Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 347
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Наистина не сме разбрали всичко за което сега споделя,но сме й казвали за неща които са ни правели впечатление,но тя тогава не искаше и да чуе.
Сега след това което сподели наистина се радвам,че го заряза,заслужава нещо много по-добро.
Иначе е много умно и интелигентно дете,НО и много наивна и добродушна,затова се притесняваме.
Но след като ми сподели причините гледаме да не я  контролираме,но тя като че ли напук дори едно телеграфно съобщение не пише понякога,била голяма ,какво толкова сме се притеснявали.

# 16
  • Out of the Mix
Релевантна тема, да видим и сверим часовници Wear Watch, и потвърдим аджеба какво се случва, и какво не се случва с 25-30 годишните маминки от новото поколение, не че не знаем.

Мъжчетата на 25-35 са ясни, виждаме го, дори съвсем наскоро коментирахме един защо не иска да живее с 27 годишната си сладурана, при все, че е самостоятелна със нейно си жилище.

Госпожа, защо е живяла досега у вас, защо не сте насърчавали в нея самостоятелност?

Образование има ли, работи ли, какви са й интересите, освен, че на 18 е хванала първото гадже, в което няма лошо?

Като отвързана ще е разбира се, досега като е била вързана. Сега очаквайте скоро да не хване сериозна връзка в близките 5-10 г. вероятно, защото ще види, че има и други възможности, мъже, начин на живот и т.н.

Вие можете да я подкрепяте, не да се месите в изборите и решенията й, освен ако не говорим за крайно деструктивни такива, но да приемем, че е възпитана порядъчно.

Въобще ум не ми побира как младежът, или там не го знаем на колко е години се е затварял с цялата рода и са разтягали пружината с едно наум, че вашите ушета са на стената. Sweat Smile

В кой град се развива драмата, като виждам не знаете и какво е застраховка "Помощ при пътуване", или асистанс, както иска да се разбира?

# 17
Голяма е ,бе се притеснявайте!

# 18
Питаш да й се доверите ли. Не знам какво имаш предвид, за какво доверие пишеш. Тя е млада жена и не ви дължи обяснение. Даже ако тези обяснения, които все пак дава, не отговарят на истината, пак не е длъжна да е честна с вас. Доверието се заслужава. Гледайте да я подкрепяте и да не се намесвате по контролиращ начин, да не се държите като родители, а като едни по-възрастни приятели, с които тя може всичко да сподели и няма да получи укор, критика и назидание, а единствено подкрепа.
В момента тя явно е дистанцирана от вас, не споделя и това не е никак добре, защото ако е в беда, вие как ще й помогнете, ако даже не знаете какво става в живота й?
Може би ще отнеме време, докато успеете пак да се сближите, но не се отказвайте.
За сведение, аз заминах да уча, преди да навърша 19, децата ми на подобна възраст и нито моите родители са следили всяка моя стъпка, нито аз на децата ми, съвсем естествено заради хилядите километри дистанция. Видяла съм от личен опит, че не е толкова страшно да оставиш децата си да си живеят живота, както го разбират, но е добре да знаят, че имат там някъде едни родители на тяхна страна.

# 19
Rebel застраховките за пътуване за какво служат точно?извинявам се за тъпия въпрос.
Медицински и стоматологични разходи, изгубен багаж, закъснял полет, правна помощ…има възможности за много и различни покрития в зависимост от нуждите на застрахования. За територията на ЕС е препоръчително да има И европейска здравноосигурителна карта.

# 20
Колкото не е редно да се месите в живота на пълнолетното ви дете, със същата тежест е редно тя  да прояви отговорност за самостоятелност без чужда намеса.
Вие, освен да разчитате на това, което сте заложили до сега като възпитание, друго не може да направите. Тя е пълнолетен, вменяем човек, работи и сама е отговорна за действията си, за вас остават само притесненията, нищо друго не можете да направите. Прекалите ли с приказките, най- вероятно ще влошите отношенията си.
Действайте по варианта за отделяне от майчиното гнездо.

# 21
  • На изток от Ада
Най -добре да се отдели..

# 22
А бившият окончателно ли е спрял тормоза? Може би дъщеря ви намира дома си в момента като крепост. Застанете зад нея, за да знае, че има подкрепа. Когато не се прибира, просто да ви напише съобщение. То, с чужди хора да живееш, е елементарно уважение да предупредиш.
Ако сте близки като майка и дъщеря, тя ще споделя с теб новите си вълнения. Подкрепяй, не намилай. Каквото и да си мислиш и както и да се тревожиш. Нека пътува, купонясва, това е етап след ограниченията. Защо обмисляте да я отделите, тя няма ли сама да го поиска? За мен този период е малко рисков и е по- добре да е при вас.

# 23
На Ваше място щях да се притеснявам, че дъщеря ми осем години е била с човек, който я е контролирал и ограничавал, а аз не съм разбрала и тя нищо не ми е казала. На мен ми изглежда, че имате огромен проблем, защото детето Ви не Ви се доверява и това е много по-страшно от пътуванията до далечни държави.
+1 Това е най-притеснителното - детето ви има проблем, но не споделя с вас. Истинският проблем е липса на доверие във вас и лоша комуникация. За 8 години как не усетихте, че детето ви има проблеми и не е щастливо?

Имам дъщеря на близка възраст, живее и учи на хиляди километри. Само по гласа й разбирам дали е щастлива и дали има проблем. Във втория случай само казвам "искаш ли нещо да споделиш".

И вмомента бъркате - луднали сте, защото иска да пътува на далечни дестинации? И спи при приятелки? Третирате я като 10-12 годишно дете. Отнасяйте се с нея като с възрастен и разумен човек. Но ... и да знае, че ако има проблеми, винаги ще й помогнете - с разум. Без да се вайкате и да намилате.

Единственото, за което имате право е да знаете, че е добре. Телеграфни съобщения - няма да спя у нас, ще се върна в Х часа. Без да питате с кого е. Когато реши, че ви има доверие, сама ще споделя с вас.

# 24
  • Melmak
Мисля, че на 26 имате голяма дъщеря, не е малко момиченце. Трябвало е да в мотивирате по-рано да е самостоятелна.

Нормално е да е наранена и да го изживява. Но да се месите, че искала да пътува и да спи у приятелки? На 26 не съм се отчитала на майка ми къде спя.

Имам подобна история с моя близка, но е на 27. Живее с техните, месят се на поразия, тя е пред нервна криза, майка й също.

Защо си го причинявате?

# 25
Според мен новото поведение е просто етап. Дълго време , мноооого дълго време това момиче се е съобразявало с някой, който не е бил уважителен към нея.
Младите хора трябва да живеят по-интензивно, да излизат, да общуват с други млади хора, да пътуват, свят да видят.
А не сега да стои вкъщи , а на 50 години да се сети, че не е живяла.
Мисля, че като мине малко време, като отиде 1-2 пъти някъде, сама ще се успокои и ще започне да мисли по друг начин.

# 26
Благодаря на всички за отговорите,наистина ми бяхте от голяма полза да си сверя часовника.

# 27
  • Out of the Mix
Младите хора трябва да живеят по-интензивно, да излизат, да общуват с други млади хора, да пътуват, свят да видят.
А не сега да стои вкъщи , а на 50 години да се сети, че не е живяла.
За мен няма закономерност млад си, живей, че после няма живот.
До натюрел, приоритети, начин на живот и желание, хъс, възможности е всичко в живота ни.
Има изключително дейни хора и на 50, и на 60.
Имам едно познато семейство, не се спират, само пускат от Фейса снимки от Терминал 2.
А на 40 си още много млад.

# 28
Ти може да си млад и деен и на 64, но ако в картинката сложим едно бебе на 9 месеца, което спи само в легло и само до гърдите на майка си, с две дремки през деня, че и му става лошо в кола и реве, то поне за известно време трябва да сложиш на пауза пътувания (поне по-далечни от час с кола) и нощни излизания.

Подкрепям младата жена да живее самостоятелно. Има нужда да решава сама за себе си, без да дава обяснение на никого,  след като осем (8!) години е била ограничавана!

Разбирам, че като родители не ви е приятно, но тя ТРЯБВА да мине през този период! Полезен е за нея и нейната самостоятелност! Има нужда от свобода. Да види колко е важна за нея, за да знае в бъдеще до каква степен може и без. И да пътува. Авансово да навакса за периода, в който няма да може. И за този, в който не е могла.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 18:35 от Анонимен

# 29
Ами с бившият й все тя го ръчкаше,той нищо не му се правеше,не му се излизаше,все бяха или в нас или в тях.
А тя е много общителна,спортивна,но той не й “даваше” да излиза сама много много и тя откакто започна работа видя,че има и др свят и реши да го зареже.
Затова мисля сега наваксва

Общи условия

Активация на акаунт