Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 991
  • 743
  •   3
Отговори
# 315
Здравейте, дами!
Бих искала да попитам от кога започнахте с покупките за бебето, през шести месец дали е рано, тъй като в момента има страхотни намаления?
Благодаря предварително ❤

От 8-ми месец,няма смисъл от рано,толкова неща накупих,че някои са ми излишни. Не съм гледала намаления,промоции винаги има.

# 316
Вчера влязох в 25-та г., взели сме само количка, стерилизатор и една електрическа кана за вода.
Този месец най-вероятно ще почиваме от огледи на продукти и ще се засилим другия месец. В малък апартамент сме - и да вземем всичко, няма къде да го държим сега, а още не сме разместили спалнята за кошарата на бебето.
Промоции ще има и юни месец, предполагам. Иначе количката я взехме на промоция с 300 лв надолу, в последния ден от промоцията, средата на април.

# 317
Ние започнахме от около 6месец или края на 5ти. Бебето се очаква в следващите две седмици и нямам грам енергия да следя сега промоциите и да избирам неща. От сегашните намаления взех дребни неща, които бяхме пропуснали - дъждобран, комарник за количка, фунии за помпа за кърма и подобни. Минусът на това, че почнахме рано рано за мен е, че и сега продължавам все още нещо да вземам и вече сме снабдени с прекалено много неща, които не знам дали ще ни трябват. Плюсът е, че още от 8месец вече не можех да обикалям съвсем по магазини, енергия да избирам каквото и да е, да сравнявам и т.н. Към 32-33г.с. ми казаха, че има вероятност да не донося до термин и там още повече при идеята, че бебето може да се появи по-рано и да сме неподготвени. Преди това пък бях със съмнения за скъсена шийка и ми казаха основно да лежа. Не съжалявам, че накупихме нещата рано, защото за себе си знам, че ми донесе повече спокойствие да сме подготвени.
Ако нямате обаче много пространство е минус ранното купуване, защото ние имаме втори апартамент, който е в ремонт и едната стая абсолютно цялата е пълна с кашони с бебешки неща. А стаята принципно е тотално изпразнена, защото правим основен ремонт там. В апартамента, в който сме са само дрешките, които са си в отделен скрин за бебето + няколко дреболии в 2 малки кашончета.
Edit: имах си списък на неща, които исках да взема и малко по малко си ги взимах намалени. Честно казано такова голямо масово намаление, каквото е в момента, не си спомням да имаше последните 6 месеца и то защото в Хипо и Рая всичко е намалено, а не само конкретни неща. Иначе редовно се пускат намаления на конкретни марки, на конкретни продукти. Но примерно за количката - не си спомням, но пък май прословутия Балиос на Сайбекс, тази която е 4в1, сега е с 600лв надолу, а не помня дали въобще са я пускали толкова надолу във всички цветове от черния петък през ноември насам. На мен в Рая още февруари ми казаха, че голямото им намаление ще е май месец, но за нас беше късно вече като време.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 00:53 от genome

# 318
Здравейте, дами!
Бих искала да попитам от кога започнахте с покупките за бебето, през шести месец дали е рано, тъй като в момента има страхотни намаления?

Още в петия. И добре, че отрано почнах, че третият триместър беше труден и нямах сили за нищо, а ми изтекоха водите малко преди 37 гс. Та добре, че почти всичко беше готово

# 319
Не е рано от шестия месец. Ние взехме някои неща даже преди това. Възползвайте се от промоциите ако имате къде да съхранявате нещата. Последните месец, два от бременността на мен също ми беше трудно да се занимавам с покупки, а и доста си ме мързеше вече. 😀 Тогава исках само да почистя и подредя нещата на бебето, както и да изпера и прибера всички дрешки.

# 320
  • София
Момичета, нямаления пускат горе-долу на три месеца съм забелязала, така че и да изчакате, и да изпуснете нещо, повечето магазини са редовни.
С второто от около 30-та седмица почнах да се подготвям, с първото ... няма да коментирам ,свари ни неподготвени, ама бързо се справихме.
Роди се малко по-рано, мен ме изписаха 4 дни преди него и след секциото овършах магазините напълно и взех всичко от ... до.
Ама не правете и вие така 🤣 Особено ако държите като мен лично да си избирате нещата .

