Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 706
  • 778
  •   1
Отговори
# 330
Лекари, които правят сентинелна биопсия:

Цитат
Сентинелна биопсия:

д-р Мариела Василева от клиника Щерев в София - платено

д-р Валентин Иванов младши в Пловдив

д-р Вълкан Иванов от Сити Клиник / клиника Темелков, Варна - платено

д-р Красимир Шопов в Сити клиник Младост

д-р Регина Хатър в Панагюрище, заедно с реконструкция - по здравна каса

Проф. Седлоев ИСУЛ

Д-р Ваня Митова, Онкологията, София

Съчувствам за преживяването с биопсията. При съмняния за рак на гърдата според съвременната медицина се прави кор биопсия (дебелоиглена биопсия под ехографски контрол), не отворена, не тънкоиглена. За съжаление у нас все още има лекари, които практикуват "в миналия век".

Да, аз отидох във ВМА за кор биопсия, но ми скроиха гаден номер.
На моя позната от Бургас миналия месец е правил сентинелна биопсия и на другия ден операция.
Доц. Консулова също ми каза, че ако не мога да чакам да ми дойде реда за сентинелна биопсия при д-р Албаяти, да отида при Маслянков. Онколог от болница Надежда също ми каза, че Маслянков прави сентинелна биопсия.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 21:54 от didona666

# 331
Предния ден маркират с радиоактивно вещество, инжектират около ареолата технеции, той тръгва по пътя на лимфата, и на другия ден с радиоактивна сонда намират първия, през който минава технеция, той е сентинелния, и го махат. Ето ти поста на Ренжи, имала е суспектен възел на ЯМР, после всичко е излязло чисто, затова са прескочили сентинелната биопсия. Но при теб явно образните са чисти в аксилата. Чела съм  за реконструкции при него, при които въобще не са доволни пациентките, има и много доволни от него.  Избери тоя лекар,на който имаш доверие. Отрицателни и положителни мнения има за всички. Аз съм чувала разкошни отзиви за Ваня Митова, при Мариела Василева съм ходила два пъти и горещо я препоръчвам също, Шопов също прави сентинелна и е добър избор, но изборът е твой.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1591736.msg47120438#msg47120438

# 332
И с квадрантектомия гърдата може да изглежда добре. На моята, ако не е белегът, може и до не познае човек, че е рязано толкова много. Изглежда много добре. Зависи от уменията на лекаря. Д-р Иванов ми беше казвал, че използва някакъв метод за зашиване, който е по-бавен и пипкав, но запазва формата на гърдата.
И наистина, при други прегледи лекари са правили комплименти за работата му.
Просто да кажа, че не е нужно това дали е квадрантектомия да е определящо за решението.
По-скоро човек трябва да усети доверие към лекаря. След коя консултация се почуства по-спокойна и уверена, Дидона?

# 333
  • Добрич
Момичета, този месец трябва да подам документи за ново ЕР на ТЕЛК и имам няколко въпроса:

За ПЕТ КТ освен хартиения документ, необходимо ли е да се представи и диска? Предния път представих само хартиено копие.

Прилагате ли копие на предното ЕР на ТЕЛК?

Имам и един въпрос по заявлението:

Тук ако трябва да отбележим с "да",  заради пенсията за общо заболяване, от къде вземате номера на пенсионното досие? От НОИ имам само номер на разпореждането.

Към тези, които подават електронно: освен заявлението, подписвате ли другите файлове с електронен подпис или само ги сканирате и ги пращате?

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 22:25 от Вела

# 334
  • Варна
Вела диск не искат.Аз не виждам и кой може да го разчете.Миналата година сестра ми като се явяваше,тогава лекаря дори не беше чувал за Рибоциклиб и няколко пъти я питал,защо не е оперирана

# 335
Подава се само разчитането на ПЕТ.
Отметка, че получава пенсия, се слага, само ако лицето е пенсионер по стаж и възраст.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 23:19 от GERy@K

# 336
Предния ден маркират с радиоактивно вещество, инжектират около ареолата технеции, той тръгва по пътя на лимфата, и на другия ден с радиоактивна сонда намират първия, през който минава технеция, той е сентинелния, и го махат. Ето ти поста на Ренжи, имала е суспектен възел на ЯМР, после всичко е излязло чисто, затова са прескочили сентинелната биопсия. Но при теб явно образните са чисти в аксилата. Чела съм  за реконструкции при него, при които въобще не са доволни пациентките, има и много доволни от него.  Избери тоя лекар,на който имаш доверие. Отрицателни и положителни мнения има за всички. Аз съм чувала разкошни отзиви за Ваня Митова, при Мариела Василева съм ходила два пъти и горещо я препоръчвам също, Шопов също прави сентинелна и е добър избор, но изборът е твой.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1591736.msg47120438#msg47120438

Благодаря! Много ми беше полезно всичко!

