Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 246
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
  • Северозапада
И аз съм в Надежда, обаче имам различен опит от Кати. Имам ПЕТ скенер преди началото на терапията, аз си намерих и записах час, те ми издадоха направлението. Преди операцията ми записаха час и ми издадоха направление за ЯМР. Преди месец имам КТ, за да ми подновят протокола за терапията. И лекарят ми сам ми предложи на първата контрола след края на терапията да ми дадат направление пак за ПЕТ.
Аз мисля, Eyeswideopen, че трябва да си ползваш направлението, за да ти дадат направление за ПЕТ скенер в Дървеница.

# 91
В Надежда при проф. Щерев не се плаща за консултация и не трябва направление.
Три пъти ходих за консултации преди да почна лечение при тях, и трите пъти нямах направление, отказа категорично пари и ми каза, че мога да се лекувам в която болница искам, а не при тях т.е. консултацията не ме задължава с нищо.
Не знам как е при другите лекари обаче.
Иначе в Надежда дават направление по ЗК за всякакви изследвания, но се чака около месец, защото се правят в други болници, с изключение на кт скенера, но и за него не става веднага, освен ако не си платиш. Пак има чакане.
Щом има онколог и направление за ПЕТ в Дървеница, да се отиде там, най-лесно ще бъде и да се провери дали консултацията в Надежда ще бъде платена и дали ще трябва наистина направление за онколог. Аз бях толкова замаяна, че даже не съм се сетила да поискам такова, а направо отидох.

# 92
Прегледа при проф.Щерев си има цена и последно беше 90лв. Просто той отказва пари. Не знам как се оправя с болницата обаче и 2та пъти като ходихме при него като дойде време за плащане и думите му бяха "Никакви пари няма да ми давате, абе вие от Бургас до тука пътувате пари щели да дават...я си тръгвайте, само да сме здрави.....". Дет се вика - направо ни изгони като стана въпрос за плащане

# 93
Благодаря ви за съдействието. Реших... Ще ползвам направлението в Дървеница.
Ще откажа конслултацията в Надежда. Получих второ мнение вече - онлайн консултация (което потвърждава и първото което получих в Дървеница).
И здраве и живот след пет - скенера ще отида и в Надежда ако се наложи.
Благодаря ви от сърце.
В голяма чиденка бях... Но... Благодаря на вашия опит... Стигнах до решение

# 94
Аз миналото лято първия път като правих консултация с проф. Щерев беше безплатна, но ноември като ходих преди операцията вече се плащаш 100лв.
Иначе аз в началото като ми откриха болестта взех направения за ямр и пет скенер от хирург. Дори сега пак ми каза, че ако ми трябва направление за пет скенер може да ми даде. За пет дават по-лесно, отколкото за ямр

# 95
  • Варна
eyeswideon,как записаха час за Пет,дадоха ли,ти зелен талон .Би трябвало без направление за онколог,да ти дадат за Пет,тъй като си минала там комисия и вече си техен пациент.При нас,дават един зелен талон и като ти кажат датата,тогава отиваш и ти дават направлението.

# 96
Не ми дадоха талон. Само ми казаха да мина на регистратурата с направление за онколог и да кажа че искам направление за пет-скенер.
Не го направих, защото вече имах записан час и за Надежда... И си мислих да ползвам направлението за онколог там... И те да ми дадат за скенера.
Но щом могат да ми откажат - тъй като вече в Дървеница ме поеха... Ще действам от там

За ямр взех от гинеколог

# 97
  • Sofia
Еyeswideopen, може и да не ти откажат от Надежда за ПЕТ скенер, просто при тях стават по-бавно нещата, защото използват ПЕТ скенера в други болници. Едното съм сигурна, че е в Дървеница. По спомен около месец отнема да ти запишат час и още време за разчет.
За консултациите, както казват момичетата, може и да минеш без заплащане. Там реда е първо правиш каквото правиш и после на касата на партера се плаща. Спомням си, че при първата консултация бях толкова притеснена, че забравих въобще да попитам как стои въпроса за заплащането. Така и не съм платила нищо, не са ми искале и след това. Друг случай, бях си записала час при д-р Мила Петрова в Неоклиник и когато отидох, тя ме попита, защо не съм си записала час в Надежда и мисля, че точно това имаше предвид, че там нямаше да плащам нищо.

