Съфорумки с намален слух -2

• 5 450
  • 164
  •   1
Отговори
# 150
  • Добрич
Момичета, някакъв "чалъм" за алармата сутрин можете ли да споделите?

Замислих се, че ако човек е сам, при по-сериозна слухозагуба сутринта може просто и да не чуе алармата...

Имам още един въпрос към тези от вас, които са сменяли вече ресийвър: как разбирате, че е за смяна? Апаратът прекъсва ли, ресийвърът ли се къса или как? Двата едновременно ли трябва да се сменят, ако стареят или само, който е повреден?

Миналата седмица смених домчетата, но съм с оригиналните ресийвъри.

# 151
  • Sofia
Моят телефон е до главата ми и усещам вибрацията, когато аламата се активира и дори го чувам, но за всеки случай имам три поредни аларми през 5 мин. Когато не съм вкъщи, нощувам със смарт часовника на ръка - неговата вибрация я усещам без пропуск.

За първи път смених рисийвър, когато кабелчето на единия се пропука леко, но първо го залепих с инстантно лепило и издържа така още известно време, докато не започнах да чувам осезаемо по-слабо с това ухо Satisfied Когато има такава видима причина за смяна, е лесно. Следващия път обаче, докато разбера, че на рисийвъра му има нещо, доста време живях с притеснението, че ухото ми е оглушало или апаратът се е развалил - т.е. усеща се като глухота. Даже ходих и на УНГ в един такъв случай. Това се случи, след като след като бях на сватба - може да си внушавам, но тогава реших, че силната музика го повреди. Аз И затова избягвам да ги ползвам като слушалки (, освен че бързо се хабят батериите).
В момента мисля, че левият отива към заглъхване, но задържам с покупката на нов, защото не съм убедена, че е за смяна - няма как да разбера със сигурност.

Пазя си и старите и сега ги проверих - за 8 години съм сменила един път двата и са лепени преди това, а след това отново двата, но левият съм го надписала, че работи (т.е. не е бил за смяна). Направо мога да си го сменя с този, за който имам съмнения, че не е ОК Satisfied Моите последно бяха по 140лв.

Домчета сменям доста по-често - моите са бял силикон и когато ми се видят пожълтели или омекнали, слагам нови.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 05:03 от aniK

# 152
Аз съм със смарт часовник. Той не звъни, а вибрира, направо се тресе. Номера е да се усеща, не да се чува.

# 153
Момичета в Кауфланд има батерии    номер-312 на промоция ( 3лв. за 6 бр.) Аз лично  мисля да си купя. ☺️

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 00:39 от tatatuni

# 154
И моята аларма е смарт часовника. Преди да го купя разчитах на вибрацията, като телефона задължително трябваше да е до възглавницата.
Смяна на домчета, ресийвъри…такова нещо не познавам. А ползвам апаратчета от 20+ години.
Батерии си купувам онлайн 1 кутийка с 10 опаковки, като цената на опаковка в момента е 3.80 лв за Rayovac. Не знам какви са Кауфландските, ама доверие им нямам.

# 155
  • Добрич
Аз съм със смарт часовник. Той не звъни, а вибрира, направо се тресе. Номера е да се усеща, не да се чува.

SANDS, може ли марка и модел на телефона? До днес бях убедена, че смарт часовник не ми е необходим. Обаче вече съм на противоположното мнение и започвам да търся, като явно ще го избирам по силата на вибрацията.

Момичета, благодаря, че споделихте!

# 156
  • Sofia
Не знам какви са Кауфландските, ама доверие им нямам.

Аз съм много доволна от Лидл-ските и редовно се оглеждам дали не са пуснали, но рядко продават. Поръчвала съм от немския амазон, но имам спомен, че издържаха по-малко - може да съм уцелила такъв търговец. Мисля отново да им дам шанс, че като цена излизат почти на 1/3 от тези, които купувам от Ототон.

Със смарт часовника спя, само когато се налага, защото каишката ме дразни нощем, но денем не го свалям. Телефонът ми е постоянно с изкл.звук.

# 157
anik , същите са като лидълските, до колкото разбрах . ☺️

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 11:34 от tatatuni

# 158
  • София
Ако е за аларма може да си поръчате и от Тему. Аз имам такъв, но го поръчах основно за тренировка да ми записва колко съм изразходила горе - долу. Има и аларма с вибрация, но аз ставам без такава от години и не ми е нужна даже. Сега имам по - нов на Хуавей, но не е тестван още и не е от Тему.

# 159

SANDS, може ли марка и модел на телефона? До днес бях убедена, че смарт часовник не ми е необходим. Обаче вече съм на противоположното мнение и започвам да търся, като явно ще го избирам по силата на вибрацията.

Момичета, благодаря, че споделихте!
Huawei Watch GT 4. С мъжкият модел съм, защото не харесвам жълти метали, пък дамският е златист.
Навивам си и телефона, но е факт, че първо се будя от часовника и чак тогава чувам че звъни и телефона..
Скрит текст:

# 160
Здравейте! Аз съм с тежка загуба и ползвам такъв будилник със силна вибрация - https://www.sonicalert.com/SBP100-Alarm-Clock

# 161
  • Добрич
Здравейте! Аз съм с тежка загуба и ползвам такъв будилник със силна вибрация - https://www.sonicalert.com/SBP100-Alarm-Clock

Благодаря за линка! Ще разгледам по-подробно.

При мен устройство на ръката явно не върши работа.

Препоръчаха ми и фитнес лента за телефон, но с нея още не съм пробвала.

# 162

При мен устройство на ръката явно не върши работа.

Какво е устройството? Смарт часовник или нещо друго?
Единственото, което не ми харесва в смарт часовника, е че когато съм в покой, демек спя, няма нотификация, все едно влиза в режим “Не безпокой”. Ако някой ми звънне по телефона , докато спя, няма да разбера.

# 163
  • Добрич
Когато обясних в Технополис,  че търся смарт часовник с единствена цел събуждане, ми препоръчаха да си купя фитнес гривна. На място пробвах вибрацията на няколко смарт часовника.
Купих фитнес гривна и я тествах няколко дни с аларма преди телефона. Никакъв ефект.

Значи съм в продължение на търсене...

Алармата на телефона ми е силна. Дали ще я чуя, зависи от положението на главата ми. На едното ухо слуховият ми нерв е по-малко увреден и ако то е открито, чувам алармата дори от разстояние.

Ако обаче съм легнала на тази страна и по-чуващото ухо е към възглавницата, даже телефонът да е на леглото до главата ми, нищо не чувам.

Старая се за сутринта да съм легнала в "правилната" посока.

# 164
  • Sofia
О, това е много ангажиращо Sad Моят телефон е до главата ми на матрака и се будя по-скоро от вибрацията, отколкото от звука на алармата. Ако пък аз не го усетя, благоверният ме сръчква Laughing

Направих си труда да си поръчам батерии и домчета от амазон и даже с доставка до БГ, че не ми се занимаваше с превозвача, излязоха в пъти по-евтино, отколкото при покупката тук. Дойдоха много бързо.

Пожелавам весело посрещане на новата година Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт