Кралски работи и клюки - април 2025

• 63 321
  • 787
  •   1
Отговори
# 315
  • Някъде там
На Ариане снимките ми харесват най-много, а червена рокля е много красива. Хубави момиче пораснаха в Нидерландия.
За Алексия нищо няма напоследък, тя трябва да е вече в университета в Лондон, нали?
Още от миналата година.
Последно смени специалността.
Първата беше Наука и инженерство за социална промяна.
Прехвърли се в специалност Строително инженерство с насоченост към хидроинженерството.
Доста сериозна специалност.
Ще присъстват на деня на краля с Амалия та ще я видим.

И аз много харесах червената рокля..чудесно се вписва във вайба..
Нейните тоалети са най стилни от на трите но и закачливата рокля на Алексия с колана на майка й е много сладка.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 11:18 от daviz

# 316
Не е вярно, че Хари обжалва, че не му се полагала безплатна охрана.
Обжалва решението на RAVEC за степента на охрана, която са преценили, че може да получи докато е в Англия и че тази преценка не се е случила по собствените правила на този орган.
И ако спечели, ще спечели единствено това RAVEC да си преразгледа решението, а не безплатна охрана.

Не вярвам в съдебната им система да зависи дали поемаш разноските по делото от това дали си го предложил.

# 317
Как да не е вярно, степентта на охрана, която  и сега има е
Цитат
обществено финансирана полицейска охрана в Обединеното кралство, съгласно „споразумения по поръчка“, решени за всеки отделен случай
, но той иска да я разшири нали така т.е и сега има общественно финансирана охрана по преценка за всеки отделен случай, но той иска да е при всяко посещение, като във всички случаи се говори за общественно финансирана охрана т.е безплатна.

# 318
  • Някъде там
Малко снимки от Бретан
Сладурчета 🥰

Харесва ми как винаги са в тон с родителите си, въпреки че кафявото не ми харесва.
Много топло посрещане са имали..

# 319
  • София
Много е симпатична малката нидерландска принцеса. Зеленото нещо не ми харесва, но с червената рокля е бонбон!

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 16:24 от Не се сърди, човече

# 320
  • Някъде там

Зелената рокля/блуза не ми харесва, хем е зелена Simple Smile но момичето е хубаво.
Рокля е. Бразилска марка. Не е от любимите марки на кралските дами но Матилде и Амалия имат техни рокли.

За първи път да харесам без забележки тоалет на масовия любимец на повечето кралски дами Self portrait.
Но като нещо е хубаво, няма как да кажа че е лошо.

# 321
Мерси, Давиз.

Червената рокля ми харесва много и на мен, макар че аз бих я скъсила малко Simple Smile

Зелената, необлечена, също ми допада, обеща на Ариане някак й стои сякаш й е голяма и малко демоде.

# 322
  • София
Летисия на аудиенция днес - харесва ми

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 16:11 от Не се сърди, човече

# 323
Крал Чарлз и кралица Камила пристигат в Емилия Романя в последния ден от държавното си посещение в Италия.

# 324
При датчаните помня, че е обяснявано тук, че кралят като пътува престолонаследникът поема функциите у дома или нещо подобно, нали? Или някой друг, ако пътуват и двамата.

Има ли нещо такова и при англичаните?

# 325
В днешният век на супер развита комуникационна техника кралят може да управлява от всяка точка на земното кълбо...

# 326
При британците това си е исторически уредено и няма нужда всеки път Чарлз да посочва някой, който да поема функциите, когато той отсъства. Говорили сме го доста пъти в темата.
https://www.royal.uk/counsellors-of-state

# 327
При датчаните помня, че е обяснявано тук, че кралят като пътува престолонаследникът поема функциите у дома или нещо подобно, нали? Или някой друг, ако пътуват и двамата.

Има ли нещо такова и при англичаните?
Регентството в Европа съществува само при скандинавските монархии. Великобритания, Нидерландия, Испания, Белгия- нямат такава практика. За мен регентството е проформа. Просто традиция без реално изпълнение на задачи.
Как точно ще регентстваш в казармата, например?

# 328
Конкретно пък датският монарх няма никаква власт, Фредерик дори не държа реч на приемите, които правителството огранизира като стана крал, на откриванията на парламента дори нямат речи, а са просто канени като гости. Не си представям случай, в който нещо да зависи конкретно от него, а дори да подписва нещо - всичко може да стане дистанционно.

То дистанционно се издават заповеди за войни, управляват се корпорации за милиарди, време да бъдат в крак с времето, за да изглеждат релевантно. Това с регентите и знамената е явно някакъв сантимент от времената, когато датският монарх е бил по-значим.

понеже въпросът бе за Великобритания - там регентството за кратки пътувания е приключило през 1936, защото се счита за излишно, тогава е създадено ffice of Counsellor of State

# 329
  • Някъде там
Летисия на аудиенция днес - харесва ми

И на мен.
И едно видео което пропуснала да сложа.

https://www.youtube.com/live/l5B0TFxnySw?si=GkUm1HJ19Y7sxolN

Матилде посещава „ Солидарно жилище “ (Maison du Projet Léon) в Иксел, асоциация, която помага за психосоциалната интеграция на млади хора в преход.
Много свеж тоалет.

Общи условия

Активация на акаунт