# 98
eyeswideon,как записаха час за Пет,дадоха ли,ти зелен талон .Би трябвало без направление за онколог,да ти дадат за Пет,тъй като си минала там комисия и вече си техен пациент.При нас,дават един зелен талон и като ти кажат датата,тогава отиваш и ти дават направлението.
Алатеа,
Приключих с лъчетерапията на 2-ри, изписаха ме на следващия ден и ми дадоха и направление за ПЕТ (в интерес на истината не го прочетох дали е направление, това което получих, но не беше зелен цвят), но го занесох веднага на скенера и те ме записаха за 3-ти юли т.е след 3 месеца.

# 99
Относно плащането при проф.Щерев- първият път през юли м.г.не ми взе пари, вторият път през септември платих 90 или 100 лв.

# 100
Жалко, че вече се плаща при професора, сигурно не е по негово желание. Той наистина е странен лекар, но в добрия смисъл странен.
Извинявам се, ако съм подвела със ттара информация, понякога не се усещам колко време е минало от моите първи стъпки от лечението. Сякаш беше вчера, а минаха вече година и осем месеца.

# 101
  • Sofia
Опосум, дори и да се плаща тези 100 лв. за преглед от професор са малко на фона на всички остали платени прегледи. През изминалата седмица ми се наложи да посетя алерголог и дерматолог при никому неизвестни доктори и за всеки  от тях платих 90 лв.

# 102
Да и при нас мина време. Явно са го усетили от болницата какви ги върши професора и уж има записани хора с часове пък парите накрая не излизат. На него пък му беше неудобно все едно за 15-20 минути да взима пари макар че това са си знания трупани с години.

# 103

Ние, трима психолози с онкодиагнози, решихме да организираме безплатно психообучение-беседа на тема: Оцеляване след диагнозата - тяло, психика и дух срещу болестта.

Защо? Вярваме,че оцеляването се случва на три нива –тяло, психика и дух. И като психолози, икато хора, сблъскали се с онкологични диагнози, сме обединени от идеята да бъдем от помощ на хора, които в момента минават по този нелек път. На срещата ни с вас ще си поговорим за начините, по които бихме могли да си помогнем и активизираме ресурсите си, засягайки и трите аспекта на боледуването – телесно,психично и духовно.

Кои сме ние:

Николина - здравен психолог и консултант по смисъл-центрирана терапия (www.zdravenpsiholog.eu), сървайвър с РМЖ

Даниела – обучаващ се здравен психолог, сървайвър с рак на бял дроб

Павлин – психолог, арт терапевт, сървайвър с рак на сливици

Къде:  гр. София, Софарма Тауърс (кв. Изток) - присъствено

Кога: 13 април (неделя): 10:00-12:30ч.

Вход свободен - след предварително записване на този линк (до запълване на местата):

https://forms.gle/7kttoyCiNGsm29AF7

# 104
Здравейте момичета, сестра ми мина 6те химиотерапии и в сряда и предстои първия ПЕТ скенер в Сити клиник.
Определено е доста притеснена. А има и клаустрофобия. В листовките, които са и дали, пише, че може да вземе леко успокоително. Доколкото видяхме на снимките скенера е отворен.
Но все пак да попитам - Вие ползвахте ли някакви успокоителни?
Ще съм ви много благодарна за всякакви съвети.
И още, не сме сигурни кога дават резултатите от скенера. Същия ден ли става разчитането?

Общи условия

Активация на акаунт