Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 29 049
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, мами! 🌸

В 25 г.с съм . От сутринта имам нещо като болка, присвиване от вътре в матката или по точно маточните връзки! Не е постоянно, не се усилва, а е през 1-2 часа например. Приемам си магнерот и но шпа, но все пак се притесних. Някоя от Вас имама ли е подобни болки?

# 436
Момичета, при втора бременност, отрицателна кръвна група на майката и положителна на бащата отново ли има вероятност да се наложи слагане на анти д гама глобулин? Предното ми раждане е преди по-малко от 2 години, като тогава бях с 2 дози Резонатив - в началото на трети триместър и след раждане, понеже бебето е с кръвната група на таткото. Мислех си, че вече няма нужда да се следят антитела, но явно процедурата е същата и при следващи бременности?

# 437
  • София
Здравейте, мами! 🌸

В 25 г.с съм . От сутринта имам нещо като болка, присвиване от вътре в матката или по точно маточните връзки! Не е постоянно, не се усилва, а е през 1-2 часа например. Приемам си магнерот и но шпа, но все пак се притесних. Някоя от Вас имама ли е подобни болки?
Аз имах някакво разтягане на кръглите връзки, ама трябва да си сигурна, че не са контракции, така че по-добре отиди да те видят, ако продължава.
Ето това беше при мен и с първата бременност не съм усещала такива болки.
https://ohnamama.bg/bremennost/zdrave-i-bremennost/bolka-v-krygl … va-da-znaete-2963

# 438
Здравейте, момичета. Не съм бременна ….. по ред причини , които ще споделя.
Реших да пишанв тази тема за съвет.
Родих преждевременно…… и след 12 ч бебето ми почина……
От самото начало има зацапване още. 6 гс
Започнах на дуфастон 3 х1 пак имаше ………
Минах на прогестан деХ + утрогестан вагинално.  Пак зацапваше. Накрая минах на пролутон депо 1 път на 7 дни. С него нещата се оправиха…..
тръгна добре всичко.
Магне доро и алеракт пиех заради ранни контракций и това оправихме. Доооо 31 г с
Когато АГ реши да спре всичкии хапчета РЯЗКО…. Не по схема плавно
Мехура ми се гръмна и родих недоносено бебе …. Така и не се справиха с него не успяха да го раздишат и стабилизират. Толкова си могат….
Въпроса ми към вас е ….. от тогава минаха 11 месеца, но не съм добре.
Загубих желание за полов контакт. 
Цикъла ми е уникално гаден.
Един месец тече силно на другия месец не тече нищо. Слабо, слабо едва едва 2 дни
Преди цикъл съм с постоянно задушаване , сърцебиене, изпотяване , скачам на сън, силен пулс и трудно уравновесяване.
Нямам сила нямам енергия.
За капак тънка лигавица 6.25 мм на 18 ден ми установи Новия ми лекар
Нещо става с мен , но не знам нисък естроген ли е или прогестерон. Или кортизол…..
Моля за съвет. Какво да пусна да изследвам на какво да наблегна.
Антидепресанти пиех уж бях добре долу добре, но пак избива това тежко дишане и задушаване. Сега пак съм в цикъл и съм парцал….. болки повръщане , безсъние , страшнна бомба в тялото, студени крайници, главоболие.  150 неща в 1 …….
Няма сила вече з а нищо ….
А , трябва да се събера и съхраня за да опитам отново да имам дете……
Моля за препоръка
Благодаря

# 439
Запишете си час при доктор Калчев и по-точно в списъка му за даване на по-ранен час. Ако някой се откаже ще ви повикат по-рано. Разкажете подробно всичко и си носете цялата документация. Всичко ще е наред и ще успеете! ❣️
Минах на прогестан деХ + утрогестан вагинално.  Пак зацапваше. Накрая минах на пролутон депо 1 път на 7 дни. С него нещата се оправиха…..
тръгна добре всичко.
Магне доро и алеракт пиех заради ранни контракций и това оправихме. Доооо 31 г с
Мехура ми се гръмна и родих недоносено бебе …. Така и не се справиха с него не успяха да го раздишат и стабилизират. Толкова си могат….
Един месец тече силно на другия месец не тече нищо. Слабо, слабо едва едва 2 дни
Преди цикъл съм с постоянно задушаване , сърцебиене, изпотяване , скачам на сън, силен пулс и трудно уравновесяване.
Нещо става с мен , но не знам нисък естроген ли е или прогестерон. Или кортизол…..
Антидепресанти пиех уж бях добре долу добре, но пак избива това тежко дишане и задушаване. Сега пак съм в цикъл и съм парцал….. болки повръщане , безсъние , страшнна бомба в тялото, студени крайници, главоболие.  150 неща в 1 …….
Моля за препоръка
Благодаря

