Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 268
  • 778
  •   2
Отговори
# 585
  • София
Здравейте! Извинявам се предварително за може би странният ми въпрос. Опасно ли е наистина приемането на жълт кантарион ( става въпрос за жълт кантарион в хранителна добавка, а не самостоятелно, в малко количество ), при диагнозата рак на гърдата или предразположеност към нея?

Много е различно дали имаш рак на гърдата и приемаш медикаменти/на терапия си, или просто предразположеност. Според някои източници жълтият кантарион дори способства срещу някои видове рак, вкл- на гърдата. Действа благотворно при доста състояния, но по принцип с добавките трябва винаги да е внимателен човек и да се консултира с лекар:
https://premiumvita.com/blog/zhalt-kantarion-polzi-i-deystvie

В същото време, ако си с рак на гърдата и приемаш ароматазни инхибитори, както доста от момичетата тук, е абсолютно противопоказно да взимаш добавки с жълт кантарион, пише го на листовката.

# 586
Здравейте, пак аз - питането ми е към момичетата, приемащи Верзениос. Започна да ми се появява сериозен проблем с очите. Първите два месеца бях добре, обаче сега на третия месец започнах да имам замъгляване на зрението и очите ми започнаха отново да течат. Това е едно постоянно сълзене, даже нещо като гурлясване, което ми замъглява очите. Същото нещо ми се появи като правех белите химии, после се изчисти и сега отново. Чудя се дали при всички е така и има ли нещо, с което да мога да си помогна. Това вероятно е някакъв недостиг в организма, но се чудя какъв и какво изследване би следвало да си пусна?

# 587
Извинявам се, че ви обърках. Написах го набързо, а трябваше да съм по - подробна. Майка ми е с тази диагноза, а аз съм предразположена. Не съм на терапия и не взимам лекарства. Налага ми се да пия добавка съдържаща витамини, минерали и жълт кантарион ( 0, 3 % в таблетка от 100 мг ) заради болки в ръката. Но тъй като имам предразположеност и се притесних, именно защото прочетох, че е опасно и точно вие сте хората, които са наясно.

# 588
  • Sofia
Olive, АГ не каза нищо различно от това, което предполагам повечето прилагате или са ви казвали - ползите от лазерната процедура, редовното използване на медикаменти от рода на Вагизан, Цикатридина глобули, вагинални пробиотици, упражненията на Кегел. При мен чак сега започнаха да се проявяват повечето признаци на менопаузата или може би досега съм ги неглижирала... Но последните три прегледа (през 6 месеца) ми бяха много болезнени, вкл. и кървене след това от механичното дразнене. Предишното ми АГ ми обясняваше, че е от оцветителя за колпоскопията, но я извикавах на последния преглед, докато се обличам да види, че не е. Не се трогна, каза само - а, да. Четири години ходих при нея, но явно взе да ме претупва и не намира за нужно да бъде по-внимателна. През всичките тези години не ми е обяснявала за вагинална атрофия, само повтаряше, че съм химически кастрирана.

# 589
  • Sofia
Stefani, за жълтият кантарион важи само ако си на активна терапия ( химиотерапия и/или таргетна). Щом ти си извън диагнозата, няма страшно.

Jjjenq, аз съм на Верзениос. Нямам такива оплаквания. Щом и по време на бялата химия са се проявили, може да е заради някоя от съставките или друга причина. Консултирай се с лекуващият ти лекар, дори и да отрече че е от препарата, поне може да те насочи към изследвания.

# 590
Здравейте, пак аз - питането ми е към момичетата, приемащи Верзениос. Започна да ми се появява сериозен проблем с очите. Първите два месеца бях добре, обаче сега на третия месец започнах да имам замъгляване на зрението и очите ми започнаха отново да течат. Това е едно постоянно сълзене, даже нещо като гурлясване, което ми замъглява очите. Същото нещо ми се появи като правех белите химии, после се изчисти и сега отново. Чудя се дали при всички е така и има ли нещо, с което да мога да си помогна. Това вероятно е някакъв недостиг в организма, но се чудя какъв и какво изследване би следвало да си пусна?
Jjjenq, аз съм така. Мислех, че съм развила алергия към нещо. Сега като се замисля , след като писа, това сълзене се появи след последната ми хт , а въобще не мислех, че може да е свързано с нея.  Очите ми сълзят , когато съм навън, вкъщи не. Последните дни значително по-малко са сълзите.

