Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 29 009
  • 743
  •   2
Отговори
# 360
Може и бензоил пероксид по време на бременност

# 361
  • София
Здравейте преди 1 седмица бях на Аг и ми каза че съм с кухо яйце и ми предписа хапчета който да предизвикат аборт на същия ден който изпих прокървях обаче на другия ден нямах имаше леко кафяво вчера бях на Аг отново и се устонови че вътре има ембрион и сърдечни пулси има ? Някой с такава ситауация ?
Майко мила 😳
Бях на косъм от това да попадна в твоята ситуация.
Иначе съм чела за други такива ситуации, успешно завършили, дори и след кюретаж знам за случай завършил със здраво бебе.
Колко време изчака докторът, преди да даде хапче?
При мен до 8 г.с някъде не се виждаше нищо.Ембриона го видяха чак с коремен ехограф , с вагиналния не се виждаше.

Значи на мен ми предписа в сряда и четвъртък да ги пия и сряда почнах много кървене след това нямах и сега в понеделник бях и го видяха и чухме сърцето сега съм 8+4 дни
Чувала съм положителни истории за износени бебета след такива истории, но все пак говори и с доктор за влиянието на хапчетата върху фетуса.
Скандално просто!!!
Дано всичко е наред

# 362
Здравейте, в 20 гс съм, измериха ми шийката на матката 33мм - затворена. пратиха ме да лежа повече и да не работя. Взеха ми влагалищен секрет, за да имат готовност след 2 седмици да ми сложат песар.
Много съм объркана, защото преди 2-3 седмици също беше 32-33мм на прегледа от НЗОК и нищо такова не ми казаха. Все си мисля че 33мм е окей. Аз съм работещ човек, но работя от офис, вдигам си краката, ако не се чувствам ок си тръгвам по-рано, днес например бях само 6 часа в офиса, смисъл така или иначе съм на “щадящ режим”, а искат съвсем да лежа вкъщи. Днес бях на работа, имах леки стягания, но когато се раздвижа отшумяваха. Дали всичко това е нормално и нали не е фатално, че все пак ходя на работа? Имам час за ФМ след 9 дни, където пак ще я измерят.

# 363
Не знам колко ще е от помощ, но при мен в 22г.с беше 38.3мм. След 3 седмици имах стягания, за които посетих дежурен кабинет (25г.с), дежурният каза, че трябва да ме хоспитализират и да ми поставят песар, защото шийката ми е 29мм. Не искал да ме остави вкъщи, защото съм щяла "да обикалям права из нас". Звъннах на следящия ме лекар (работи в същата болница) и ми каза, че иска и той да ме види и да говорим какво ще правим. На следващия ден ме прегледа и беше много изненадан как е измерена 29мм, защото е 35мм, всъщност е вълнообразно прегъната и не е била измерена правилно, от никакъв песар нямам нужда, защото до 25мм е приемлива и трябва просто да се наблюдава повече, ако почне да спада натам, но на 35мм е напълно излишно, както и че 29мм да е била просто е щял да я наблюдава по-често и за песар ще говорим, ако наближи 25мм. Казах му и че колегата му е искал да ме хоспитализира, за да лежа нон стоп. Каза ми, че няма нужда, мога да си се движа спокойно без да се товаря да клякам, да вдигам и т.н. Ако имам възможност да не съм се застоявала седнала много продължително и да си почивам, но няма нужда 24/7 да лежа. Действително всичко се оказа наред. Едва в 33г.с. на третата фетална шийката ми беше 28мм и нещо, но там казаха, че не ги притеснява вече, защото с напредване на бременността се поскъсява. След два дни влизам в 38г.с и нито серклаж, нито песар се наложи да ми правят през бременността. Да, почивах повече, в болничен изкарах бременността, 6 и 7 месец може би бях най-активна, правихме и ремонт вкъщи, но започнах да лежа повече вече последните седмици.

# 364
Най-вероятно е обсъждано, но не ми излиза, когато търся. В началото на седми месец съм и вече усещам доста придърпване на корема, тоест, че се изпъва самата кожа, направо всеедно ще се пръсне корема. Нямам стрии за сега слава Богу. Но когато ходя имам дискомфорт (не е болка, придърпване всеедно)  ниско долу и като придържам с ръка ми се облекчава. От там ми идва въпросът - колани за бременни, ок ли са? Разглеждах и различни, нямам идея кой е добър и дали като цяло е добре да се ползват.
Втори въпрос ми е, че се върнах на работа и съм на стол. Не е твърд, самия стол е супер, но си имам болки в кръста. Раздвижвам се и без това често пишкам та имам някакво движение, но си ме боли. Не самият гръб, а кръста към опашката. Има ли нещо, с което да мога да облекча това? Възглавничка ли, не знам и аз. :/

# 365

Някой има  ли са световъртежи 😣

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 22:28 от Mareshkahfjjjjsk

# 366
Да, ако го пиете, причинява сънливост, отпадналост, вероятно и световъртежи.
Аз не знаех и мислех, че от бременността ми е лошо, АГ в последствие ми каза, че ми е лошо от утрогестан.

