Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 771
  • 778
  •   1
Отговори
# 225
DZ,благодаря🙂Дано да е фалшива тревога…

# 226
  • Варна
Мария,всичко изглежда чисто.Трябва да се направи ЯМР на черния дроб,но според мен е фалшива тревога.

# 227
Мария, и аз като DZ и Alatea мисля, защото резултатът не е категоричен. Предполагам, че ще те пратят на ЯМР. КУЕ не съм правила. Предполагам, че също е ок, но, доколкото имам опит ЯМР-то е най-точно за черния дроб. Като мине това, бих посъветвала и една ехография на щитовидната при ендокринолог за всеки случай.

# 228
Мария, ако си на хормонална терапия и и си качила килограми, може да е както при мен, омазняване на черния дроб.
Не бързай да се притесняваш, нека ти дадат направление за ЯМР и ще се види какво е, но аз залагам на нещо безобидно, може би следствие от терапиите, все пак всичко минава през бъбреците и черния дроб.

# 229
Имам час за ЯМР на 2.05, и ще видим какво е.,Иначе съм и на хормонална с Тамоксифен и Золадекс,Дай Боже всичко да е наред🙏Блатодаря ви момичета 🍀🍀🍀Бъдете здрави🍀🍀

# 230
Здравейте момичета,
Искам Да Ви питам за страничните реакции от червената химия - Епирубицин и Циклофосфамид, шест цикъла са назначени. След първата вливка, до колко време започват  страничните реакции и какво бихме могли да очакваме? Благодаря Ви.

# 231
Здравейте момичета,
Искам Да Ви питам за страничните реакции от червената химия - Епирубицин и Циклофосфамид, шест цикъла са назначени. След първата вливка, до колко време започват  страничните реакции и какво бихме могли да очакваме? Благодаря Ви.
Здравей, Ерос. Много зависи от човека, на мен ми се гадеше 3-4 дни, в които пиех и против повръщане Зофран. Реално обаче повръщах само вечерта след вливката. След това по-скоро беше някаква отпадналост, изострено обоняние, промяна на вкуса на храната. Мисля, че това са най-честите. Веднъж получих и подуване и зачервяване на глезена, но не стана ясно от какво. Мина си така.  Косопад около 3-тата седмица. Може и да видгнеш лека температура 37 градуса. Общо-взето всичко отшумяваше до края на първата седмица и до следващата вливка почти забравях за всичко. Но действа с натрупване, тоест по-неприятна става всяка следваща. Аз се чувствах по-отпаднала като цяло. Иначе може да прочетеш в интернет и листовката.

# 232
Ерос, на три лекарства бях - едното Епирубицин. Като цяло от няколко часа до 24 часа след вливката започваха страничните реакции. Трудно ми е да кажа кои точно бяха от Епирубицина, но, мисля, че разстройство и повръщане са от основните. Може да има и отпадналост, умора, болки по цялото тяло, кофти вкус в устата и т.н. На втората седмица винаги имах хрема, кашлица, температура. При алергични натури - обриви, задух (чак на 4-та вливка при мен). Но, всичко това може и да го няма ... Следете за температура и алергични реакции. Също важна е динамиката - всеки следващ ден да е по-добре от предходния.

# 233
Здравейте, мин. година имам операция филоиден тумор, за щастие добро качествен. Прегледах се ноември, всичко беше наред. Сега забелязвам близо до зърното нещо като възелче( на опериран ата). Не е бучка. Имам и изтичане леко на секрет, но то е от доста време. И е рядко. Записах час естествено. Имам и кистички в тази гърда. Мислите ли, че е нещо обезпокоително? Секрета не е с определен цвят. Благодаря! 🤗

# 234
  • Добрич
Savinakd, няма как някой от нас да знае какво е Вашето състояние. Направете преглед, образни изследвания (за гърдите е най-добре ЯМР) и тогава според резултата  ще се разбере до колко е сериозно и притеснително състоянието Ви.

# 235
Savinakd, може да е нещо безобидно, а може и да е сериозно.
При всички случаи не минавай само с ехографски преглед, защото очевидно има проблем.
Не знам при кой лекар ходиш и дали му имаш доверие, но иди и на второ мнение.
Попитай за направление за ЯМР на гърди, доколкото знам е най-точното образно изследване в такива случаи.

# 236
Аз повече изобщо не смятам да минавам ехограф на гърди! Пари на вятъра...
При двама доктори се следя през 6м. Ми нищо не се вижда... А аз напипвам нещо от години!
Платих си ЯМР, защото няма основание ЗК да го плати. Е, и ЯМРто не даде точен резултат, но поне се видя образувание. Не свети, но явно заради предишната диагноза пише,  че 95% е доброкачествено. Сега ми предстои операция за премахването, защото аз биопсия категорично не искам!
Защо не искам? Защото тук има момичета с грешни такива отрицателни. От едната страна образуванието е карценом, а отдругата не е.
Нямам намерение да играя тото.

# 237
  • Варна
DZ,при добро желание всеки хирург може да даде направление за ЯМР,но рядко дават.Вече не се чака одобрение от здравна каса.Аз например,трябва да правя всяка година на глава,но само един път ми дадоха по каса.

# 238
DZ, при 95 процента шанс да е доброкачествено, и аз бих го махнала направо. Няма образувание - няма проблем! При мен трябваше биопсия, но и на ехограф, и на обикновен скенер изглеждаше злокачествено - не знам в какъв процент, вероятно 100.

# 239
DZ, това на здравата гърда ли го напипваш? Защото ако е на оперираната, до колкото се сещам си с мастектомия, може да е фиброза, спасяване и т.н.
Вярвам, че ще е доброкачествено, но добре си решила да го махнеш.

Общи условия

Активация на акаунт