Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 29 004
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • Благоевград
Хубаво е да имате храна и вода, за да може веднага след взимането на последната кръв да хапнете и да пиете вода. Аз обикновено имам в себе си закуска или сандвич, защото е възможно да падне много захарта и да се получи хипоглекимия.

# 346
Аз също знам, че по време на теста може да се пие вода, но по малко, за да не ти се догади. 1 час след теста успях да хапна, но преди това си премерих КЗ и точно хипоглекимия имах (беше около 3), така че не е никак лоша идея ако можете веднага след теста да хапнете и да пийнете нещо.
Само не съм сигурна колко е хубаво да се прави обременяване по няколко пъти през бременността. Моята ендокриноложка каза само един единствен път, а до тогава само мерене на захарта с глюкомер. А и преди да забременея заради ИР горе долу веднъж в годината ме е пращала на такова изследване, за да не се товари толкова организма.

# 347
Абе и аз знам, че не е добре да се прави често, камо ли както аз 2 пъти в рамките на месец г/д. АГ ме прати, че не му се вярваше да имам ГД. Като му казах притесненията, каза че е общо взето все едно изяждам едно голямо парче Торта, което прозвуча логично, а колко е вярно не знам. Иначе реално в живия живот, особено преди, Често ми се е случвало да се ,,обременявам" с половин кофичка течен шоколад или един цял шоколад или че и две парчета Торта съм хапвала или едно пакетче Боровец вафли или фокус хаха, 6ца, мале колко много ги обичах Grinning

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 18:13 от InYan238

# 348
Този тип обременявания и аз съм ги правила Satisfied Иначе е право АГ-то ти, аз казвах по групите че на скоро ми попадна клипче на една дама, която живее в чужбина и ѝ бяха казали или една кола да изпие или 2-3 донъта да изяде вместо да пие глюкозата, защото като въглехидрат се връзва същото Smile

# 349
Много Ви благодаря за отговорите.

За мен притеснителното беше дали има някакъв проблем за бебчето да се прави в тази късна седмица.

# 350
Според мен захар и всички бързи въглехидрати са попринцип лоши и за нас и за бебета и деца. Но от едно - две огтт или по едно парче торта тук -таме, без значение в коя гс сме, няма драма.

# 351
  • Благоевград
Преди време се пазарих с ендокреноложката не мога ли да изям една баничка и един кроасан и да ме изследват, защото баничка бих могла да изям за закуска, но 75 грама захар дори за седмица не ми се събират. Не могло, защото в баничката и кроасана имало мазнина, която пречи на адекватното покачване на захарта и забавя действието. Затова чиста глюкоза.

# 352
Именно, в храните има и сложни въглехидрати, и мазнина, и белтъчини, и фибри. Покачването и спадането на глюкозата и инсулина е различно. Има и белтъчни продукти с висок инсулинов индекс дори да не съдържат много въглехидрати в състава си. Сравнението не е уместно. Но прилошаването и отвращението/опасението от теста е първо причинено от многото митове около него "дадоха ми да изпия някаква гадост после цял ден ми беше зле", плюс трите бодения и взимания на кръв. А като се замислите, при някои здравословни проблеми се вливат на системи цели банки с глюкоза. Не може да е "гадост". Всичко е до нагласата🤗

ПП: иначе и аз самата съм се възмущавала защо е така базиран теста, след като в ежедневието си никой не изпива на гладно захарен разтвор и да не яде нищо друго 2 3 часа след това, но уви, до там е стигнала медицината за сега..

# 353
Здравейте преди 1 седмица бях на Аг и ми каза че съм с кухо яйце и ми предписа хапчета който да предизвикат аборт на същия ден който изпих прокървях обаче на другия ден нямах имаше леко кафяво вчера бях на Аг отново и се устонови че вътре има ембрион и сърдечни пулси има ? Някой с такава ситауация ?

