Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 941
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Много благодаря за споделения опит, дами. Отидох и причината за зацапването се оказа друга, за огромно щастие. Сега съм доста по-спокойна и се върнах към чуденето какво да ям, че днес ми е от по-гадещите дни.

# 286
Момичета, имам една неотворена опаковка Утрогестан 300мг, която не ми е нужна и я подарявам. В Пловдив мога лично да я предам, мога и с куриер за ваша сметка да я изпратя. Ако някоя от вас има интерес, може да ми пише на лично съобщение.

# 287
И аз имам една неотоврена опаковка Утрогестан 300 мг. Подарявам я, на друг прогестерон съм. За София може някаква уговорка за лично предаване на л.с. или куриер за ваша сметка.

# 288
Може ли някой да ми разясни тази микробиология какво покрива, че нещо хич не се ориентирам… не е като на пкк да пише всичко Grinning
Нали не е само за кандида?

Правена е в 16 г.с., профилактично, част от пакета.

# 289
Не мога да ти кажа със сигурност какво покрива, може някоя по-компетентна дама от мен да каже, но знам че ако има бактерия трябва да излезе като съответно пише коя е бактерията и каква е нейната чувствителност спрямо различни активни съставки като при различните хора е различна. Ще ти покажа една моя микробиология, която не е чиста и такава която е окей.

На тази е излязла бактерия
Скрит текст:
Тази е чиста
Скрит текст:
Ти така или иначе ще трябва да я покажеш на АГ и той със сигурност ще ти каже как е Relaxed

# 290
И аз съм се чудела какво точно покрива, но де факто това е посявка на секрет, ако върху посявката излязат нетипични за вагиналната флора микроорганизми, ги изследват какви са. Ако не излязат, значи флората е наред.

# 291
Според справка в гугъл:
Lactobacillus spp., Gardnerella vaginalis, Escherichia coli (E. coli), Streptococcus spp., Streptococcus agalactiae (Група B стрептокок), Staphylococcus spp., Staphylococcus aureus, Enterococcus spp., Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Candida albicans, Candida glabrata, Trichomonas vaginalis

# 292
Здравейте, на предния преглед на 10 април бебето беше измерено 2440 гр, днес един месец по късно е 2580гр. Изглежда ли ви притеснитилно, че толкова малко е качила. Имам 3 седмици до термина.

# 293
Зависи какво е казал лекарят. Има вероятност при недобър кръвоток от плацентата бебето да не наддава добре, но тогава щяха да кажат. Мен ме предупредиха, че плацентата ми е почнала да "узрява" още от 31-32г.с. и затова трябва да се следи с доплер на всеки преглед дали захранва бебето и дали наддава в рамките на нормалното.
Измерванията по грамовете обаче не е най-достоверното нещо, защото ехографът ги смята на база измерванията на бедрената кост, обиколка на главата, на корема, раменна и затова са приблизителни измервания, не съм сигурна кое от тях надделява. Затова и слагат едни +- 200/300грама за отклонение. А как ще измерят бебето зависи от позата му, ехографа и т.н. Аз минах на няколко прегледа - при лекар, който ще ме изражда, на фетален и на женска консултация, и 3та различно го измериха, като имаше осезаема разлика в резултатите между трите ехографа. Най-се доверявам на измерването при женската консултация, защото е на един и същ ехограф, от един и същ лекар и самият ехограф запазва една графика с темп на растеж, който показва дали е в нормата цялостното развитие. При мен също се видя, че леко е забавил темпото и този път го измери малко по-малко, но докторът ми каза, че и бебето мърда доста и не е в най-удобната поза за прецизно измерване, а доплерът и тоновете му са добри, та няма за какво да се притесняваме.
А за успокоение - на приятелка казаха, че бебето й не наддава, че е само 2200гр в 37г.с, но тя имаше и проблем, който налагаше да го изкарат рано - оказа се, че в действителност е 2700гр (а ехографът е бил преди операцията й) и просто не е било точно измерването.

# 294
Здравейте бг мами искам да попитам според вас дали е положителен? Ще ходя на лекар другата седмица

# 295
Положителен е.

# 296
Момичета, много тъп въпрос, но вече ми се омота главата от информация.
Последен цикъл на 10.03.
Запазила съм час за първа фетална на 05.06, тогава трябва да съм в 12 г.с. и няколко дни, нали така?

# 297
Момичета, много тъп въпрос, но вече ми се омота главата от информация.
Последен цикъл на 10.03.
Запазила съм час за първа фетална на 05.06, тогава трябва да съм в 12 г.с. и няколко дни, нали така?
При 28-дневен цикъл би трябвало да е така. Май ще се пада 12+3г.с. Ако нещо върви напред или назад на феталната може да ти дадат корекция на термин. Пробвай да си свалиш някое приложение за следене на бременност и да ти изчислява седмиците, че понякога може да е объркващо. Моите до първата фетална ги смятахме по последна менструация, на прегледа ми потвърдиха, че си върви седмица напред, така вървеше и на другите прегледи, установено и че съм с по-ранна овулация, та след първата фетална вече изчислявахме седмиците по очаквана дата на термин/размер на плода, тъй като консистентно отговаряше на нея дата, а и съм с по-къс цикъл. Датата ти за прегледа си е наред за първа фетална.

# 298
Относно втората ФМ - когато запазвах часа бебето се движеше 3-4 дни напред според ехографа спрямо ПРМ. Сега обаче на последните два прегледа се оказа, че гест. му възраст вече си отговаря на тази по ПРМ. Та запазеният ми час трябваше да е някъде 20+5, а сега излиза, че ще е 20,20+1, демек точно на границата. Чудя се дали няма да е прекалено рано и да го отменя и запазя за 21 г.с. направо  🫡 Според вас в самото начало на 20 г.с. достатъчно информативно ли ще е?

# 299
Според мен няма да има съществени разлики ако говорим за мозък, сърчице, гръбнак, краченца, ръчички и т.н. На теб ако ще ти е по-спокойно и ако специалиста, който си си избрала може да те вземе 21ва седмица го направи, но ако няма тази възможност си остани с този час Blush

При мен уреда, с който АГ гледа бебока отчиташе г.с. -5 дни, но лекарката ми по ФМ се води по нейния уред, когато ми препоръча кога да си запиша час за втората фетална. Когато отидох при нея се падах по нейни сметки 21ва седмица, а по сметките на моето АГ 20+2 и накрая се оказа, че при нея уреда по-вярно е установил г.с., защото няма и седмица след втората ФМ ме гледаха с друг ехограф и отчетоха същото като при нея Smiley

Общи условия

Активация на акаунт