Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 668
  • 778
  •   1
Отговори
# 390
И на мен ми се струва като презастраховане, но може и да е прав човека. Ще изчакам няколко месеца, наистина не ми е спешно и животозастрашаващо.

# 391
Да, вероятно е искал да даде някакво убедително становище, за да осуети нещо не съвсем нужно на този етап навярно. А и наистина може да не иска да поема рискове. Иначе доводите му са абсурдни. Изберете си друг хирург.

Аз да попитам, каква беше далаверата с излагането на слънце и плажче и моренце след пет скенер. Обожавам слънцето и докато бях на химия бях под ужасен стрес и ходех увита като муджахидин. Сега мъничко съм успокоила топката и съм си накупила красиви летни дрехи, качила съм кг, косата не расте ама се опитвам да изкарам максималното и от наличната ми, та….. мога ли да живея нормално лятото след пет скенера сега, пазите ли се много….

# 392
По отношение излагането на слънце,пет скенера няма такова противопоказание.Ако си приключила с терапиите- химио,лъче,таргет и хирмонотерапия,може да се радваш на слънчевите лъчи,с повече грижи за кожата(хидратиране ,слънцезащитни кремове),особено в първите месеци.

# 393
radmira,
На мен първоначално ми бяха назначени 6 курса предоперативна химиотерапия. Получи се пълен отговор след 4 химиотерапии и последните две не ги правих. Онкологът следи как се развива лечението.
Didona,
При д-р Валентин Иванов всичко се случва в един ден - слагането на веществото, сентинелна биопсия и операция. И получаваш най - човешкото отношение от негова страна. Продължавам да ходя на преглед при него през четири месеца - профилактично.
Момичета и момче,
миналата седмица ми поставиха последната инжекция от таргетната терапия, която продължи една година. Онкологът ми, който изобщо не е разговорлив дойде и с тържествен тон ми каза :ПОСЛЕДНАТА!
И ми даде само дата за скенер. Продължавам на хормонална терапия.
Здраве и спокойствие за всички!

# 394
  • Sofia
Кайра, велик момент! Пожелавам ти от сърце да си здрава и всичко да остане зад гърба ти! Оттук насетне спокойни дни, чисти образни, отлични кръвни и много, много щастие!

# 395
Поздравления Кайрат,бъди здрава и щастлива,да се усмихваш на прекрасни мигове,от тук нататък!

# 396
Кайра, честито! Само благословения и щастие от тук нататък!
По отношение на броя ХТ - при мен се получи обратното - първоначално ми бяха назначени 4+4 /4 червени и 4 бели/. След третата червена химия се установи, че почти не се повлиява и ми смениха схемата на 3+3 /лекарката ми обясни, че щом не се повлиява няма смисъл да се тровя излишно/. Обаче после пък от белите химии имам чуството, че лимфните възли се повлияха повече и поспаднаха. Но така или иначе на операцията имах 15 ЛВ заразени.

# 397
Fyrcholet, на мен са ми казвали, че е добре планова операция да е около година след предходна пълна упойка за да има време организмът да се възстанови. Така и направих.
Mimache, като свърших лъчето ми казаха една година без излагане на слънце и 6 месеца без минерални басейни. Дано не те разочаровам, но, питай последния специалист от терапиите, според мен.
Кайра, браво!

# 398
Жени,дъщеря ми 4+12,уж тумора от 10,5 см стана 7,2см,а ЛВ 12 заразени ..и в доклада няма терапевтичен ефект.Но всяко усилие си струва,каквото е възможно,да се опита и така крачка по крачка...
Пътя е за вървене,в края ви очаква венеца на победата!

# 399
На мен в онкологията ми обясниха, че поне година след ХТ кожата е фоточуствителна и трябва да се пази и да се маже с фактор, защото е по-податлива да се образуват различни неприятни неща. А след лъчето лекарката ми каза също минимум година да пазя облъчваното място от слънце и дори от вятър също. И аз специално за мене си мисля да се пазя, просто ходя на плажа сутрин много рано и вечер след 18 часа, за да поплувам, просто ще изтрая още една година.

# 400
Мимаче, относно слънцето и мен ме предупредиха една година след лъчетерапия и химиотерапия не се излага на слънце. Искам да кажа , че по време на лъчетерапията в най-големите горещини се пазих като вампир от слънцето. За два три дни отидох на Балкан и се поразходих повече под слънцето и ужас ... станах цялата в големи червени петна , болят , сърбят и не минават от нищо. Особенно по -белите кожи трябва много да внимават.

Искам да питам нещо . Мисля да си купя КОЛАГЕН. Може ли ? В него обаче има хиалуронова к-на, биотин и б12 малко.

# 401
Момичета, някой казвал ли ви е, че с нашата диагноза не трябва да правим планови операции минимум година след лечението. ...

на онкоболни може да се правят само спешни животозастрашаващи операции. Пълните упойки нанасяли поражения на имунната ни система, която и без това е компрометирана и този стрес върху организма можел да " събуди рака" и всичко, което съм постигнала до тук, като резултати да си заминат. А аз дори не съм имала химиотерапия , а само лъчетерапия. Някой казвали ли са му нещо подобно?
За първи път чувам такова нещо
Дали са цитирали някое изследване в подкрепа на това твърдение?

# 402
Не ми цитира конкретно изследване, но доста изчерпателно ми обясняваше и беше непоколебим, че не е желателно, щом е планово, а не спешно. Според мен, каквито и да са им статистиките, никой не може да е сигурен, че при случаите с метастази/ рецидиви причината е упойка, печене на слънце, киснене в минерални басейни, ядене на сладко и т.н.

# 403
Здравейте, аз съм преминала химиотерапия и операция, в момента съм на таргетна и хормонална терапия и също се интересувам от вземането на добавки или мултивитамини. Питала съм онколог, но той е против. Как тогава организмът да бъде подсилен по някакъв начин. Струва ми се малко трудно да се набавя всичко необходимо само чрез храна.

# 404
А обясни ли защо е против. За всички хагектиристина на рака или само за твоя случай не препоръчва добавки?

Общи условия

Активация на акаунт