Ний сме веселите СЕПТЕМВРИЙКИ, чакащи си рожбите мънинки!!!

• 12 394
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • Кърджали, България
Здравейте, кукли  Heart Eyes

Да се отчета за вчерашната консултация. Нямаше я лекарката, само акушерката ми видя изследванията, претегли ме, премери ме и засега всичко е наред. Но... мен ме интересуваше какво става с плацентата ми, а нямаше кой да ме види на ехографа, затова продължавам да се пазя  Peace Разказах й за перипетиите ми между двете консултации и получих следните съвети: за болките в гърба и кръста преспокойно може да се прилага външно Фелоран или Фастум гел, както и спиртно-водни компреси; ако се повтори кръвоизлива в окото, да си премеря кръвното (изобщо не бях се сетила за това  Rolling Eyes); да ям повече месо за вдигане на хемоглобина; да отида да си оправя зъбите, защото РУЕ-то ми било ускорено, можело да е от развален зъб (изнесе ми и една лекция как трябва да се възползваме от всички привилегии, които ни се предлагат по време на бременността безплатно или с намаление  Mr. Green). Каза да си взема да пия и Матерна, но аз се чудя  newsm78 И добрата новина е, че Дом "Здраве", към които ни осигурява допълнително работодателя, поемат и лекарства в рамките на 80 лв. за година, та следващия път ще ми изпише лекарката на специалната рецептурна книжка витамини, желязо, минерали и нещо-си за бяло течение.

Та, засега е това. Слънцето тук ще изгрее май  Sunglasses Желая ви приятен ден  Hug

ПП. Браво на Драгалевската дружина!!!

# 166
  • София,
Здравейте мамита,

отдавна не съм писала, но ви чета с удоволствие!
Много се радвам, че вече сме толкова много - пожелавам на всички мамита само усмивки и весели дни до края на бременността, а след това с бебоците - НЕПРЕКЪСНАТО!!!!
Мъжлето и детето бяха болни, но сега всичко е ОК.
Аз витамини не пия - доктора ми каза, че не е необходимо, но всяка бременност и всеки доктор са различни  Wink, но пък нали съм и таласъмичка....
Аз съм добре, естествено нон стоп притеснявайки се за бебо, но се надявам септември да ми мине!!
Няма нищо ново около мен, всичко си е по старо му!
Ани аз от началото на бременността съм цялата в пъпки, но какво да се прави - няма грозна бременна жена!

Пожелавам ви един прекрасен ден.... и ЦЕЛУФФФФКИ от мен!!!!!

# 167
Ха, добро утро и от мен! Hug

Може да е глупав въпроса, но БХС поема ли се от здравната каса, защото виждам, че всички пишете колко струва?

Не се поема от ЗК. Моят лекар на частното ми прави всички необходими според него изследвания, които не се поемат от ЗК и засега това беше първото такова изследване. 70лв ми струваше лично на мен.
Сега влязох в сайта на НЗОК, там пише, че се поема от ЗК, ако бременността е рискова и ако възрастта на майката е над 35г.

Да, така е , аз просто забравям на колко съм години smile3520

# 168
Анири, желязо се пие само, ако ти го предпише лекар.

За мазането против стрии - и мен все ме мързи, добре, че е мъжо да ме подсеща. Blush Мажете се редовно, особено като започнат много да ни растат тумбаците, ако знаете какви гадни резки ми останаха от предишната бременност и няма отърване  Sad (ама и аз много кг качих, а тумбака ми какъв огромен беше  Whistling).

Ваня, какъв продук за мазане против стрий можеш да препоръчаш  newsm78

# 169
  • София
Ваня, какъв продук за мазане против стрий можеш да препоръчаш  newsm78
Хубав зехтин! Значи ползвала съм няколко вида мазила - на Икаров против стрии, на Нивеа по-мазен лосион, на Авент и Dove - само, че тях след като родих (нали има кофеин и не знам си какво в тях). В 9-тия месец много ми порасна корема, бях се нацепила като паяджина, големи червени болезнени стрии и тогава доктора ми каза: "Не си давай парите за мазила, вземи си зехтин." И наистина много ми помогна - вярно не изчезнаха нацяло, защото вече се бяха появили, но не ме боляха и сърбяха и се посвиха леко. Това на Dove също е хубаво, но по-скоро за стягане на корема (кожата на корема) след раждане и при отслабване. Важното е да е нещо мазно! На Икаров маслото против стрии е хубаво, само мирише малко странно, мисля, че от пшеницата вътре. В началото се мажех 2-3 пъти в седмицата, после започнах всяка вечер, а като започнаха да изкачат гадните стрии съм се мазала и сутрин и вечер! И кожата поема олиото, явно наистина кожата си има нужда като се разтяга. В момента в къщи ползваме за малкия бадемово масло и ползвам неговото; после минавам пак на зехтин. bowuu

# 170
  • морето и сините вълни :)
абе и аз искам сега да си взема зехтин от как ми се зачервиха ц..те като доматита и се изприщих от бебешкото олио...само да питам ВАНЯ-ти преваряваш ли го зехтина или направо се мацотиш с него??????