# 321
Здравейте, дами!
Когато си прецениш. Аз започнах много рано, сигурно беше 4 месец, но имаше черни петъци и изгодните оферти не бяха за изпускане. Ако трябва да купиш всичко в един месец няма да може да намериш много изгодни цени. Ако се притесняваш от суеверия и т.н. може да изчакаш, но аз си пазарувах от рано.

# 322
Здравейте, дами!

Аз започнах лека полека в 4ти месец първо с количка и след това дрешки като разбрахме пола. Малко по малко продължавам да купувам и мисля юни месец да отскочим до Турция за разходка и пазар. В 18 г.с. съм в момента и не мисля, че има време за това. Кой както го усеща според мен. А и финансово не се усеща като се пазарува малко по малко според мен.

# 323
Дами, много Ви благодаря на всички за отговорите! 🩷 Общо взето сте прави, кой , когато го усети. Имаме много свободно място за складиране, мисля да се възползвам от намаленията, поне за някои основни, по - стъпи вещи.

# 324
Здравейте момичета, местя въпроса си от друга тема, пуснах там погрешка Simple Smile След 5г. борба, мисед аборт в 8г.с. и множество неуспешни ин витро процедури, съм бременна в 7г.с. Най-после видяхме мечтаното ембиоче с пулс. От седмица съм с типичните симптоми гадене, тежест в корема, умора, общо неразположение. И се засилваха...до вчера. Тази сутрин се събудих без позиви за повръщане, до момента не ми се гади, не чувствам и останалите симптоми. Моля, споделете вашия опит, случва ли се симптомите ви да изчезнат и връщат ли се пак? Като цяло нормално ли е да варират така значително ден за ден или са постоянни?
Благодаря ви 🍀

# 325
Варират, ту изчезват, ту се появяват с пълна сила. И не са критерий че нещо не е наред, ако изчезнат.🤗 Но като цяло човек се чуди "бременна ли съм" ако ги няма, всички сме минали през това🤗

# 326
Здравейте момичета, местя въпроса си от друга тема, пуснах там погрешка Simple Smile След 5г. борба, мисед аборт в 8г.с. и множество неуспешни ин витро процедури, съм бременна в 7г.с. Най-после видяхме мечтаното ембиоче с пулс. От седмица съм с типичните симптоми гадене, тежест в корема, умора, общо неразположение. И се засилваха...до вчера. Тази сутрин се събудих без позиви за повръщане, до момента не ми се гади, не чувствам и останалите симптоми. Моля, споделете вашия опит, случва ли се симптомите ви да изчезнат и връщат ли се пак? Като цяло нормално ли е да варират така значително ден за ден или са постоянни?
Благодаря ви 🍀
Да, определено! Има добри и лоши дни. Понякога симптомите са много силни, а друг път въобще ги няма. Това не е повод за притеснение.

# 327
Благодаря ви 🍀

Нормално е, да. Преди да почне да рита бебето, аз все бях паника, но не го препоръчвам

# 328
И при мен имаше пик, когато ми беше много зле и после изведнъж изчезваха всички неразположения. Така няколко дни, после пак два, три дни се появяваха и пак изчезваха. Всичко се нормализира след 12 г.с.
Zimk, и аз непрекъснато бях в стрес дали нещо няма да се обърка, и от преглед до преглед бях все напрегната, притеснявах се. Успокоявах се само в деня, когато виждах, че всичко е наред, но после пак ме обземаше паниката. Успокоих се някъде към 6-7-ми месец.

# 329
Момичета, знаете има ли причина натоварването с глюкоза, което се прави за откриване на гестационен диабет, да се прави между 24-28 седмица? И дали има проблем, ако се направи на по-късен етап, след 30 седмица?

Общи условия

Активация на акаунт