# 440
Скрит текст:
тръгна добре всичко.
Моля за препоръка
Благодаря
Направо изтърпнах като прочетох какво сте преживяли и какво продължавате да преживявате. Най-вероятно ти е писнало да го чуваш. Според прочетеното мисля че е нормално да се чувстваш изтощена, объркана или без сили. Оставам с впечатлението, че не си правила хормонален панел- естроген, прогестерон, ЛХ, ФСХ, щитовидни хормони, надбъбречни жлези. Може и дефицити на витамини да имаш- желязо, феритин, б12, витамин Д. За лигавицата какво каза новият ти лекар?
Но дори и да ги направиш, каквото и да излезе, мисля че имаш нужда от емоционална подкрепа. Антидепресантите предполагам са били съпроводени и от разговори с психолог/психотерапевт. И аз лично те съветвам да продължиш в тази насока.  Потърси някой специалист, който има опит с жени преминали през загуба. Не споделяш колко време е минало от тогава, но това няма и значение. Дай си време, колкото е нужно, за да изживееш болката и да стъпиш на крака. И най-вече бъди нежна към себе си.

# 441
Бих препоръчала да обърнеш специално внимание на пролактина. Той се повишава през третия триместър и независимо какво се случва след това, остава висок доста време, като спада след спирането на лактация. Но същевременно той се повишава при стрес, тревога, прекомерно анализиране на информация и безсъние. Съмнявам се да са се сетили да ти изпишат достинекс по схема, за да го понижат. Пролактинът е натурален контрацептив. Целта му е да не заченеш докато изхранваш новородено, за да няма борба за ресурсите ти. По същата причина убива и либидото, и овулацията, част от която е либидото. Имам много познати, на които високия пролактин е попречил да забременеят и освен това е водил до психически проблеми, паник атаки и прочее. Същевременно високия пролактин води до редица други каскадни хормонални дефицити и профицити, потиска функцията на щитовидната жлеза, вдига инсулина, потиска половите хормони и т.н.
Обърни внимание, че "нормите" в лабораториите са силно завишени. Трябва да е до 15 ng/ml  или до 250 miu/l

# 442
Здравейте, момичета! Не знам дали въпросът ми е за тази тема... Имам използвани 32 дни за лапароскопия, 10 дни от личната и сега съм бременна в 7г.с. Пуснахме болничен с аг с лкк още 30 дни заплашващ аборт. Въпросът ми е мога ли след този болничен да се върна на работа за няколко дни, да си пусна платен отпуск и от септември да изляза пак болничен с лкк с тази диагноза до тези 45 дни, понеже ако продължа сега с болничните до 180 ще ми останат 50/51 дни до тези 45 преди термин?

# 443
Можеш, няма проблем. Също ако не се чувстваш добре и се наложи през цялата бременност да си в болничен, когато не стигнат дните от ЛКК, се минава ТЕЛК и ти издават болничен.
Здравейте, момичета! Не знам дали въпросът ми е за тази тема... Имам използвани 32 дни за лапароскопия, 10 дни от личната и сега съм бременна в 7г.с. Пуснахме болничен с аг с лкк още 30 дни заплашващ аборт. Въпросът ми е мога ли след този болничен да се върна на работа за няколко дни, да си пусна платен отпуск и от септември да изляза пак болничен с лкк с тази диагноза до тези 45 дни, понеже ако продължа сега с болничните до 180 ще ми останат 50/51 дни до тези 45 преди термин?

# 444
  • София
Bella-dona , съжалявам за преживяното, мило момиче!
Ще си имаш детенце, просто намери добър лекар, който да те следи отговорно и внимателно, ако искаш, може да се запишеш в тази тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1701239.msg49734565#new

# 445
Много благодаря за отговора, понеже съм много притеснена.... Аг каза ти как я мислиш тая работа, те нещата не стават така... Като съм започнела с лкк да вземам болничен, трябвало докато станат 180 да не го прекъсвам и тогава като станелу той не можел да ми помогне...
Можеш, няма проблем. Също ако не се чувстваш добре и се наложи през цялата бременност да си в болничен, когато не стигнат дните от ЛКК, се минава ТЕЛК и ти издават болничен.
[/quote]

