Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 983
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Нещо такова се получи и при мен, на първата ФМ ми го засече няколко дни напред, може и сега да стане така 😊

# 301

Някой приемал ли е това лекарство има ли много болки ?

# 302
За феталните няколко дни отклонение не им е проблем за прегледите. Ако лекарят има добра техника и е специалист, то ще види каквото му трябва. На вторите мерят главичка, гледат мозък, коремче измерват, бъбреци, сърце, бедрена кост, раменна, съдове на пъпна връв, плацента, доплер за кръвотока, рискове за гестационен диабет, прееклампсия. Моята беше съвсем в края на 21ва, май да беше 21+5/6г.с. Преди това бях на още една около 19г.с, защото ми се налагаше и по-ранен преглед. Дори тогава се виждаха същите неща, но ми казаха, че все пак е по-оптимално към 21-22г.с. Третата ми беше в 32+5г.с и мислех, че е късно, но не беше проблем.

# 303

Това е лекарство за аборт или за предизвикване на раждане. Не се взима току така, може ли малко повече подробности? На мен ми го дадоха, за да започнат контракции, след като ми бяха изтекли водите, но контракциите с него са доста по-леки от тези с окситоцин и помага да се увеличи разкритието. Не ме боля много, почнах да усещам малко леки болки като при цикъл, но скоро след това ми сложиха епидуралната и не знам дали щеше да боли повече. После и секцио се наложи

Кажете подробности защо ви го изписват

# 304

Това е лекарство за аборт или за предизвикване на раждане. Не се взима току така, може ли малко повече подробности? На мен ми го дадоха, за да започнат контракции, след като ми бяха изтекли водите, но контракциите с него са доста по-леки от тези с окситоцин и помага да се увеличи разкритието. Не ме боля много, почнах да усещам малко леки болки като при цикъл, но скоро след това ми сложиха епидуралната и не знам дали щеше да боли повече. После и секцио се наложи

Кажете подробности защо ви го изписват

Бях на лекар и ми каза че имам кухо яйце и трябва да се абортира но след като имам 2 кюретажа доктора каза че е по добре да не се прави а с това лекарство да се прави аборт

# 305
В такъв случай питайте в темата за абортите

# 306
Здравейте! Искам да попитам какви витамини приемахте преди и по време на забременяване?
Имам мутация и не усвоявам фолиева киселина и вит Б12 в синтентичните им форми. Единствените витамини, които намерих подходящи за пиене преди и по време на забременяване с тези две активни форми + омега, са на Нобел - прегна формула.

П.С още не съм бременна, но исках да чуя и вашето мнение.

# 307
Може ли някой да ми разясни тази микробиология какво покрива, че нещо хич не се ориентирам… не е като на пкк да пише всичко Grinning
Нали не е само за кандида?

Правена е в 16 г.с., профилактично, част от пакета.
Пише, че нямате изолирани патогенни МО. Секрета се изследва освен за гъбички и за бактерии(но без за mycoplasma&ureaplasma) , а за всички видове Грам + и Грам - бактерии, чревни и нечревни(пръчици, коки и тн- в.т.ч стафилококи,стрептококи,E.coli, ентерококи и др).. Гледа се и на микроскопски препарат и се определя наличие на левкоцити( да или не, ако има тоест има и инфекция) и трихомонас вагиналис ( има или не ) ... Дано си ме разбрала...

# 308
Здравейте, бременна съм в 11+4г.с., имам дете , което ходи на ясла. Имат случай на варицела, като моето дете не е контактно на болното.
Аз като малка съм карала варицела, има ли опасност, предвид, че съм бременна? Чудя се сега дали да я пускам, дали да я ваксинирам, дали да я държа вкъщи .... Направо не знам

# 309
След преболедуване от варицела обикновено се изграждат трайни антитела, които осигуряват доживотен имунитет, така че опасност за вас и плода няма. Относно детето, аз лично съм много ЗА ваксинирането срещу варицела, защото при едно евентуално заразяване има много по-висок риск от усложнения. Тази година задължително ще ваксинирам сина ми.

# 310
Привет, в 9 г.с. съм с кафяво течение от отлепване на сакче вече трета седмиьа, доста оскъдно, но мен ме притеснява. Запазила съм си час за вторник при друг случаен АГ за второ мнение. А пък следващия вторник 20-ти съм си при моето АГ и ще се записвам за ЖК и ще пускам първи изследвания. В петък 23-ти пък имам час на частно, където също възнамерявам да се следя... И нещо станаха три часа за две седмици, в които ще ме гледат на ултразвук със сигурност. Прекалено често ли е това, нещо може ли да навреди на бебчето? Освен да махна този час за второто мнение и просто да чакам другия петък 23-ти и при моето си АГ. Притеснява ме това кафявото.

# 311
Бих отишла на второ мнение също, особено ако не са ти предписани медикаменти за зацапването. При мен понякога също се случва да имам всяка седмица преглед ту по ЗК  ту при следящия ме АГ. А ако на феталната морфология по нататък бебето не е застанало в удобна за оглед поза, може в рамките на ден, няколко пъти да те извикат за ултразвук докато се завърти, едва ли е опасно.🤗

# 312
Когато аз бях с отлепване и кафяво зацапване за 5дни в болницата са ме гледали 4 пъти с ехограф - 4пъти коремно и 1вагинално, а деня преди да ме хоспитализират бях на редовен преглед при АГ, където също ме гледа с вагинален. Общо около 2 седмици бях с кафявото зацапване. Честите прегледи бяха в 7ма седмица, а после след 2 седмиьи отново бях на ехограф и ме гледаха всяка седмица или през седмица, не помня вече. На бебето не беше навредило. За отлепването си бях на стабилна терапия и заради това по-скоро не трябваше да обикаляме по лекари, защото освен всички лекарства трябваше да лежа постоянно.

# 313
Ехографът не вреди по никакъв начин доколкото аз знам. Не е хубаво да се пуска и слуша сърчицето често и продължително (не съм сигурна в точното име на уреда). С такова впечатление останах от едната лекарка, каза нещо от сорта: "не съм голям фен на честото му използване в начална бременност". Иначе и аз ходих всяка седмица на преглед заради зацапване и са ме гледали с ехограф винаги, сърчицето само 2 или 3 пъти макс са ми го пущали за по 2,3 секунди.

# 314
Здравейте, дами!
Бих искала да попитам от кога започнахте с покупките за бебето, през шести месец дали е рано, тъй като в момента има страхотни намаления?
Благодаря предварително ❤

Общи условия

Активация на акаунт