Момичета аз звъня в тва ной и никой не ми вдига-или все заето дава е гати и държавата е тва-и се замислям аджаба след септември месец как ще си гледам едецата с таз калпавата ДЪРЖАВА като едни болнични немогат да изплатят навреме #Crazy #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 171
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
абе и аз искам сега да си взема зехтин от как ми се зачервиха ц..те като доматита и се изприщих от бебешкото олио...само да питам ВАНЯ-ти преваряваш ли го зехтина или направо се мацотиш с него??????

И аз това исках да питам - понеже съм чела, че се преварява? И още нещо - бързо ли се абсорбира от кожата, че аз все в последния момент действам и после обикновено трябва веднага да се обличам, за да хуквам нанякъде...

# 172
Привет! Да се разпиша, че отдавна не съм. Бе нещо не ми остава време да се почувствам пълноценно бременна. Не се вглеждам в състоянието си. Не общувам с бубето (почти). Покрай грижите за Мина и другите ми дела на ми остава време. Не съм настроена вече за такива работи, а преди какви песни пеех на Мини в корема ми...еххх. Дали и други майчета с малки дечица се чувстват по същия начин?
Като цяло съм ОК (да чукна на дърво). Не прекалявам с доктори и прегледи , защото съм бременна, а не болна. Полът на бубето вече се видя, но аз не поисках да го узная. Ще бъде прекрасна изненада на финала, както е било за милиарди жени през хилядолетията (изключвам последните... двайсетина? години, откакто се ползва ехографа). Каквото и да е ще се радваме и ще го обичаме много.
Не знам колко кг съм качила до момента, но едва ли повече от 3. Дрехите си ми стават, а бременните панталони ми падат. Коремът е огромен, но и при предишната бременност беше. Това от нас засега. Леко бременеене!

# 173
  • Кърджали, България
По повод витамините - ето ви един сайт: http://www.biberonbg.com/info/vitamini.htm

# 174
Здравейте мамита,
аз само за протокола да кажа, че това ми е първа бременност, зодия близнаци съм и живея в София.
Ваня и аз като теб съм леко настинала, дано скоро се оправим и забравим за настинките.
Inna на 23.03 бях на преглед в б-ца Токуда, при д-р Герганова, тя ми каза че всичко е ОК, но в едим момент се загледа и каза че нещо плацентата май била ниско, но не можело още да се каже и накрая заключи, че плацентата е предна. Та и аз като теб съм леко шашната. Дано всичко е ОК.
КЪСМЕТТТТ НА ВСИЧКИ! Hug

# 175
  • Кърджали, България
Аз като една невежа провинциалистка да попитам: заплаща ли се допълнително, ако искаш да ти изкарат снимка или да да ти направят запис при феталната морфология? По принцип питам, но по-специално за доц. Томова в бившето ГУСВ ме интересува. А, и дали там видеозонът е 3Д?

# 176
Добро утро и от испанско  Hug
Аз да се жалвам, че цяла нощ не съм спала от болки в стомаха, но вече ме отпусна без да пия нищо Confused Според доки били газове най-вероятно и да не съм се притеснявала, ама много болеше, ужас... през цялата бременност ли ще ги има???
За зехтина и аз знам, че е най-ефикасен за стриите. На мен ми казаха да го преваря и така да мацотя. Имам още едно шиши да довършвам на Лореал, че ми го подариха последния път като пазарувах козметика и после минавам на зехтин.
Ваня, какво значи хубав зехтин  Confused  Тука има хиляда вида, направо свят да ти се завие, от 1 до 50 евро шишенцето, май ще взема същия който си ползвам в нас за салатките, поне знам че е вкусен  Mr. Green Със сигурност трудно ще отделя кучето от мене след като се намацотя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ани, на снимките ти мернах едно малко сладко кафяво кокерче, вашо ли е?

