Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 406
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, за тези от вас, които са били пушачи преди да забременеят:
Веднага ли успяхте да спрете цигарите, когато разбрахте, че сте бременни или стана постепенно в следващите седмици?

# 676
Една седмица след като разбрах, даже ми беше и трудно да си го помисля. Аз пушех предимно електронни цигари. Бях пристрастена и то много. Една седмица след двете черти започна зверско повръщане, от тогава не съм помисляла за цигара какъвто и да е вид и се радвам (и силно се надявам!) да нямам нужда от тях повече. Много добре се чувствам.

# 677
Преди да забременея пушех по 12-13 нормални цигари на ден. Спрях ги много лесно, последната си цигара и половина изпуших няколко минути след като видях "двете чертички" докато осъзная какво ми се случва. В началото на бременността имах зацапвания доста, болки и бях винаги на тръни, не че сега не съм и досега-17 г.с. спазвам всичко каквото ми кажат докторите, за да знам, че каквото зависи от мен съм го изпълнила. Освен това ми откриха висок риск от прееклампсия и PI на маточните ми артерии не са в норма много (тютюнопушенето има връзка). Не мога да си представя и през ума не ми минава изобщо, че мога да запаля цигара...
Допушваше ми се само първите 4-5 дни след като ги спрях и 2-3 дни напоследък, но за минутки, бързо ми минава ...

# 678
Здравейте, с -8 диоптъра късогледство съм. Можете ли да препоръчате очен лекар в София, който извършва оглед с Голдман, за определяне на начина на раждане?

# 679
Аз съм много доволна от д-р Николай Стайков в Света София (но преглежда и на други места: https://superdoc.bg/lekar/nikolay-staykov). Не съм сигурна за съответния апарат, но ми беше казал към 6ти месец да отида да ме види, за да каже дали може нормално да раждам, така че предполагам го има. Аз съм с 5.5 и 6 диоптър.

# 680
Здравейте!
В 15г.с съм , от вчера имам чувство за студ при 30•, главоболие и слабост, днес и повръщане .Не е настинка нямам температура , някоя с подобни оплаквания?

# 681
Отидете на лекар, може да е вирус, може да е щитовидната жлеза

# 682
За цигарите, приятелките ми пушачи твърдят, че АГ-тата са им казали само да ги намаляли до няколко на ден, защото, видиш ли, спирането било твърде голям стрес и било опасно.
Мен всички АГ особено на ФМ са ме питали пуша ли и приветстваха, че не.
Ако можете да ги спрете, сега е момента. Ако не заради детето си, то заради кого?🤍🙏

# 683
Здравейте, с -8 диоптъра късогледство съм. Можете ли да препоръчате очен лекар в София, който извършва оглед с Голдман, за определяне на начина на раждане?

д-р Нина Миткова ме огледа мен преди раждането с леща на Голдман, отделно от това забелязя липидни депозити в очите, та ме насочи към съответното изследване и се оказа права, че нещо не е наред. Изключително доволна съм.

# 684
Кой спешен кабинет ще препоръчате при кървене в 8г.с. Най-близо ми е Св.Анна (окръжна) в София, но не знам ще ми обърнат ли особено внимание там? Или да пътувам до болница Надежда поне половин час?

# 685
Кой спешен кабинет ще препоръчате при кървене в 8г.с. Най-близо ми е Св.Анна (окръжна) в София, но не знам ще ми обърнат ли особено внимание там? Или да пътувам до болница Надежда поне половин час?

Аз ходих в Тина Киркова и ме приеха веднага за спешен преглед. Успех!

# 686
Mhm

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 19:50 от Mareshkahfjjjjsk

# 687
  • Благоевград
[Аг ми предписа тези понеже от иследванията излязло че имам гъбички както е и така мнение

Кой ти е следящия Аг?

# 688
  • Телиш/Плевен
[Аг ми предписа тези понеже от иследванията излязло че имам гъбички както е и така мнение
...
Мнението ми е, че за прием на лекарства, особено по време на бременност, трябва да се слуша само и единствено лекарят. Той е запознат със състоянието и щом е назначил лечение, значи е необходимо. Ако все пак имаш съмнения, консултирай се с друг лекар. Да се пита по форуми за такива неща, е абсурдно...

# 689
Съгласна съм, в тази тема не сме лекари. По принцип противогъбичните не са проблем при бременност

Общи условия

Активация на акаунт