Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 29 017
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета , от днес съм в 11г.с. , забременях инвитро и дойде момента да си намеря лекар който да ме следи , свързах се и ми записа час след 2 седмици, НО иска да отида с почти пълен пикочен мехур, да бъда с придружител и да си взема 2 таблетки нош па….. някой има ли представа какво ще се случва, притесних се ?
Няма нищо страшно. Някой лекари искат жените да са с пълен мехур, по време на феталните морфологии, защото се виждало по-добре бебето. Аз лично си избрах лекар, който няма такова изискване, защото се стахувах да не се напишкам 😅. Попринцип на първата фетална взимат кръв и гледат на ехограф. Така изчисляват процентите за различни синдроми. Придружител попринцип не е нужен, дори някой доктори забраняват. Предполагам просто са ви казали, че може да си поканите някой. Ние с мъжът ми винаги ходихме двамата. Мен ме преглеждаха, а той беше като на кино на едно диванче. Това с но-шпато вече не бях го чувала.

# 376
Ама аз не съм на фетална … за фетална съм записала час при друг лекар …

# 377
За доста ехографии на корема искат пълен мехур, защото се набюдават съседните органи уж по-добре. АГ в началото даже искаше да пия вода преди преглед, за да е понапълнен. В по-напреднали седмици на бременността пък изрично ми искаха вече да е празен (след 20г.с.). Едното беше, че пълен мехур притиска шийката и изкривява образа й, което пречи на адекватното й измерване, но това е вече след средата на бременността. Но за ранна бременност са ми казвали също, че искат пълен мехур за по-добра визуализация на образа на матка/сак. И преди да забременея са ми го искали, та е нормално.
За Но-шпа не бях чувала. На него уж работата му е да изглажда гладката мускулатура и да спира контракции на матката. Освен лекарят да иска да се пие нещо, което да успокои матката в случай на контракции. Не се сещам за друго обяснение.
Но за мехурът поне е нормално като искане. Иначе когато бях в 12г.с. и ми регистрираха бременността за следене освен кръвна проба в лабораторията на болницата, АГ ми взе вагинален секрет и цитонамазка. Освен да иска да има някого с теб да не ти стане лошо, както и ако ще ти взима цитонамазка да иска да пиеш но-шпа после, за да е сигурен, че матката ще остане спокойна. Не се сещам за друго обяснение в момента.
Може просто превантивно да си казва неща, които да улеснят прегледа.
За пръв път ли ще ходиш при този лекар?

# 378
Много странно Thinking На мен никой никога не ми е искал пълен мехур, особено пък за ФМ. Даже ако видят, че мехура е пълен ме пращат да пишкам.

# 379
При мен до средата някъде, целия първи триместър със сигурност, ми го искаха пълен - давало по-добра визуализация и видимост на матката. После с напредване на бременността вече да е празен. Даже на прегледа на феталните (2ра и 3та) излизаше асистентката малко преди да приключат прегледа на жената вътре да помоли следващата да мине през тоалетната, защото след малко ще влезе. Но за 13г.с все още е нормално да поискат пълен някои лекари.
По-странно ми е защо искат да си носи/пие Но-шпа за преглед.

# 380
genome да за първи път отивам при него, искам той да ме следи

# 381
За друга логична причина освен да не ти стане лошо, ако тогава ще ти взимат кръвни проби и има лаборатория (изследват ПКК, кръвна група, ХИВ, сифилис, хепатити - необходимите изследвания при регистрация на бременност + урина искат (може и това да има общо за мехура)), което е около 3 епруветки кръв, мен настояха да поседя на стола, за да са сигурни, че няма да ми прималее като стана, че взимат малко повече кръв. А за Но-шпа не бях чувала, но единствената логика е това за цитонамазката, ако ти взима проба при регистрация да не причини някоя контракция и да иска да пиеш превантивно.
Между другото, извън сега казуса, ако имате проблеми с гадене и поръщане Но-шпа Комфорт е по-удачният вариант, защото не е горчив. От нормалното Но-шпа повръщах много, а бях на терапия с 6 хапчета на ден и много ми дразнеше хранопровод и стомах.
А щом си за пръв път при него, то не ти знае случая и едва ли има съмнения за някакъв проблем като не те е гледал досега. Много е вероятно да се презастрахова и да казва на пациентките да са подготвени. Ако потърсиш мнения за него дали няма да излезе, дали рутинно така си иска при регистрация някакви неща. Като цяло има такъв тип лекари, първата АГ, която ми установи бременността - превантивно искаше всякакви неща и ги казваше, шашкаше ме стабилно, но тя за собствено успокоение да си върже гащите.