# 591
  • Варна
Момичета,ако приемате ароматазни инхибитори от рода на Летрозол,проверете листовката за страничните ефекти и да ви го сменят.(тежко постоянно замъгляване на зрението.)това е от една от листовките.Писала съм,при сестра ми страшни болки в краката до степен да не може да става сутрин.Помислихме че е метастази или от Кискалито и бегом в Онкото.Дежурния онколог докато чу и каза че е от хормона.Смениха го и вече няма проблем.Друга наша позната в момента е с много силна гръдна болка,а Пет от миналата седмица е перфектен и най вероятно е пак от Летрозола и това го има към чести странични.

# 592
  • Русе
Момичета, знаете ли дали след 14 дни трябва да се сложи печат на новия телк ''вярно с оригинала'' или е отпаднало, че забравих да питам.

# 593
Отпадна още миналата година.
Веднага влиза в сила и може да се носи в нои и при социалните още в деня на решението

# 594
  • Русе
Благодаря,спести ми разхождането.

# 595
Етапната епикриза съдържа синтезирана информация,относно диагнозата и етапа на лечение,терапия и моментно състояния.Тя е за определен период..
След болнично лечение,издават епикриза,която също може да се ползва като документ за пред ТЕЛК.,ако е от по-скорошен период.
А ми аз имам една операция, епикриза и онкокомисия преди 2 месеца в една болница, сега ще ме дооперират в друга болница, от където също ще имам епикриза и онкокомисия. Моята лична лекарка ми каза да изчакам и след втората операцията да занеса при нея всички документи. Така Телк комисията щяла да ми даде по - долям процент. А то до тогава ще минат най - малко 5 месеца, че и повече от първата ми епикриза до решението на комисията. Дали ще ми платят със задна дата, или как е?

# 596
Не, не се плаща със задна дата. Плаща се от деня на излизане на решението на комисията, а не от подаването на документите или операцията.
Ти не си ли в болнични сега? И след втората операция сигурно ще си в болнични.
Защото ако се явиш на телк, няма да можеш да вземаш болнични повече за това заболяване. Затова и документи за  телк обикновено подаваш след като изтекат болничните и нямаш намерение да вземаш повече.
Но ако няма да вземаш болнични, подавай възможно най-скоро. Не знам дали ще вземеш по-голям процент, да кажат по-запознатите, но не е ли  80% през първите две години,  ако нямаш и други диагнози. Защо се налага втора операция?

# 597
didona,имаш достатъчно документация,имаш и време,12 месеца е давността им.Да,има значение каква ще е другата операция.За РМЖ,процентите са едни,в първите две години,после намаляват.Личната лекарка   познава здравословното ти състояние,по -добре.Но,имай предвид,че ако се появат обстоятелства,който предполагат по-висок процент,винаги може да подадеш за преразглеждане.

# 598
  • Варна
Момичета,някой дали има телефон на Генетичната лаборатория в Майчин дом,извън обявените в нета.Вече няколко месеца звъня и никой не вдига телефона.Интетесуваме цена на ESR1.Варна св.Марина каха цена в панел 700лв.,пращали ги в Германия,Трансхеликс 2400.Много голяма разлика в цените,а проф.Тимчева препоръча Майчин дом.Писах и в контактната форма и имейл,никакъв отговор.

# 599
Трансхеликс са много скъпа лаборатория.
За второ мнение ихх на мен ми искаха над 450 лева (даже казаха, че може да стигне до 600), а при д-р Факирова беше 150  Голяма разлика в цената, но не смятам, че в Трансхеликс са по-добри или нещо такова.
Та, мисълта ми е, да не съдите за качеството на услугата по цената. Виждаш, че в медицината всеки слага цени каквито си иска, някои са много завишени само заради името.

Общи условия

Активация на акаунт