Наемали ли са световъртежи 😣

# 367

Наемали ли са световъртежи 😣
Аз когато го пиех през устата направо си припадах. Около половин час след като го изпия и за секунди усещах как заспивах. Веднъж заспах докато ядях, нямах си контрол над тялото с него, а бях на 6 хапчета дневно от този розовия (т.е. по 100мг). Приемах го така няколко месеца. После минах на таблетките от 300мг, които са вагинално и ми минаха симптомите.

# 368
Най-вероятно е обсъждано, но не ми излиза, когато търся. В началото на седми месец съм и вече усещам доста придърпване на корема, тоест, че се изпъва самата кожа, направо всеедно ще се пръсне корема. Нямам стрии за сега слава Богу. Но когато ходя имам дискомфорт (не е болка, придърпване всеедно)  ниско долу и като придържам с ръка ми се облекчава. От там ми идва въпросът - колани за бременни, ок ли са? Разглеждах и различни, нямам идея кой е добър и дали като цяло е добре да се ползват.
Втори въпрос ми е, че се върнах на работа и съм на стол. Не е твърд, самия стол е супер, но си имам болки в кръста. Раздвижвам се и без това често пишкам та имам някакво движение, но си ме боли. Не самият гръб, а кръста към опашката. Има ли нещо, с което да мога да облекча това? Възглавничка ли, не знам и аз. :/

Топка за бременни/фитнес топка. Само това ме спаси от болките в кръста, а сега с бебчето е супер полезна за успокояване и приспиване. Упражнения също, ето тук е един клип за упражнения с топка, но този канал има и други упражнения без топка.

https://youtu.be/WSG7rJ05a88?si=WSXOW65UZzJjgJsy

Топката казват, че помага за раждането. Аз бях секцио и нямам личен опит с това, но на други е помогнала. Също и по време на раждане, в моята болница (не в България) имат топки в родилното за естествено раждане.

# 369
На мен още като ми изписаха Утрогестана ми казаха, че сваля кръвното.
Пия повечко солен айрян, поспивам си повечко и аз. Напоследък като пропусна следобедния сън и съм крива 😀

# 370

Това нещо причинява всякакви странични реакции. На мен ми беше толкова лошо, че едвам съществувах. Никога не ми е било чак така. Отделно ревях напеекъснато, но не знам дали е от него или от хормоните. Едвам ходех, замайвах се и ми беше много зле. Трябваше да съм седнала или най-добре легнала. Две седмици издържах и го спрях на моя глава 😅.

# 371
  • София

Това нещо причинява всякакви странични реакции. На мен ми беше толкова лошо, че едвам съществувах. Никога не ми е било чак така. Отделно ревях напеекъснато, но не знам дали е от него или от хормоните. Едвам ходех, замайвах се и ми беше много зле. Трябваше да съм седнала или най-добре легнала. Две седмици издържах и го спрях на моя глава 😅.
И аз бях така ,докато го пиех, много зле ми беше к ми го смениха с Дуфастон.

# 372
Страшно ли е ако има химатом предписаха ми тези лекарства за да се махне някой с такава ситуация ?

# 373
При мен след отлепването в 6та седмица ми се образува хематом. Лекувахме го с Утрогестан 3х2, Но-шпа 3х2 и Алеракт веднъж дневно, основно лежане. Видяха ми го в 8ма, някъде към 10та седмица беше почнал да намаля, в 12та едвам имаше следи от него, а на прегледа в 16та вече нямаше следа от него. Предупредиха ме, че може да имам кафеникаво зацапване от това, че се чисти хематомът - около седмица или две продължи. Някъде около 4-5седмици си беше видим на ехограф, после всичко се закрепи нормално.
Изписват Утрогестан за укрепване на лигавицата на матката, за да може да се прикрепи плодът/сакът стабилно, а особено в случаи когато е имало кървене/отлепване. В твоята ситуация както са те объркали с хапчетата си за аборт и прокървяването, и са видяли че всъщност има ембрионче, което не е паднало и се развива, е нормално да изпишат Утрогестан, за да може да се задържи и прихване в матката, за да си продължи развитието. Хематом се образува след кървене, май и на други жени са казвали основно да лежат при наличието му + да спазват назначена терапия.

# 374
Здравейте момичета , от днес съм в 11г.с. , забременях инвитро и дойде момента да си намеря лекар който да ме следи , свързах се и ми записа час след 2 седмици, НО иска да отида с почти пълен пикочен мехур, да бъда с придружител и да си взема 2 таблетки нош па….. някой има ли представа какво ще се случва, притесних се ?

Общи условия

Активация на акаунт