# 382
Моето АГ иска да си нося Но Шпа като до сега не ме е карал да го пия.

# 383
Сама да ви кажа да не прекалявате с ношпа, защото размеква шийката. Аз бях с контракции от 5ти месец и си пиех ношпа докато АГ не каза да го спра по тази причина. Ако е безпроблемна бременност няма проблеми, но да имате едно на ум.

Иначе и спорен мен в случая причината за тези превантивни мерки са както са предположили момичетата и няма нищо обезпокоително.

# 384
genome има вероятност и да се презастрахова, права си, ще погледна и мнения за него . Много благодаря за бързия и подробен отговор❤ А колкото до нош па не ми се е налагало за щастие да пия до сега🍀

# 385
InYan238, за Но-шпа моето АГ ми го спря някъде към 16г.с. И на мен ми каза, че след 5-6месец не е хубаво да се пие, защото може да омекне шийката, а само при нужда единично. Тук обаче доста често попадам на момичета в напреднала бременност на терапии с магнерот и но-шпа заради контракции.
МисКрис, не му се тревожи отсега. Той като не те е гледал няма как да вижда проблем, който да го притеснява, та няма за какво да се притесняваш и ти в момента.

# 386
При мен след отлепването в 6та седмица ми се образува хематом. Лекувахме го с Утрогестан 3х2, Но-шпа 3х2 и Алеракт веднъж дневно, основно лежане. Видяха ми го в 8ма, някъде към 10та седмица беше почнал да намаля, в 12та едвам имаше следи от него, а на прегледа в 16та вече нямаше следа от него. Предупредиха ме, че може да имам кафеникаво зацапване от това, че се чисти хематомът - около седмица или две продължи. Някъде около 4-5седмици си беше видим на ехограф, после всичко се закрепи нормално.
Изписват Утрогестан за укрепване на лигавицата на матката, за да може да се прикрепи плодът/сакът стабилно, а особено в случаи когато е имало кървене/отлепване. В твоята ситуация както са те объркали с хапчетата си за аборт и прокървяването, и са видяли че всъщност има ембрионче, което не е паднало и се развива, е нормално да изпишат Утрогестан, за да може да се задържи и прихване в матката, за да си продължи развитието. Хематом се образува след кървене, май и на други жени са казвали основно да лежат при наличието му + да спазват назначена терапия.

Опасно ли е  за ембриона аз съм и на инжекции  Фрасипарин и не знам просто каза ми ако утре не е намалял ще се наложи да преспя в болница Селена ? Та се притеснявам опасен ли е този химатом

# 387
Mareshkahfjjjjsk, питате откъсачно за различни медикаменти, без подробно да описвате състоянието си. Остава впечатление, че изобщо не вярвате на лекаря си или той не Ви следи адекватно. Как ще изпише толкова бързо и рано медикамент за "кухо яйце" ако не е изчакал достатъчно за пулс... в Селена има достатъчно добри специалисти. Уверете се, че сте избрала такъв и комуникирайте  постоянно с него за изясняване на ситуацията. Ако не е добър (не знам при кого сте), потърсете и втори. Но с отговори тук на парче само ще се объркате.

# 388
Mareshkahfjjjjsk, питате откъсачно за различни медикаменти, без подробно да описвате състоянието си. Остава впечатление, че изобщо не вярвате на лекаря си или той не Ви следи адекватно. Как ще изпише толкова бързо и рано медикамент за "кухо яйце" ако не е изчакал достатъчно за пулс... в Селена има достатъчно добри специалисти. Уверете се, че сте избрала такъв и комуникирайте  постоянно с него за изясняване на ситуацията. Ако не е добър (не знам при кого сте), потърсете и втори. Но с отговори тук на парче само ще се объркате.

Ходих при 4 доктора Бях при Доктор Илия Амалиев той каза че няма пулс и почакахме 10 дни и после излезна отпуска след което каза да запазя час при сина му ? След като бях при сина му ми каза кухо яйце и ми предписа тези лекарства ? За аборт и след 1 седмица отивам да видят дали съм се изчистила исках час при Георги Амалиев нямаше час и затова ми дадоха при една друга Аг при тях работи и тя устоновяване  че има ембрион на 8+3 дни и има пулс ? И също така се е получило хемтом за първи път чувам за това и питам ?

# 389
За стария Амалиев чувам доста негативни отзиви. За младия уж предимно позитивни, но нищо чудно да е опитал да замаже грешката на баща си или да не е изчислил правилно седмиците и дните ако овулацията е била по-късна. Аз съм доволна от Даниел Ставрев 🤗

Общи условия

Активация на акаунт