# 177
  • София
Добър ден, мами! Аз пак се загубих и то естествено, защото се занимавам само с болници и доктори, ту за детето ми, ту за мен. Вчера като ме заболя единия бъбрек и така се ошашках, та си загубих цяла сутрин при личната, която беше на път да ме праща в болница или да ми изпише антибиотик. Та добре, че по собствена инициатива отидох на уролог, извадих голям късмет, че попаднах на много добър и то в извънработно време, та човека ме успокои, изписа ми Но-Шпа и днес вече съм добре. Тия джи пи-та са гола вода и освен да си изгубиш времето и да си скъсаш нервите, друго не може да ти се случи.

Моят малчуган пък е вечно на ръба на болестта и още от миналата събота тръгнахме по лекари, а аз го натъпках превантивно със всичко, с което знам. Лошото е, че ни препоръчаха операция на третата сливица (ако има някоя мама с опит в това, нека каже) и сега тънем в размисли с мъжа ми, а хич и не ми се мисли за операция точно сега,

Хайде стига съм се оплаквала. Чакам края на седмицата, когато ще командировам малкия при майка ми и ще се отдам на заслужена почивка около 10 дни. На 05. Април и аз съм при д-р Марков (явно той е на мода в момента, а и ако не се лъжа Катрин му беше дала описание, което звучеше обещаващо  Wink) До тогава се надявам да съм разбрала резултата от БХС, който на мен ми бе направен в Шейново от моя д-р срещу 30 лв. И аз знам, че не се поема от ЗК и че ако се направи направо в МД струва 25 лв. Анири, ти къде го прави, че ти е излязло толкова скъпо?

Относно пазара вече доста ме сърбят ръцете, но се въздържам някак. Със сигурност ще купуваме сгъваема кошара, защото нямаме отделна детска стая и мястото за легло е вече заето. Иска ми се нещо леко и подвижно, а най-много ми се иска да се сдобием и с по-голямо жилище, при това скоро, защото в сегашното ще се узоря да гледам 2 деца. То и сега няма място за нищо, пък като се появи бебето не знам. Да му мисли мъжа ми.

Това е от мен, лек ден на всички   bouquet

# 178
Здравейте, сладурки Heart Eyes Как е настроението днес? По повод на витамините аз пия от самото начало - първо пих Центрум /Матерна/ за бременни - малко са луксозни, т.е. скъпички струват около 17 лв. за 30 бр., но иначе много ми харесаха - имат си вътре всичко и не миришат. Сега реших да опитам топ левюр, около 10 лв. са пак за 30 бр., но те ми се струват, че имат по-малко неща от Центрума.  newsm78  Следващият път пак ще взема Центрум, еее малко са скъпички де, ама ако има преведени пари от НОи ще си взема Mr. Green Ани, иди при твоята козметичка и я питай с какво да си мажеш лицето и въобще нещо за тия петна и пъпки Whistling Аз ходя всеки месец да си почиствам лицето и съм в бой на готовност, ако ми излезе нещо извънредно - да питам за мазило Simple Smile За стриите се мажа 2-3 пъти в седмицата Sick /щото все забравям/ с маслото на Икаров, аз почти не му усещам аромата и ми харесва - поне е мазно и си мисля, че върши работа Mr. Green Ваня, за зехтина някой казваше, че се вари?! #Crazy Вярно ли е  икак точно става това #Crazy Хайде чао от мене  bouquet

# 179
  • София
Здравейте и от мен!
Добре дошла на новата мама   bouquet Бързо да се оправяш и оттук нататък никакви болести  Peace
Инка, благодаря за сайта, още веднъж се убедих, че без витамини съм загубена, а така като чета състава на центрум матерна и това не е достатъчно. Изобщо не ям каквото трябва  Embarassed Аз пък явно съм невежа софиянка, защото не мога да ти отговоря на въпроса  Wink
Кукла, наистина много се губиш, но щом така ти тече бременността, според мен е чудесно. Аз, обратно на теб, сега съм много по-вманиячена. Може би защото детето ми е по-голяма, а и преди нямах достъп до толкова информация.
Анири, за зехтина знам, че се преварява, но не знам защо  Blush Завиждам ви благородно за срещата, всичките сте ми много сладки, представям си какъв лаф сте му ударили  Simple Smile
Кали, струвами се, че сте малки за операция на третата сливица, поне на мен ми казаха да изчакам Ани да стане на 4 г. Пожелавам ти бързо да се оправяте ти и малкия  Praynig За личните лекари съм напълно съгласна  Close

Общи условия

Активация на акаунт