Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 599
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
OwlKitty, за полета не знам.

За дренажа, нормално е. Моя спадна под 30 след третата седмица. Стоя общо четири.

# 496
За полета,само за порт искат документ,ако няма метални компоненти,няма проблем.

# 497
Да, винаги си нося документите за порта.
Замислих се, че може да стане проблем с дренажа, защото той работи с вакуум, а когато се издигне и кацне самолета ще се промени ситуацията.
За полета,само за порт искат документ,ако няма метални компоненти,няма проблем.

# 498
И аз се сетих заради промяната в налягането нещо дренажа да не стане но си мисля че като се вдигне самолета и налягането леко падне най много дренажа да поотпусне и да не засмуква със същата сила, но при кацането всичко ще се нормализира. Важното е да не разбутате нещо по време на пътя и в самолета. Също така дренажа може да се вакуумира отново ако нещо се прецака. Можете и сама. Разделя се тръбичката - има снадка 100% от гърдата до дренажа. В частта към дренажа се мушка спринцовка и въздуха се издърпва. Най-добре да сте 2ма човека. Втория човек силно стиска под спринцовката. Вие вадите спринцовката и натискате буталото да излезе въздуха, пак я мушкате в маркучето, помощникът ви пуска там където стиска и вие пак издърпвате въздуха. Така се повтаря няколко пъти и най накрая вместо спринцовката слагате маркучето на дрена и пак ще се засмуче.
Не мисля че ще има проблем но все пак ви го казах за всеки случай как да го направите. Веснъж на жена ми беше изтървал дрена и не беше под вакуум и доктора пред нея така го е вакуумирал, като тя е асистирала да придържа. Т.е. трябва ви спринцовка (поне 20кубикова) и асистент.

# 499
  • София
2 седмици дренаж и мислите и да пътувате така? Попитахте ли дали е Ок да пътувате с дренаж със самолет - аз съм неграмотна по физика, признавам, но имам спомен, че бутилка с вода се сплескваше при кацане…не знам с дренаж, който е с вакуум какво ще стане….може и да няма проблем.
Но имам спомен, че на мен по-бързо ми махнаха дренажите, много ми се виждат 15 дни, а събирах много течност (пия много вода и явно се отразяваше).

# 500
  • Добрич
При д-р Факирива в патологията на ВМА  носих материал за изследване след кор биопсията. После след операцията резултатите от хистологията бяха идентични. И аз бих препоръчала д-р Факирова.

☆☆☆ 
Моите "буркани" (4 броя, също с вакуум) се пълниха 5-6 дни. При изписването ги махнаха. Двустранна мастектомия с едномоментна реконструкция.

# 501
Плюс едно добро мнение за д-р Факирова. Освен, че станаха бързо резултатите, изключително любезна и мила при разговор. Резултатът съвпадна с другите. И аз я препоръчвам за второ мнение.
Аз пък никога не съм имала проблеми при проверка на летището заради порта. В началото и аз носех копие от документите, но последните пъти не съм, даже бях забравила.
Три пъти съм летяла откакто го сложих, като всеки път минавам по две проверки.
Вчера също два пъти минавах през секюрити, в Чикаго и Варшава и никой нищо не ме пита.
И в правителствени сгради съм минавала  проверки, също никога не са ме спирали или питали нещо за порта.
(За сметка на това миналия път бях забравила един банан в раницата си и ме надуши кучето в Детройт, голям проблем стана. Тъкмо казвам на мъжа ми - гледай какво сладко кученце - и гадното добиче почна да скача около мен. Даже ме снимаха и сега се джуркам в някоя база данни с нарушители.
И те така те, заради един банан, а иначе порта не го отразяват изобщо. Sunglasses)

# 502
Ако причината за пътуването не е на живот и смърт не бих си го причинила 2 седмици след такава тежка операция
Хирургът ви какво казва?
Преценете добре дали изобщо да пътувате и да поемете този риск
Отделно ако нещо стане в БГ там дали ще ви обърнат внимание, идвайки прясно оперирана от друга държава?
Предполагам че даже документите ви от операцията и хистологията не са готови, а трябва да са с вас за всеки случай
Ако все пак наистина се налага - предполагам все още взимате болкоуспокояващи,  носете си рецептата за тях
И в самолета вземете мерки против обездвижване, предполагам след операцията сте били на терапия против тромби - питайте дали да носите със себе си от същите инжекции
Повече от 10 дни дренаж сериозно увеличава риска от инфекции
Колко време ще го "разхождате" и кой ще го следи/свали?
Ако хванете някоя инфекция при пътуването това може да ви коства вадене на имплантите,  което също е тежка операция

Бързо възстановяване

При мен най-после благоволиха да ме информират за резултатите от рентгена за костна плътност
Бях в червената зона според предишното изследване, остеопороза
Декември имах едно вливане zoledron acid и от тогава взимам калций с д3
Началото на април беше изследването,  в жълтата зона съм, водят ме само с остеопения

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 08:11 от valkyrian

# 503
Би ли споделила,какво точно е изследването за костна плътност?

# 504
# 505
Благодаря!Правила съм два пъти,същото .Проявих интерес,защото резултата на мен ми го дават,в момента на теста .Реших,че има нещо ново,и по- прецизно.

# 506
Благодаря!Правила съм два пъти,същото .Проявих интерес,защото резултата на мен ми го дават,в момента на теста .Реших,че има нещо ново,и по- прецизно.

В БГ ми го дадоха веднага с анализ на място
в шведско даже отказаха да ми покажат екрана и трябваше да чакам онколога да благоволи да пише, след няколко напомняния

# 507
Момичета, утре ще ходя да подавам документи за подновяване на телк-а.
Нали трябва да нося само резултати от изследвания и епикризи след предишната комисия? Не е нужно да прилагам отново старите епикризи, нали?
Взела съм етапна епикриза от Надежда и ще приложа скенера и ямр-то от януари, плюс производствена характеристика и за друго не се сещам.

# 508
  • Добрич
Да, само прегледи, изследвания и епикризи след последното ЕР, както и производствена характеристика. Личният лекар в направлението трябва да е описал всичко. Предното ЕР на ТЕЛК също се подава с документите.

# 509
Благодаря, Вела, утре сутринта ще мина първо през личния лекар да ми даде направление и после ще ходя да подам документите в картотеката.
А предишното ЕР нали може да е черно-бяло копие или трябва да правя цветно копие да изглежда като оргинал? Защото нали на епикризите не искот копия, а оригинали

Общи условия

Активация на акаунт