# 354
Момичета, взимали ли са ви цитонамазка или проба за папилома вирус (която се взима по същия начин но без течната среда) по време на бременност? При мен има няколко брадавички, които се появиха по време на бременността и единия АГ, който настоява за теста за папилома вирус, се опасява че са такива и да не се зарази бебето при нормално раждане. Ставрев в Селена обаче каза че са безопасни вирусчета, и че няма нужда от цитонамазка, нито пък има риск при нормално раждане, та да се чуди човек на кого да се довери..

# 355
Момичета, някоя от вас ползвала ли е Акне аут активен крем и лосион по време на бременност, имам ужасни дребни пъпки по цялото лице. Ако може също да ми препоръчате и нещо, което да е подходящо сега? Мерси:)

# 356
  • София
Здравейте преди 1 седмица бях на Аг и ми каза че съм с кухо яйце и ми предписа хапчета който да предизвикат аборт на същия ден който изпих прокървях обаче на другия ден нямах имаше леко кафяво вчера бях на Аг отново и се устонови че вътре има ембрион и сърдечни пулси има ? Някой с такава ситауация ?
Майко мила 😳
Бях на косъм от това да попадна в твоята ситуация.
Иначе съм чела за други такива ситуации, успешно завършили, дори и след кюретаж знам за случай завършил със здраво бебе.
Колко време изчака докторът, преди да даде хапче?
При мен до 8 г.с някъде не се виждаше нищо.Ембриона го видяха чак с коремен ехограф , с вагиналния не се виждаше.

# 357
Момичета, взимали ли са ви цитонамазка или проба за папилома вирус (която се взима по същия начин но без течната среда) по време на бременност? При мен има няколко брадавички, които се появиха по време на бременността и единия АГ, който настоява за теста за папилома вирус, се опасява че са такива и да не се зарази бебето при нормално раждане. Ставрев в Селена обаче каза че са безопасни вирусчета, и че няма нужда от цитонамазка, нито пък има риск при нормално раждане, та да се чуди човек на кого да се довери..
Колежката ми беше насочена за секцио, защото някъде в 8ми месец (някъде около седмица или две преди да излезе в 45-дневния болничен), даде положителна проба за папилома вирус заради няколко брадавички, защото било опасно при активна инфекция да роди нормално, тъй като бебето можело да се заради. Тук май бяха писали, че ако не е активна инфекцията, то нормалното раждане не се отхвърля. В крайна сметка тя роди секцио, но не заради папиломите, а поради друга причина. Значи към 30 и някоя, може би към 32г.с. да са й взимали проба за ЧПВ на нея.
Иначе цитонамазка просто на мен ми правиха в 12г.с.

# 358
Майко мила 😳
Бях на косъм от това да попадна в твоята ситуация.
Иначе съм чела за други такива ситуации, успешно завършили, дори и след кюретаж знам за случай завършил със здраво бебе.
Колко време изчака докторът, преди да даде хапче?
При мен до 8 г.с някъде не се виждаше нищо.Ембриона го видяха чак с коремен ехограф , с вагиналния не се виждаше.

Значи на мен ми предписа в сряда и четвъртък да ги пия и сряда почнах много кървене след това нямах и сега в понеделник бях и го видяха и чухме сърцето сега съм 8+4 дни

# 359
Момичета, някоя от вас ползвала ли е Акне аут активен крем и лосион по време на бременност, имам ужасни дребни пъпки по цялото лице. Ако може също да ми препоръчате и нещо, което да е подходящо сега? Мерси:)
По време на бременност киселините са забранени - AHA, BHA, ретинол и сродни. Можеш да позлваш, хеоронова киселина, ниацинамид, азалиева киселина. Моят съвет е да посетиш дерматолог, за да ти създаде ротина за сутрин и вечер. Моята кожа беше много зле по време на бременност и съжалявам, че не отидох. След като родих стана още по-зле и вече година се боря с белези. Затово по-добре специалист да ти създаде ротините.

Общи условия

Активация на акаунт