# 337
  • Добрич
Alatea и GERy@K, благодаря!

Замислих се за пенсия по стаж и възраст, но понеже в скобите пише "Детето ми", реших, че няма как дете да получава пенсия за стаж и възраст.

# 338
И с квадрантектомия гърдата може да изглежда добре. На моята, ако не е белегът, може и до не познае човек, че е рязано толкова много. Изглежда много добре. Зависи от уменията на лекаря. Д-р Иванов ми беше казвал, че използва някакъв метод за зашиване, който е по-бавен и пипкав, но запазва формата на гърдата.
И наистина, при други прегледи лекари са правили комплименти за работата му.
Просто да кажа, че не е нужно това дали е квадрантектомия да е определящо за решението.
По-скоро човек трябва да усети доверие към лекаря. След коя консултация се почуства по-спокойна и уверена, Дидона?

За д-р Вълкан Иванов от Варна ли става въпрос?
Нещо не го усетих доц. Маслянков като лекар, на който мога да се доверя. Но и при другите хирурзи, при които бях - бързат, претупват прегледите(все платени), че ги чакали много пациенти отвън. Виждам, че са много заети, но това не ми помага за проблема ми.
Благодаря за информацията! Всичко ми беше много полезно!

# 339
  • Добрич
didona666, Opossum е оперирана от д-р Валентин Иванов младши в Пловдив. Беше разказвала, че той прави сентинелна биопсия с апарата Да Винчи.

# 340
Да, Валентин Иванов младши в Каспела, Пловдив.
И вече прави сентинелната биопсшя с по-нов апарат от Да Винчи и с по-безопасно вещество. Също така пак не се налага предвалително маркиране на лв, всичко става в един ден по време на операцията., което за мен е голямо удобство.
Провдив не е далече от София, така че ако някой не може да намери своя лекар там, може да прескочи до Пловдив. Wink

# 341
Вела, само копие на разчетеното от ПЕТ скенер. Диск не им трябва, само ще го загубят.
На пенсия си отбелязвам, че имам и никога не пиша номера. Да си го търсят. Тук никъде не пише стаж и възраст. Т.е. за нашата си е.

Старо решение от ТЕЛК не им трябва. Имат си го

# 342
  • София
Момичета, този месец трябва да подам документи за ново ЕР на ТЕЛК и имам няколко въпроса:

За ПЕТ КТ освен хартиения документ, необходимо ли е да се представи и диска? Предния път представих само хартиено копие.

Прилагате ли копие на предното ЕР на ТЕЛК?

Имам и един въпрос по заявлението:

Тук ако трябва да отбележим с "да",  заради пенсията за общо заболяване, от къде вземате номера на пенсионното досие? От НОИ имам само номер на разпореждането.

Към тези, които подават електронно: освен заявлението, подписвате ли другите файлове с електронен подпис или само ги сканирате и ги пращате?
Имам някакъв спомен, че някъде пишеше при номер на пенсионно досие да се посочи ЕГН номер, но може и да бъркам дали беше за ТЕЛК.

# 343
Подавах на място в картотеката в София на Димитър Греков. Първото, което поискаха, беше копие на  изтичащото решение на ТЕЛК.

# 344
Да, Валентин Иванов младши в Каспела, Пловдив.
И вече прави сентинелната биопсшя с по-нов апарат от Да Винчи и с по-безопасно вещество. Също така пак не се налага предвалително маркиране на лв, всичко става в един ден по време на операцията., което за мен е голямо удобство.
Провдив не е далече от София, така че ако някой не може да намери своя лекар там, може да прескочи до Пловдив. Wink

Доц, Маслянков ми предложи 2 метода за сентинелна биопсия - единият е предния ден, а другият е в деня на операцията, малко преди нея. Явно става въпрос за същия метод или подобен, който не зависи от присъствието на нуклеарен медик. Но аз нещо се разколебах да ходя при него.
Д-р Албаяти пък ми каза, че при мен е възможно да не може да се направи сентинелна биопсия, защото оня "доктор" от ВМА - казва се Бадаров, хем ме измами, хем ми направи голям проблем като ме е резнал малко повече(така ми каза той - Извинявай, стават грешки. Резнал съм те малко повече.) и от хематомите, причинени от това, се образува твърдина колкото голям камък. Въпреки 3-те пункции, които ми направиха други хирурзи, тя е намаля обема си, но все още е там и боли, а зърното ми е много чувствително от това.Та това твърдо, колкото голям орех образувание, препречвало пътя на контарстното вещество да достигне до сентинелния възел. 😢😢😢

Общи условия

Активация на акаунт