Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 690
  • 778
  •   1
Отговори
# 345
Леле, Дидона, много съжалявам, не стига щокът от рака, ами си попаднала и на такъв лекар. Какво значи резнал съм те и то при кор биопсия.
Благодаря, че сподели, така  предупреждаваш други жени.
Затова си подбери добре хирурга, твоят случай е по-сложен.
Направи още една консултация с друг хирург, ако не си почуствала доверие към тези.

# 346
Момичета , подадох по електронен път заявление за винетка. Виждам в БГ ТОЛ , че имам активна винетка, но как мога да разпечатам документ или нещо , с което да докажа при проверка , че имам тази винетка? Издали са ми я още същия ден , в който подадох заявлението . А аз си мислех, че ще се бавят и го подадох 3 седмици преди да изтече старата ми винетка.

# 347
Не мисля,че е необходим хартиен носител.Аз купувам  онлайн,и в системата я има.Нямам проблеми!

# 348
Когато купувам онлайн все пак има разписка и електронната винетка се разпечатва. дори да не е хартиен, яз нямам документ, а само виждам валидност, дори на един от сайтовете не ми излиза новата.

# 349
Ако виждате в системата на бг тол,че вашия автомобил има винетка,това е достатъчно.Никой,никога не ми е искал,разписка,откакто позволиха онлайн да се закупи.
В началото правех, скрийншот,но разбрах ,че е ненужно.
Ако има проблем ,и не се вижда в системата,тогава сигурно върши работа,да доказваш...

# 350
Момичета , подадох по електронен път заявление за винетка. Виждам в БГ ТОЛ , че имам активна винетка, но как мога да разпечатам документ или нещо , с което да докажа при проверка , че имам тази винетка? Издали са ми я още същия ден , в който подадох заявлението . А аз си мислех, че ще се бавят и го подадох 3 седмици преди да изтече старата ми винетка.
Да те питам, само с електронен подпис ли става подаването онлайн?

# 351
Леле, Дидона, много съжалявам, не стига щокът от рака, ами си попаднала и на такъв лекар. Какво значи резнал съм те и то при кор биопсия.
Благодаря, че сподели, така  предупреждаваш други жени.
Затова си подбери добре хирурга, твоят случай е по-сложен.
Направи още една консултация с друг хирург, ако не си почуствала доверие към тези.
Да, голям шок и страдания преживявам. Каквато съм каръчка, все попадам на неподходящия доктор. Както писах по - горе, проблемът е, че влязох във ВМА за Кор биопсия, а докторът ми направи туморектория( хирургична биопссия), която се заплащала 5 пъти по - скъпо от Здравната каса и в последствие разбрах при консултация с други хирурзи и онколози, че това било масова практика във ВМА. Всички бяха възмутени и казаха, че това е подсъдимо. Гледах видео клип с разговор между гръден хирург, нуклеарен медик, онколог и клиничен патолог, където също казаха, че е масова практика това в много болници в България, заради усвояване на пари от Здравната каса и в ущърб на пациента. Дори хирургът сподели, че за такова деяние, в западните държави ще отнемат дипломата или правата( не помня точно кое от двете каза) на доктора, който извърши такава злоупотреба. Защото има европейски стандарт, при който от може би 15 години не се прави Туморектомия, а Кор биопсия.  И в нашата държава важи този стандарт, но тук всичко може да се случва, без последствия за доктора. А също така, задължително подписваме информационно съгласие, с което такива лекари се застраховат, ако след злонамереното им деяние, пациентът реши да ги съди - няма шанс. Все пак, има и съвестни лекари. Надявам се да попадна на такъв при предстоящата ми операция. Спрях се на д-р Омар Албаяти. Отзивите за него са добри. Дано този път да имам късмет.

# 352
Да те питам, само с електронен подпис ли става подаването онлайн?
С пик на НОИ влизам в системата. Тегля  заявление и го попълвам. Прикачам го  и го връчвам чрез ССЕВ на АГЕНЦИЯТА ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ. Дори не съм и очаквала още същия ден ми беше издадена.
https://asp.government.bg/bg/deynosti/podkrepa-na-horata-s-uvrez … n-vineten-stiker/ Това е заявлението.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 15:43 от Incantrix

# 353
Дидона, потресена съм от ВМА..какво безсрамие. Недей се настройва, че си карък, не си била единствената явно с подобна "биопсия", явно е практика да правят такива простотии във ВМА, обаче никой не смее да се оплаче, всички търпят, сигурно някой мислят че е и нормално.💀
Сентинелната биопсия,която я правят на същия ден е с метиленово синьо, пак на същия принцип, който се оцвети първи е сентинелния.
Вярвай, че всичко ще се нареди и Бог е с теб. Хванала си го рано, това е най важното. НЕ МИСЛИ, че си КАРЪК.

# 354
  • Sofia
Дидона, много неприятно! Съчувствам ти! Във ВМА е така за съжаление. Пожелавам ти от тук нататък да попадаш на точните лекари.

