Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разликите между 2D и 3D ултразвука?
Какви са препоръките за използване на почистващи препарати по време на бременност?
Какви са разликите между д-р Уалид и д-р Балев по отношение на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разликите между 2D и 3D ултразвука?
3D ултразвукът предоставя триизмерно изображение на бебето, което позволява по-добра визуализация на лицето и други детайли. Сондата при 3D ултразвук изследва всичко поотделнo, което води до по-ясно изображение на бебето, плацентата, яйчниците и разположението на шийката. Освен това 3D ултразвукът може да покаже бебето като рентгенова снимка, позволявайки дори преброяване на прешлените. За разлика от тях 2D ултразвукът предоставя двуизмерно изображение и не предлага същата детайлност като 3D ултразвука.
-
Какви са препоръките за използване на почистващи препарати по време на бременност?
По време на бременност се препоръчва да избягватe използването на почистващи препарати, съдържащи хлор, тъй като те могат да бъдат токсични. Вместо това използвайте по-безопасни алтернативи като оцет, лимон или сода за хляб. Освен това е важно да избягвате почистващи продукти с опасни химикали и вместо това да изберете по-екологосъобразни варианти.
-
Какви са разликите между д-р Уалид и д-р Балев по отношение на бременността?
Д-р Уалид извършва 3D ехография, която осигурява триизмерно изображение на бебето, позволявайки по-добра визуализация на различни детайли. От друга страна, д-р Балев извършва 2D ехография, която не предоставя същото ниво на детайлност като 3D ехографията. Важно е обаче да се отбележи, че уменията и опитът на лекаря зад апарата също са от значение за осигуряване на качествено изследване.
-
Къде в София има добър 3D/4D ехограф за фетална морфология?
-
Как мога да проследя и изчисля месеците на бременността си?
Хальоооо,
без въобще да успееш да го усетиш, бог на номерцата, колко пъти ме е шашкал да ви кажа 
и гледкаме ние, пълним количката, обсъждаме кое какво що
и по едно време де се бях забляла .... бяхме пред рафтовете с ядките ...
Обръщам се и ко да видя !?
Нашия зел един пакет ядки и папка
и ми вика: Искаш ли ?
Напрау ПАДНАХ
... по едно време поглеждам на рафта.... ами то няколко отворени пакета ядки. Циганска работа 

ама а де... като нямаш достатъчно опит и 

... та отидох,
, закара ме мъжо, ма кепенците - затворени
и докито на работа утре
Чао мами-дами, до скоро
и ся сърбам кафе пред компа
. Мали ама вие верно много весели истории с тез вашите мъжове. Пък моя нали мача снощи гледа и как ме ядоса. Седнал на масата и се стегнал, а преди тва като си дойде и ми вика айде да ми изпечеш фъстъчки за мача и много съм гладен слънчо. И аз кво?
готвя следя фъстъците да не станат кат мойте специалитети фламбе. И нашия се надумка с фъстъците и аз само дет готвих ( ама поне днес няма да се занимавам, че всичко си седи ) . И аз ся съм легнала на леглото и тъпея и му викам абе мъжо ела да мъ гушаш
. И не знам що реших че ще се сърдя.
. Аз се сърдя - той зяпа мача, Аз се сърдя още повече - той пак дзяпа тв-то и като видях че няма ефект седнах на компа. После той пък го игра сърдит - не знам що. И през ноща кво сънува не знам, ама кат почна да мята с тез ръце и едни къчове да раздава
и аз го сбутах надалеч от мен и избягах в края на леглото, а той идва пак и се опита да мъ захапе... и аз в шок
и вика ми тез наще така мъ ядосаха... Та аз викам никъв футбол вече
.
напрао не знаех как да реагирам, та тва беше бахти тъпото запознанство. И да ви кажа от тогава съм се виждала с баща му точно 3 пъти ся кат се замисля не знам що така довечера ша го хвана на тясно моя
След това ми направи още една урина - ей така не на гладно, която стана за 10 минути и там беше чисто. След това дадах стерилна урина /първата сутрешна урина, но средната, в стерилно бурканче я носиш в лабораторията/, която също излезе чиста
- станах и си направих и аз
А пък аз си умирам от кеф
, хем
. И през сълзи такава "Да, бе, милооо, ще се омъжа" и рееееев!
и затова само по един бърз поглед, малко смях и пак на работа