Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 415
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте. Някоя мама може ли да сподели впечатления от индуцирано раждане? Защо се наложи, в коя г.с. и как премина?

В 38 г.с., защото нямах води. Моите лични впечатления са ужасни, защото бях неуспешно индуцирана по три различни начина - гел, хапчета и накрая система окситоцин + амниотомия. Накрая спешно секцио, защото раждането не напредваше, бебето беше почнало да се задушава. Но много зависи от състоянието на шийката и разкритието. При мен шийката беше бетон, не се беше скъсила въобще, нямах контракции, докато не ми спукаха мехура. Няма ден, в който да не съжалявам, че позволих да ме подложат на всичко това за едните пари от пътеката. Все пак съм чела за доста случаи, при които всичко е било наред с индуцирането, аз съм по-скоро изключение.

# 646
Здравейте. Някоя мама може ли да сподели впечатления от индуцирано раждане? Защо се наложи, в коя г.с. и как премина?
Индуцираха ме в 38г.с. + 4, тъй като имаше притискане на пъпната връв и тоновете на бебето започнаха да падат. Доктора се притесняваше, че ако порасне още повече, може да се повтори притискането докато не съм под лекарско наблюдение и решихме да не рискуваме.

В момента на индукцията бях с около 3см разкритие, а на последния преглед се установи и че водите ми са започнали да намалят. В 06:00 сутринта ми сложиха системата, а в 15:30 родих. Контракциите много бързо станаха доста интензивни и болезнени, затова си поисках да ми сложат епидурална. Активната фаза на раждането беше около 10 - 15 минути. Наложи се да ми направят епизиотомия. Възстановяването ми беше сравнително бързо.

# 647
Здравейте, бременна съм в края на 8ми месец.  Имам декоративно зайче и за да не използвам препарати днес основно изчистих клетката със спирт. Не очаквах, че ще мирише толкова, а и винаги чистя с маска на лицето, след като я полях обилно, около 5 мин докато я подсуша, усетих, че спирта мирише доста силно и дори малко се задавих. Дали за толкова кратко е  опасно за бебето и може да навреди?

# 648
Не, освен ако не пиете спирт. Няма страшно

# 649
Здравейте. В 25.г.с. съм и всичко с бебчо е наред, вчера при прегледа д-ра видя , че на бебчо пъпната връв е на рамото .. каза,че няма нищо притеснително и аз в първия момент бях спокойна... Но вкъщи вече започнаха мислите.. опасно ли е ? Може ли да се завие около врата .. и може ли само да се развие ?

# 650
Здравейте! След трансфер на бластоцист съм, като според изчисленията на репродуктивния лекар днес съм в 5 г.с. и 5 дни.

На днешния преглед се видя само гестационен сак с размер 6 мм, който отговаря приблизително на 5 г.с. и 2–3 дни. Лекарката каза, че на този етап това не е притеснително, но ме извика отново след 4 дни, за да се потвърди поне наличието на жълтъчно мехурче.

Въпреки това съм притеснена, тъй като при други жени на тази гестационна възраст често вече се вижда и жълтъчен мехур. Освен това ме тревожи и лекото изоставане в развитието според размерите.

Ще се радвам да чуя мнения –  има ли жени, които са преминали през нещо подобно. Как се развиха нещата при вас?

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 18:13 от little.storm

# 651
При мен в 5гс и 2-3 дни се виждаше само сак. В 6 седмица се видя и мехур и ембрион. На всички прегледи бебето все е било 1-2 дни назад или напред. Бременността ми се развива добре засега!
Спокойствие и успех! 🤍

# 652
Здравейте мами искам да попитам в 14 г  седмица съм в кой месец се води , и може ли полов акт ? Или нешо друго

# 653
Зависи по лунарни месеци или календарни ще си ги броиш. В началото на предишната тема го има.
А за акт - питай си АГ. Ти имаше и хематом, там вече не знам дали може.
Аз не съм имала усложнения на бременността и правим секс от самото начало (когато бях ок, защото повръщах дълго).
Какво нещо друго?

# 654
Здравейте! След трансфер на бластоцист съм, като според изчисленията на репродуктивния лекар днес съм в 5 г.с. и 5 дни.

На днешния преглед се видя само гестационен сак с размер 6 мм, който отговаря приблизително на 5 г.с. и 2–3 дни. Лекарката каза, че на този етап това не е притеснително, но ме извика отново след 4 дни, за да се потвърди поне наличието на жълтъчно мехурче.

Въпреки това съм притеснена, тъй като при други жени на тази гестационна възраст често вече се вижда и жълтъчен мехур. Освен това ме тревожи и лекото изоставане в развитието според размерите.

Ще се радвам да чуя мнения –  има ли жени, които са преминали през нещо подобно. Как се развиха нещата при вас?
Нормално е. И при мен беше само сак в 6г.с. мехурче се видя в 7г.с. Засега всичко се развива нормално 🍀

# 655
Благодаря за окуражителните думи!

Днес, 5+6г.с. реших да пусна едно чхг, за да видя каква е стойността и излезна 3005.

Последно съм го изследвала преди 9 дена (4+4г.с), когато беше 440, а в 4+1 бях със стойност 92.

Вижда ми се малко нарастването от тогава.

# 656

Днес, 5+6г.с. реших да пусна едно чхг, за да видя каква е стойността и излезна 3005.

Последно съм го изследвала преди 9 дена (4+4г.с), когато беше 440, а в 4+1 бях със стойност 92.

Според мен доста се е покачило ❤️

# 657
Момичета, поръчвате ли си салата в заведение? Имам предвид домати, краставици, не зелена.
Аз основно това ям лятото и ми е много трудно да избера какво да ям в ресторант .

# 658

Моето чхг в 5с и 4 дена беше 18 400. Пуснете си още един път след 48 часа.

# 659
Аз използвах този калкулатор , изглежда ми надежден.
http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator

Общи условия

Активация на акаунт