# 355
Дидона, потресена съм от ВМА..какво безсрамие. Недей се настройва, че си карък, не си била единствената явно с подобна "биопсия", явно е практика да правят такива простотии във ВМА, обаче никой не смее да се оплаче, всички търпят, сигурно някой мислят че е и нормално.💀
Сентинелната биопсия,която я правят на същия ден е с метиленово синьо, пак на същия принцип, който се оцвети първи е сентинелния.
Вярвай, че всичко ще се нареди и Бог е с теб. Хванала си го рано, това е най важното. НЕ МИСЛИ, че си КАРЪК.
Благодаря! Разликата между някои хирурзи там е, че някои предупреждават пациента си, че ще му правят хирургична биопсия, но му казват едва, след като вече е постъпил в отделението и му е усвоено направлението. Ще не ще, се съгласява. А други като моя псевдо хурург, лъжат до последно. Дори докато заспивах на операционната маса и го питах, защо ми слагат пълна упойка, нали ще се прави кор биопсия с местна упойка, а отговорът му е, че да неъм ритала, че съм била много притеснена. Ужас на ужасите! Още не мога да проумея как е възможно това да се случва в уж така реномирана болница. А аз отидох там с такова доверие и недежда, че съм в най - добрите ръце.
Там масово съветват пациентките и правят Мастектомии, че било по - сигурно(няма значение колко е голям тумора и дали има разсейки или не). На 5 скенер не се изпращат пациентки, дори и те да настояват, с лъжата, че след втората операция и хистология, ако е необходимо, чак тогава може да стане. А лимфни възли режат наред по най-малко 9-10 възела, без да ги изследват предварително дали имат или нямат разсейки там. И всичко това, за да се усвоят повече пари от Здравната каса, но с оправданието пред пазиентката, че така е най - сигурно за нея. Не е за вярване! Тези хора работят сякаш в миналия век.

# 356
За съжаление в много болници са така, даже се реже наред без биопсия, без комисия, ей така, както било отпреди 25 години. Затова се търсят млади лекари, те са в час с новостите и четат много. Кор биопсия е стандарт от 30 години, не 15, но нашите хирурзи масово не са се ъпдейтвали и си я карат, както си знаят.
Докато не започнат да ги глобяват, няма да се научат. Да не говорим, че на Запад кор биопсиите ги правят рентгенолозите. Това ми обясни В.Йорданов. Видят на мамографията нещо съмнително, веднага бодват за проба.
Мен биопсията ми я прави Виктор Йорданов, с местна упойка, отне 30 минути. Грам болка не усетих, имах малко синьо на убоденото. Той е рентгенолог, чувам че хирурзи ръчкали, не уцелвали, вземали без ехограф биопсии, на всякакви щуротии се начетох.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 23:04 от haidi

# 357
Добро утро момичета. Първа сутрин след като разбрах, че нещата не са добре, не бих казала че е много добро Simple Smile. Преминаха през много рев, много яд, събужда се, чудих се дали вчерашния ден не е било сън. И сега вече мисля да се взема в ръце.
Може би ще ме разберете, че едно от най-трудните неща е на кой доктор да се доверя.
На 41 години съм, с няколко мнение вече, че образованието е силно подозрително в размер 10 мм в най-широката си час.
Първата стъпка сега е да си избера хирург, който да направи биопсия.
Днес почивен ден, утре ще започна да звъня. Вие кой бихте ми препоръчали доктор Ваня Митова или професор Гавраилов?

# 358
HrisAni, разбирам те.
Цял месец се събуждах така Sad

# 359
Didona, в потрес съм от тази история. Вече сте я разнищили с останалите - добре че споделяте. Кураж!
HrisAni, нямам впечатления от тези хирурзи. В такива случаи се въздържам от коментари. Другите ще се включат. Кураж и на вас!
Вела, кажи, моля, кое квадратче дали получаваш пенсията отбеляза в крайна сметка? Кой е верният отговор на този подвеждащ въпрос?
Искам иначе да споделя опит за лимфедем. Да подсетя, че съм с 18 липсващи лимфни възли, от които 2 с метастази. На няколко пъти в годините съответно лимфедем. Та, чистих банята, уж пазейки ръката. Като свърших и седнах, започна едно туптене, парене, болка - като невралгична, стрелкаща от плешката към гърдата, рамото и цялата ръка. Викам си, браво, подреди се пак! След половин час пръстите започнаха да приемат формата на кебапчета и се зачервиха. Работата ясна. Реших, че ще вдигна ръката опъната нагоре за една цигара време. Започнах в продължение на часове да го правя - държа я максимално опъната нагоре, но в позиция, която не е болезнена, за около 5 минути. От време на време отивам и я поливам с хладка вода - еднократно, слаба струя. Занимавам ви с това, защото болката (и постоянната, и стрелкащата) след няколко часа затихна, а на другата сутрин отокът на пръстите го нямаше. Нищо не съм мазала. Доколкото съм чела, като се вдигне нагоре се връща потока на лимфата и затова облекчава или нещо от сорта. Не можех да повярвам, че се разминах и дано да съм полезна на момичетата с лимфедем.

Общи условия

Активация на акаунт