Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 29 055
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Пренебрежителното отношение на АГ-то към бременността ви е било ясен сигнал,че е трябвало да потърсите и второ мнение.
В онзи момент бях много зле постоянно на легло и силни болки сякаш имах рак……
Исках само да лежа на тъмно и сама
Нямах сили както сега да мисля , че е необходим и друг лекар.
Не мога да се обвинявам за това
За мен щом си лекар трябва да знаеш всичко
Но, не и в БГ

# 451
Напълно логично е да очакваш,че лекарят ще си свърши работата.
За съжаление ,не навсякъде стандартите са такива,каквито трябва да бъдат.
Системен проблем...

# 452
Пренебрежителното отношение на АГ-то към бременността ви е било ясен сигнал,че е трябвало да потърсите и второ мнение.
В онзи момент бях много зле постоянно на легло и силни болки сякаш имах рак……
Исках само да лежа на тъмно и сама
Нямах сили както сега да мисля , че е необходим и друг лекар.
Не мога да се обвинявам за това
За мен щом си лекар трябва да знаеш всичко
Но, не и в БГ

Вина нямаш, лекарите е трябвало да те насочат, да обяснят, да проследяват и да правят изследвания, прегледи, на тази основа, да вземат решение за правилното протичане на бременността. Много съжалявам за това, което си преживяла. А начина, по който са постъпили не е човешки. Човечност се иска в такива тежки моменти. Нищо друго.

# 453
Здравейте Опасен ли е  хематома аз съм в 9 седмица и 4 дни леко кафяво не е много кафяво зацапва ме от време на време писаха ми утрогестан 2+2 и ношпа 3+2 та се притеснявам на 22 съм на доктор и ще съм 10+1

# 454
Аз също бях с отлепяне след което хематом, нямаше проблем , но почивай повече и не вдигай тежко!

Здравейте Опасен ли е  хематома аз съм в 9 седмица и 4 дни леко кафяво не е много кафяво зацапва ме от време на време писаха ми утрогестан 2+2 и ношпа 3+2 та се притеснявам на 22 съм на доктор и ще съм 10+1

# 455
Аз вече отговорих за хематома, но отново - спазвай терапията и почивай повече. Кафявото зацапване при хематом е нормално - реално се изчиства застоялата кръв. Отнема време да изчезне напълно, но най-често хематомите в ранна бременност не вредят на бебето и не дават отражение. Успокой се доколкото можеш, не се товари физически, приемай каквото са ти изписали, почивай максимално и ходи на прегледите, за да го проследят. Аз също се бях шашнала доколко е опасно, но докато не прочетох въпроса ти миналата седмица, то въобще бях забравила, че също бях с хематом.

# 456
Здравейте ,
на 16,05 бях на преглед след положителен тест , лекарят потвърди бременност , но заедно с това се оказа ,че имам и киста 4 см . Предписаха ми дуфастон . Доста ми е притеснено , моля ако някоя е била в такава ситуация да сподели . Според лекаря кистата пречи да стига достатъчно прогестерон и има опасност за задържане на бременността. На 27 пак съм на преглед.

# 457
Здравейте! Пак съм аз! Звънях в НОИ да проверят болничните и дефакто колко дни имам. Те ми казаха, че това за лапароскопията е била януари и нямали общо със следващите болнични от личната с продължение от аг с лкк... Болничните от друга диагноза не се включвали към тези 180 дни.. Сега още повече съм объркана 😄 180 дни трябвало да бъдат непрвкъснат болничен...
Здравейте, момичета! Не знам дали въпросът ми е за тази тема... Имам използвани 32 дни за лапароскопия, 10 дни от личната и сега съм бременна в 7г.с. Пуснахме болничен с аг с лкк още 30 дни заплашващ аборт. Въпросът ми е мога ли след този болничен да се върна на работа за няколко дни, да си пусна платен отпуск и от септември да изляза пак болничен с лкк с тази диагноза до тези 45 дни, понеже ако продължа сега с болничните до 180 ще ми останат 50/51 дни до тези 45 преди термин?

# 458
Това е за темата Майчино счетоводство.😊

# 459
Здравейте момичета, някоя може ли да препоръча алерголог за консултация за упойки при предстоящо раждане, който да работи с НЗОК, за София?

# 460
Здравейте момичета, някоя може ли да препоръча алерголог за консултация за упойки при предстоящо раждане, който да работи с НЗОК, за София?
Аз не идвам с отговор по въпроса, но тъй като правих консултация и проба за реакции към упойки за предстоящо раждане (секцио) във Варна, то лекарката ми каза, че самото тествуване не се поемало от НЗОК, а си е платено - май 50лв беше. За самата консултация не ми взе пари, но защото е позната и ме взе извънредно.

# 461
Аз не идвам с отговор по въпроса, но тъй като правих консултация и проба за реакции към упойки за предстоящо раждане (секцио) във Варна, то лекарката ми каза, че самото тествуване не се поемало от НЗОК, а си е платено - май 50лв беше. За самата консултация не ми взе пари, но защото е позната и ме взе извънредно.

Благодаря за информацията! А може ли да споделиш и за самото изследване, в рамките на деня ли става ясно дали има/няма реакции и какво точно представлява 🤔 че хич не съм наясно...

# 462
Даа, 20-30минути предстсвляваше при мен. на ръката ми капа по 1 капка различни проби, отделно острани контролна проба. Изчакахме 20тина минути за проява на реакция, реагира единствено контролната проба - зачерви се, засърбя и стана като ухапано от насекомо - реакция, че пробата е успешна. Важно беше да не съм приемала антихистаминови препарати и такива, които потискат реакция на имунната система. Реакцията на контролната проба показваше това = нормала реакция на имунната система, т.е. успешно показваща, че тестването отчита нормални реакции. Сърбежът мина в рамките на половин час.
Иначе знам, че по принцип и в родилните преди операции правят тестване - няколко драскотини на ръката, на всяка от които отново капват за реакция. Отново до половин час отчитат. Това е било тестването на приятелка преди планово секцио. Аз защото имам алергия към друг медикамент и минах през алерголог предварително - не ме драска, а само капа.

# 463
Даа, 20-30минути предстсвляваше при мен. на ръката ми капа по 1 капка различни проби, отделно острани контролна проба. Изчакахме 20тина минути за проява на реакция, реагира единствено контролната проба - зачерви се, засърбя и стана като ухапано от насекомо - реакция, че пробата е успешна. Важно беше да не съм приемала антихистаминови препарати и такива, които потискат реакция на имунната система. Реакцията на контролната проба показваше това = нормала реакция на имунната система, т.е. успешно показваща, че тестването отчита нормални реакции. Сърбежът мина в рамките на половин час.
Иначе знам, че по принцип и в родилните преди операции правят тестване - няколко драскотини на ръката, на всяка от които отново капват за реакция. Отново до половин час отчитат. Това е било тестването на приятелка преди планово секцио. Аз защото имам алергия към друг медикамент и минах през алерголог предварително - не ме драска, а само капа.

Много ти благодаря!

# 464

Може ли някой да каже за изследванията

Общи условия

Активация на акаунт