглежда добрата училищна среда.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 16:57 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 542
При нас има 17 годишни стажанти, които работят по половин ден -дуална форма на обучение. Трябва ли да им забраним телефоните в почивката? Ми то и на нас да ги забранят в почивката, да не дразним децата.

# 543
Само че, за децата с увреждания винаги има различно положение, спрямо останалите деца. И моят пише трудно, и грозно, и понякога изобщо не пише. И на нас ни пращат снимки на дъската. Оцелява се.

Моят частен случай е такъв, но детето никога не си позволява да вади телефоня в час, освен за да заснеме дъската, когато не успява да пише. Общият случай е, че разни претенциозни мами, подкрепящи безумни ограничения, пращат изтървяната си челяд на училище и разчитат училището да им постави граници. Е, не става. Граници се поставят вкъщи.

# 544
Детето е в осми клас, в езикова паралелка, и там преференции за тези деца няма. Вие на вашето изобщо не купувайте телефон, ако решите. И не го чувайте по цял ден. Ваша работа. Идеята е безумна и нелепа, ако ще от милион кладенеца да носите вода в подкрепа...

# 545
  • пустинята Гоби
Защо да не купуваме на децата телефони, животът им не протича само в училището? Никой нищо не е забранил, обаче драмата е голяма!

# 546
Аз драма нямам, ще продължа да изпращам детето с телефон. С него следя и местоположение, вече съм писала...

# 547
Змеят,
Никой не пише, че не трябва да имат телефони в училище. А че би било добре да нямат достъп до тях по време на часовете. Или по време на училището докато са там да учат. Твоето дете е още в осми клас. И може би не си видяла как умело преписват от телефоните си.
Ако проблемът се свежда до снимане на дъската, това може да стане и с цифров фотоапарат. У нас имаме 2 или 3, които вече никой не ползва, защото имаме телефони. Малко по-големи са от телефона, но не са огромни. Може би, колкото 2-3 телефона, един върху друг. Така че, не мисля че за едните снимки, това е мега проблем

# 548
  • София
Те и сега си ги оставят по време на час

# 549
Хахаха, сега да отивам да купувам апарат, щото някой така му скимнало 😂. Да му купи училището. Аман от еуфорични офанзиви. По време на контролно, телефоните и сега се събират, така че няма как да се преписва, за носенето на вода от милион извора вече се повтарям...

# 550
  • пустинята Гоби
И моето дете ходи с телефон на училище, това изобщо не е предмет на разговора.

# 551
  • София
Защо да не купуваме на децата телефони, животът им не протича само в училището? Никой нищо не е забранил, обаче драмата е голяма!

Грешка! Забраната влезе в сила от 1.11.
Изпълнява ли се - не, защото няма условия.

# 552
  • пустинята Гоби
Кое е грешка, всички са с телефони, драмите са само в нечии глави. Аз лично съм доволна, че телефоните в час не са разрешени в нашето училище, искам децата ми да виждат, че правилата се спазват и важат за всички.

# 553
Ами, никой нищо не иска да прави, пък всички искат нещо да се промени.
И как да стане Simple Smile

# 554
А можеше да е толкова просто, не само за нас, а за целия свят където има същите проблеми. Ако се произвеждаха още обикновени телефони (не смарт) - купуваш такъв на детето си, няма социални мрежи, няма тик-тоци, ще го ползва само да се обади при нужда. Зарежда го веднъж седмично, а не всяка вечер. Сега някой ще каже, че то има и прости телефони - има, но са категория отпадък, а не като нормалните не-смарт телефони допреди 2014г някъде. Смарт - като стане на 15-16г примерно. С един куршум, 3-4 заека. Само че производителите на смартфони няма да са доволни, социалните мрежи няма да са доволни, операторите няма да са доволни и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт