Кралски работи и клюки - април 2025

• 63 326
  • 787
  •   1
Отговори
# 300
Много Бриджъртън вайб са докарали със снимките на Ариане Simple Smile нали е тя?

Зелената рокля/блуза не ми харесва, хем е зелена Simple Smile но момичето е хубаво.

# 301
Снимка  разпространена от Ватикана, на крал Чарлз и кралица Камила, които се срещат с папа Франциск в Casa Santa Marta във Ватикана вчера следобед. Папата се възстановява там, откакто беше освободен от болница Джемели, където беше лекуван от двустранна пневмония.
Камила все пак е спазила протокола и е облякла черно, нищо че е неофициална визита.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 09:56 от Chonsi

# 302
  • Някъде там
Тя е да. Техните фотосесии за 18 годишнините са ми много любими.
Изключително различни и мистични...
Още една снимка.

Тези на сестра й

# 303
Наистина са в еднаква стилистика, малко мрачни сякаш на моменти, но пък те са млади, та позволява

# 304
Много Бриджъртън вайб са докарали със снимките на Ариане Simple Smile нали е тя?

Зелената рокля/блуза не ми харесва, хем е зелена Simple Smile но момичето е хубаво.
За Бриджъртън вайб не знам. Нито книгите съм чела (каня им се), нито филмите гледала, но Рембрандовски - да. Цветове, обстановка, усещане. Нидерландците често правят препратки към историята и културното си наследство, както и испанците (портрета на Летисия).
Хубаво и интересно момиче. Май тя е момичето на мама - огнено и атрактивно. Голямата изглежда доста сдържана и спокойна, което е добре за една бъдеща кралица, малката е още малка и някак засенчена от тези две каки 🙂

# 305
А, да, Птица, Рембранд е наистина по-логичното вдъхновение Simple Smile
Тази е най-малката, Алексия е средната.

Давиз, дай да видим нейните от 18-годишнината

# 306
  • Някъде там
Имаше обяснение за стилистиката, сега ще го намеря и сложа.

Птичко  отново ме забавляваш.🤣
Това е най-малката, Ариане.
Алексия е средната.

Ето нейните.

# 307
Уоу, изложих се 😳
Ами така ги възприемах на общите им снимки - голямата строга и сериозна, средната -вихър, малката - ни риба, ни рак.
Значи и тя е разцъфнала, какъв хитър поглед вади на последната снимка.

Дантелените рокли също носят свое послание 🙂

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 10:35 от птица

# 308
Джордж колкото повече расте, толкова повече си личи колко много е взел от гените на Спенсър.
Излезе ми снимка на бащата на Даяна и колко много Джордж прилича на него.

# 309
  • Някъде там
Да, разцъфна и тя. Няма да я видим в края на месеца на деня на краля, защото има изпити. И тя завършва колежа. Интересно ми е дали се е влюбила в Италия и ще остане да следва там..

Фотографа за портретите на Амалия.
Вдъхновен е от Рембранд...
Скрит текст:
Със сигурност няма да се сравнявам с Рембранд, но със сигурност съм вдъхновен от неговото използване на светлина. Естествената светлина, падаща под ъгъл, е най-красивото нещо, което съществува. В комбинация със сянка създавате атмосфера. Ето как се създава дълбочина в портрета. Аз съм доста резервиран в използването на цветовете. Често моля хората да носят нещо, в което се чувстват комфортно, но нещо, което е малко спокойно. Фокусът не трябва да е върху дрехите, а върху човека.
Амалия
„Снимането на принцеса Амалия определено беше връхна точка на изминалата година. Дадоха ми много свобода. RVD предположи, че може да е интересно да я снимаме в Oranjezaal. Намирам средата за интересна само ако добавя нещо. Принцесата на престолонаследника в историческия Ораньезаал, разбира се, е много добра идея. Увеличената снимка на Амалия с тъмен фон и светлина върху лицето ми ми е любима. Тя изглежда красива в него. Определено ще го оформя.

Медийно внимание
„Беше странно, че внезапно привлякох внимание към мен заради тази снимка. Ток шоута ме поканиха. Но какво трябваше да кажа там? Никога не разказвам подробно за хората, които снимам и какво съм преживял с тях, така че не и сега. Като фотограф и ти ми се доверяваш, такова е усещането. Знам, че вниманието също не винаги работи добре. Някои фотографи почти не получават никакви задачи, след като спечелят награда, защото всички смятат, че са твърде заети. От това ме беше страх след тази снимка. Но дневният ми ред вече е добре запълнен за предстоящия период.
И майка им вчера  в Хеерлен
Как се справя окръг Хеерлербаан в Хеерлен с предизвикателства като застаряващото население и създаването на възможности за младите хора и как общността работи за създаването на безопасен квартал, подходящ за живеене е фокуса на ангажимента й вчера.  Максима посещава района и разговаря с жителите му.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 10:49 от daviz

# 310
  • София
На Ариане снимките ми харесват най-много, а червена рокля е много красива. Хубави момиче пораснаха в Нидерландия.
За Алексия нищо няма напоследък, тя трябва да е вече в университета в Лондон, нали?

# 311
Тези дни Хари е бил в Лондон, където делото му срещу държавата, в което изисква да му бъде осигурена безплатна охрана продължава поредна година. Съдът вече му отказа като се позова на преценката на Ravec, че Хари не се нуждае от държавна охрана, но принцът обжалва това решение. Към този момент делото струва на Великобритания 700 000 паунда. Принцът има и много други дела, които също струват бая скъпо на държавата.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 10:52 от FreesiaR

# 312
Малка, но съществена поправка.
Хари иска да си плаща за охраната, не иска безплатна.

Предполагам, че ако загуби делото няма данъкоплатците да го плащат, а ще е Хари.

# 313
Мисля, че за Хари това е малко "наказателна" акция срещу семейството му, но не е прав, не може да не искаш да работиш за държавата, но да искаш данъкоплатците да ти осигуряват платена охрана като се прибираш в родината си. Четох аргументите на адвокатката му, Съсекс били принудени от семейстовото си да напуснат,  не било по тяхно желание и затова трябвало да имат държавна охрана, Хари отказал да присъства на сватбата на един от приятелите си заради безопасността, но лети за да присъства на делото и то без да е задължително. Наистина не ги разбирам, за Инвиктус няма проблем да пътуват, в Нигерия и не помня коя латиноамериканска държава с висок риск се чувстваха добре и в безопасност с жилетки и щитове но в родината си не могат без държавна охрана, чист инат.
Аз никъде не прочетох, че иска да си плаща охраната Хари, това е цитат от пресата:
Охраната на принц Хари, финансирана от данъкоплатците, беше съкратена след крайно необичайното му решение да напусне кралските задължения и да „прекарва по-голямата част от времето в чужбина“, съобщи Върховният съд.

Херцогът на Съсекс прелетя 5000 мили от Калифорния , за да присъства на двудневно изслушване в Кралския съд в Лондон , за да спечели автоматична държавна сигурност за него и семейството му.

Това е от ВВС:
Адвокатите от Министерството на вътрешните работи казаха, че херцогът все още ще разполага с обществено финансирана полицейска охрана в Обединеното кралство, съгласно „споразумения по поръчка“, решени за всеки отделен случай.
През февруари 2024 г. Върховният съд постанови, че това е „законно издържано“.
Сега обаче той обжалва решението пред Апелативния съд. Част от двудневното изслушване, което започна на 8 април, ще се проведе при закрити врати.
Отделно съдебно решение преди това отхвърли искането на принца да му бъде разрешено да плаща частно за по-значителна защита.
Хари също каза, че частната му охрана не може да получи достъп до базите данни на Home Office или службите за сигурност, за да знае за заплахи срещу него.

Дали частната охрана на Хари е получила достъп до службите за сигурност в Нигерия, Германия или Канада, когато пътува, или до ФБР в Калифорния, където живее и защо е решил, че сигурността му  в родината е най-застрашена, не разбирам?

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 11:38 от gala66

# 314
Малка, но съществена поправка.
Хари иска да си плаща за охраната, не иска безплатна.

Предполагам, че ако загуби делото няма данъкоплатците да го плащат, а ще е Хари.
Не Simple Smile)

Има дори публични документи по делото, в които изискванията на принцът са ясни, статии също. Хари обжалва именно решението, че не му се полага безплатна държавна охрана.

В друго дело, костващо половин милион на британската държава, съдът е отговорил на Хари, че британската полиция не е под наем и няма как да бъде наемана от когото и да е, Хари не обжалва това решение, а продължава да настоява за безплатна охрана. Не е и предложил да плати разноските по делото.

Общи условия

Активация на акаунт