# 446
Bella-dona, съжалявам за това, което преживяваш! Аз съм потресена от лекарската небрежност и в същото време се питам, дали не е видяла, че нещо не е наред с бременността и за това да в спряла всички лекарства, без да те уведоми.
Няма как да се спрат всички лекарства изведнъж. Интересно ми е какво е казала, след всичко случващо се.
Аз преди 5 години, влязох в болницата в Плевен уж за задържане, а ми объркали лекарствата и вместо да успокоят болките, те се засилиха. Аз вия от болка, и изведнъж една от сестрите там, ми казва, аз съм виновна обърках лекарствата и ти усилих болките. Съответно последва аборт, кюртаж и изречение: Ние не сме Бог, не можем всичко. Емоционалната болка беше толкова смазваща в този момент, че не успях да реагирам. Но, ако имах възможност да запомня лицето на тази сестра и да я попитам: Ако ти бях дъщеря, така ли щеше да объркаш лекарствата или щеше да провериш 10 пъти какво слагаш.
Играят си с човешките съдби. Болката няма да отмине, но трябва да имаш сили за борбата за бебче. Всичко ще дойде с времето, и правилния лекар, и бебчето.
Аз също не исках да погледна после гинеколог, изобщо пак да тръгна по този път, дадох си две години почивка от всичко. Дай си нужното време, първо ти трябва да си добре. И помни: Вината не е в теб! Казвам ти го, защото това бяха първите думи, които моя съпруг ми каза, когато излязох от болницата. Имах нужда да го чуя!

Аз също съм на мнение да се изследва пролактина! Имах същите симптоми и се оказа, висок пролактин. Бях на терапия с достинекс. Тревожността се оттегли, стягането в областта на гушата, в гърдите се успокоиха. Даже, лошите мисли се махнаха. Исках да излизам, да живея, да общувам. И след като минах и тази фаза, се върна и желанието за бебче отново.

Споделяй с близки, с приятели  как се чувстваш, олеква, когато получиш подкрепа.

# 447
Момичета, благодаря ви за отговорите и съветите. Ще отговоря сега на всички въпроси. Минаха 11 месеца от тогава ….
Сега на 27 юни става една година.
Лекарствата на мен лично не ги спря защото е видяла нещо рисково ….. по скоро нищо не виждаше и не разбираше. Значииии 31 седмици не му взе нито веднъж. Вагинален секрет. 31 седмици ….. всеки ден нещо слузесто ми изтичаше. Всеки ден снимах и пращах казваше ми, няма страшно жена си бременна си нормално да изтича. Няма да те бъркам. И така всеки път 31 седмици докъто не се скапах нацяло и не се гръмнах…….
Целия ден имах болки тя ми казваше по вайбър пиййй повече магнезий. Дявол да го вземе 5000 мг изпих за няколко часа и това не минава…….. решихме с моя мъж да отидем пред кабинета и да чакаме. За да видим какво става. …….. чакахме час нямаше кой да ни поеме. Вратата я отваряше една санитарка и казваше , НЯМА ЛЕКАРИ НЯМА ЛЕКАРИ, има само една ама в операция.
Ако много те боли отивай другаде
Още ЧАС МИНА , вече започнаха още по силни болки явно контракицй ставах сядах , лежах по столовете никой не дойде.  2 часа и малко изминаха и тя се сети да дойде.
Аз вече нямах сили. Явно раждах, но като няма кой да те погледне в коридора се стискам и чакам……. Когато дойде ме прегледа и каза ти раждаш……
Знаех го.,,, няма кой да ме поеме просто
Нямаха лекари на смяна
Нямаше включен кувцоз, нямаше неонатолог. Сама лекарката само с една санитарка. Те двете ме обслужваха и нищо не направиха. Нито упойка нито правилни насоки за напъване.  Молих я да направи секцио за да не го наранява повече от толкова блъскане в корема ми.  Каза не мога да го върна. Така ще раждаш как е тръгнало.
И така роди се естествено със смачкана глава. И предвид това че нямат лекари
Затова и не оживя.
Минаха казаха ми ето ти достинекс 2 хапчета пиййй там ако има нешо да спира ти така и така нямаш дете. После влизаха казваха а това ли е стаята на умрялото дете и майката без бебе. За тука няма мляко давай ….
Всичко това ме унищожи.
Лекарката повече и не дойде да ме види
До деня на изписване.
В епинризата видях че съм имала стафилококи и гъби. 31 седмици …..
нямах сили да живея.
Някак събрах смелост , защото аз също работя в медицината  и думи от сорта, случва се млада си ще имаш пак. Не са мойте ……
Обиколих Калчев, Ковачев, сигридоов, от никой не съм доволна.  Една млада лекарка в Пловдив в Селена откри всичко при мен
Случилото се също става в Пловдивскаа болница , частна……
И така. Открихме че съм имала микопалзма
И по ред причини е разкъсала всичко в мен ииииии мехура е пролабирал и пропаднал …. Затова се отворил.
Цяла година лечения и 7 контроли
Всеки месец вече я няма.
Нямаме нищо.
Но стреса не се маха.  От толкова пиене на АБ и доксициклин и какво ли не. Лигавицата ми е тънка.  От стрес ми изби аденом на гърдата. Може и той да ми краде естрогена или прогестерона.
Утре ще си взема кръв, и ще проследя всички хормони.
Ще споделя с вас резултата и ще видим в каква насока ще се лекувам ….

