Кралски работи и клюки - април 2025

• 63 354
  • 787
  •   1
Отговори
# 375
  • Някъде там
Скрит текст:
Леле, разкостили са ги! Явно и там  има много хейтъри. Горката Амалия, преди била много едра, сега пък в лице не отслабвала, с роклята можели да нахранят бедните... И после що нямала настроение... Знае си момичето как ще реагират. Иначе видът ѝ е супер, разкошна диадема.
Направи ми впечатление в един пост, че ѝ пожелават да си намери любов като на майка си и баща си, въпреки трудностите, през които минали, не било лесно баща ти да не дойде на сватбата. Явно са имали нещо против Максима. И май наричат баща ѝ Александър - второ име на Вилем ли е, грешка ли?!
Вилем-Александър.
Бащата на Максима е министър на земеделието по времето на диктаторския режим през 1970-те години. Този факт събужда много полемики в Нидерландия заради възможността бъдещата кралица на страната да бъде свързвана с виновни за престъпления срещу човечеството. Нидерландският парламент поръчва разследване и се установява, че бащата на Максима не е замесен. Въпреки това семейството на булката решава да не присъства на сватбата.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 20:01 от daviz

# 376
В сериала не е така. Задължиха го да не присъства и разследването показа, че е замесен. Даже доведената сестра се опитваше да "отвори очите" на Максима за престъпленията на баща им. Не знам каква е истината.

# 377
  • Някъде там
В сериала не е така. Задължиха го да не присъства и разследването показа, че е замесен. Даже доведената сестра се опитваше да "отвори очите" на Максима за престъпленията на баща им. Не знам каква е истината.
Това съм го прочела в Уикипедия аз.
На други места пък пише, че разследването е показало, че не е замесен, но няма как да не е знаел и са му забранили, да присъства, а майка й решила да го подкрепи.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0% … D1%81%D0%BA%D0%B0
https://www.theroyalobserver.com/p/queen-maxima-father-banned-fr … ding-dictatorship
https://www.theroyalobserver.com/p/queen-maxima-father-banned-fr … ding-dictatorshipФилма гледах, но все си мислех, че повече е художествена измислица, за да е по драматично.
Истината е някъде там, по средата, явно.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 20:58 от daviz

# 378
  • София
Много са хубави датските дами - включително и Джоузефин, вече си е млада дама.
Рожденичка цъфти, прекрасно усмихнато момиче. Много хубаво синьо, но на мен сакото не ми харесва. Иначе си е съвсем нормално младите момичета и жени да носят костюми, съвсем са си тренд. Все пак не е тъмносин строг бизнес костюм. Прекрасна Изабела! Шнолата ѝ много ми хареса.
Мери пък е безупречна, както винаги - тази пола не ми беше любима, но с бежовата риза изглежда съвсем различно. Страхотни обувки!
Джоузи - ще стане страшна мацка. Нямам проблеми с външния ѝ вид и не мога да я съдя. Някои момичета от малки ни влекат женските неща - грим, маникюр, токчета. Други не.

Like mother, like daughter 🙃

Много хубаво клипче от посещението на Виктория в Нигерия
https://www.instagram.com/reel/DIRtPo2qf6q/

# 379
Голяма статия за Хокон. От 2023 е станал вегетарианец. Шведската София не е ли също вегетарианка?

# 380
  • Някъде там
Много нежна и красива гривна.
Нямам търпение за празничното представление в театъра.
Да греят и усмивките на щастливите млади хора.

Скрит текст:

🥰

https://www.instagram.com/reel/DIUD4pCMAPR/

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 12:01 от daviz

# 381
Индийската тиара на Cartier на изложбата на Cartier в музея Виктория и Албърт. Тя принадлежи на херцогинята на Глостър. Изложбата е разпродадена за следващите два месеца.

# 382
Монарх да се разграничава от диктаторски режим е оксиморон и нонсенс!!!

# 383
Не е съвсем така. За абсолютизма преди векове - да, при конституционните монархии през последните 1-2 века - донякъде, но за днешните монархии със символичната им власт - въобще не е.
Ако правилно съм ти разбрала коментара 🙂

# 384
Монархия и диктатура не са синоними. Отделно в Аржентина става въпрос за военна диктатура и престъпления срещу човечеството.
Ето ви статия за образователно четене https://www.dw.com/bg/zloveso-nasledstvo-arzentina-i-poletite-na … smrtta/a-66178024
 И независимо какво са разследва ли за бащата на Максима, за мен невинни и не знаещи членове на такъв вид правителство няма.

# 385
Те се разграничават от чуждите режими само Simple Smile

Иначе аз не се сещам за европейска монархия, която да не е извършвала престъпления срещу човечеството. Само че е било преди да се дефинира този термин.

# 386
  • Някъде там
Ето го колегата на Леонор с който беше на плаж.

В случая е правителството разграничаващото се и изискващото.
Има-няма, не е присъствал на сватбата на детето си  и точка.
Максима вина няма, все пак.

Виктория и Даниел с децата и Александър на хокеен мач
Сладури 🥰

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 23:20 от daviz

# 387
Бъкингамският дворец обявява, че крал Чарлз и кралица Камила ще предприемат множество международни турнета през 2025 г.
„Дворецът все още работи за пълна национална и международна програма тази година, подробности за която все още не са обявени.
Кралят и кралицата трябва да проведат вътрешно държавно посещение през лятото, но не се очаква това да бъде изпълнено от неотдавнашната покана, отправена към президента на САЩ Доналд Тръмп. Сътрудниците продължават да работят в тясно сътрудничество с американските власти за подходяща дата за дългоочакваното завръщане на Тръмп на бреговете на Обединеното кралство.

Зара и Майк Тиндал присъстваха на състезанието F1 Grand Prix на Бахрейн на пистата Bahrain International Circuit на 12 април 2025 г. в Бахрейн.
Савана Филипс също е присъствала, вероятно с баща си.

# 388
  • София
Савана колко е годишна? Изглежда на 20+, а съм сигурна, че не е.

# 389
Крал Чарлз III и кралица Камила присъстваха на служба в Крати Кърк, близо до Балморал, на която беше изпълнено ново музикално произведение от Пол Мейлор, за да отбележи 20-ата годишнина от сватбата на кралската двойка.

Общи условия

Активация на акаунт