# 448
Момичета, благодаря ви за отговорите и съветите. Ще отговоря сега на всички въпроси. Минаха 11 месеца от тогава ….
Сега на 27 юни става една година.
Лекарствата на мен лично не ги спря защото е видяла нещо рисково ….. по скоро нищо не виждаше и не разбираше. Значииии 31 седмици не му взе нито веднъж. Вагинален секрет. 31 седмици ….. всеки ден нещо слузесто ми изтичаше. Всеки ден снимах и пращах казваше ми, няма страшно жена си бременна си нормално да изтича. Няма да те бъркам. И така всеки път 31 седмици докъто не се скапах нацяло и не се гръмнах…….
Целия ден имах болки тя ми казваше по вайбър пиййй повече магнезий. Дявол да го вземе 5000 мг изпих за няколко часа и това не минава…….. решихме с моя мъж да отидем пред кабинета и да чакаме. За да видим какво става. …….. чакахме час нямаше кой да ни поеме. Вратата я отваряше една санитарка и казваше , НЯМА ЛЕКАРИ НЯМА ЛЕКАРИ, има само една ама в операция.
Ако много те боли отивай другаде
Още ЧАС МИНА , вече започнаха още по силни болки явно контракицй ставах сядах , лежах по столовете никой не дойде.  2 часа и малко изминаха и тя се сети да дойде.
Аз вече нямах сили. Явно раждах, но като няма кой да те погледне в коридора се стискам и чакам……. Когато дойде ме прегледа и каза ти раждаш……
Знаех го.,,, няма кой да ме поеме просто
Нямаха лекари на смяна
Нямаше включен кувцоз, нямаше неонатолог. Сама лекарката само с една санитарка. Те двете ме обслужваха и нищо не направиха. Нито упойка нито правилни насоки за напъване.  Молих я да направи секцио за да не го наранява повече от толкова блъскане в корема ми.  Каза не мога да го върна. Така ще раждаш как е тръгнало.
И така роди се естествено със смачкана глава. И предвид това че нямат лекари
Затова и не оживя.
Минаха казаха ми ето ти достинекс 2 хапчета пиййй там ако има нешо да спира ти така и така нямаш дете. После влизаха казваха а това ли е стаята на умрялото дете и майката без бебе. За тука няма мляко давай ….
Всичко това ме унищожи.
Лекарката повече и не дойде да ме види
До деня на изписване.
В епинризата видях че съм имала стафилококи и гъби. 31 седмици …..
нямах сили да живея.
Някак събрах смелост , защото аз също работя в медицината  и думи от сорта, случва се млада си ще имаш пак. Не са мойте ……
Обиколих Калчев, Ковачев, сигридоов, от никой не съм доволна.  Една млада лекарка в Пловдив в Селена откри всичко при мен
Случилото се също става в Пловдивскаа болница , частна……
И така. Открихме че съм имала микопалзма
И по ред причини е разкъсала всичко в мен ииииии мехура е пролабирал и пропаднал …. Затова се отворил.
Цяла година лечения и 7 контроли
Всеки месец вече я няма.
Нямаме нищо.
Но стреса не се маха.  От толкова пиене на АБ и доксициклин и какво ли не. Лигавицата ми е тънка.  От стрес ми изби аденом на гърдата. Може и той да ми краде естрогена или прогестерона.
Утре ще си взема кръв, и ще проследя всички хормони.
Ще споделя с вас резултата и ще видим в каква насока ще се лекувам ….

Звучи като филм на ужасите…
Искрено съжалявам за случилото се, надявам се не сте оставили всичко да се размине с въпросната лекарка просто ей така… Cry
Моля, споделете името и, нека повече хора са информирани.
На вас желая кураж и надежда! Само те ще ви водят в пътя към така жадуваното детенце! Вярвам, че ще успеете, когато му дойде времето! Heart

# 449
Пренебрежителното отношение на АГ-то към бременността ви е било ясен сигнал,че е трябвало да потърсите и второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт