За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 888
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • България
Даа, едната песен много ми харесва и затова ме е яд, че не я чувам добре.

Този певец има и други добри песни към сериали.

Още едно ушато от Love You Seven Times (2023).

# 151
О, знам го много добре Jing Long. Той има сестра близначка Jing Di и наистина с нея в дует имат супер много песни към сериали, любимите ми от които са от Love Between Fairy and Devil и The Double. Гарантирам ти, че до края ще харесаш почти всички песни от ОСТ-а, толкова красиво допълват сцените и така точно пресъздават емоциите и на героите, и на зрителите. Общата песен на Bai Lu и Ao Rui Peng също е много красива.

# 152
  • София
Grinning Vanilla ме е изпреварила, точно да коментирам, че изпълнява песни и за Love Between Fairy and Devil.
Аз си имам два любими OST досега, в които нямам слаба песен -  на Till The End Of The Moon и The Untamed. От останалите сериали имам по 1-2 песни, които запомням и свалям, но цели ост-та е рядкост да ми харесат.

# 153
Това някой гледал ли го е?:
https://www.facebook.com/reel/536714419405476

# 154
Аз гледам "The Glory" на Dorama.land. Има музикална подложка, но е тиха и въобще не я чувам даже. Може би защото поначало слушам тихо. Ще обърна внимание през деня на по-висок тон.
Благодаря за съвета! Свърши работа. Хубав ден на всички!

Може ли някой много тайно в скрит текст да ми пише защо майката я мрази толкова много в The Glory?

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 12:11 от victoria vassileva

# 155
  • Русе

Може ли някой много тайно в скрит текст да ми пише защо майката я мрази толкова много в The Glory?
Скрит текст:
Предполагам сериалът те е грабнал, напреднала си и си разбрала, че показната "омраза" е начин на майката да отстрани дъщеря си от този дом, за да я предпази и да оцелее. Има много преплетени сюжетни линии, но се разбира. Simple Smile

# 156
  • София
Аз гледам "The Glory" на Dorama.land. Има музикална подложка, но е тиха и въобще не я чувам даже. Може би защото поначало слушам тихо. Ще обърна внимание през деня на по-висок тон.
Благодаря за съвета! Свърши работа. Хубав ден на всички!

С предупреждението, че това е една от основните сюжетни линии и не знам дали искаш да я разбереш предварително:
Скрит текст:
В действителност не я мрази, ще разбереш по-натам причините да се държи така - опитва се да я отдалечи от дома и семейството, защото майката има план как накаже главния отрицателен герой, но това ще окаже отражение на цялото семейство и тя иска да предпази дъщеря си от опасност. Има много хубави сцени в по-нататъшни епизоди, които показват истинските чувства на майката.

# 157
  • Русе
Имам въпрос за "The Glory" - коя е майката на починалата сестра на Хан-ан? Нещо се изгубих в превода, останах с впечатлението, че Хан-ан е единствено дете на майка си и баща си, а наложницата споменава, че се грижи за израстване и възпитание само на син и дъщеря...

# 158
  • София
Имам въпрос за "The Glory" - коя е майката на починалата сестра на Хан-ан? Нещо се изгубих в превода, останах с впечатлението, че Хан-ан е единствено дете на майка си и баща си, а наложницата споменава, че се грижи за израстване и възпитание само на син и дъщеря...

Пак е наложницата, има даже една сцена, в която я дават отпреди с двете дъщери. По-скоро се има предвид, че в момента се грижи за син и дъщеря - възпитание и поведение.

# 159
  • пак на Рив Гош
В Корея е вече 11ти април и Любимият Ю (Yoo Yeon Seok) навършва 41 години Heart Eyes.
Да е жив и здрав, да има хубави, вълнуващи и успешни професионални проекти, да му изчисляват правилно данъците* и да продължава да си ги плаща навреме, да намери Сродната Душа (Рита не се брои Wink ), да не се забърква с непълнолетни, да внимава като си кара Defender-а в Корея и висококубичните двуколесни в чужбина.
Всичко това с най-добри чувства от нуна му Роца Joy
Скрит текст:

* Днес видях, че след обжалването от негова страна, данъчната служба е признала, че са му сложили двойно данъчно облагане и са намалили изчислената дължима сума "само" на 3млрд вона (около 1.8млн евро), които той вече е бил платил. Така че, Ю е оневинен от подозренията за укриване на данъци. - https://www.allkpop.com/article/2025/04/yoo-yeon-seoks-tax-penal … axes-paid-in-full
Само дето му навредиха на репутацията и забавиха снимките на новия му сериал, в резултата на което, вместо през август (както беше първоначалния план) ще бъде излъчен чак догодина.

В The Glory много закучиха нещата.... вик на страдание Scream. Обедната ми почивка приключи в сюблимен момент на 18ти епизод и сега ще тръпна в очакване как ще се развие сюжетът чааак докато си легна (понеже преди това имам да гледам тазседмичния епизод на едно кулинарно състезание... приоритети трябват в този живот Joy)

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 19:54 от Роца

# 160
  • България
Най-после фентъзи сериал, който да оставя за повторно гледане.

Moonlight Mystique (2025)
Не превъртах, всичко е изпипано и на финал
Скрит текст:
поне главните оцеляха. Другите ще се преродят някога.

# 161
  • Русе
"The Glory" приключен благополучно и оценен от мен с 9. Беше 8.5, но китайците решиха да не зануляват ГГ, а да му дадат шанс за живот, затова щедро добавих 0.5. Stuck Out Tongue Winking Eye Беше ми интересен, но много завъртяха сюжета - получи се нещо от рода "за да стигна Дунав мост-Русе, трябваше да мина през Дулово".
Списъка ми с китайски сериали толкова набъбна, че корейския "злобно скърца зъби". Joy Все пак давам шанс и там, като в събота се зареждам пред монитора за продължението на "Болничен плейлист".

# 162
  • София
The Glory при мен дори само заради незануляването на ГГ щеше да си заслужи оценката.

Ох, Моарейн, така като казваш, че дори си заслужава повторно гледане, още повече ме нахъсваш да му дам шанс.

Роца, направо не мога да повярвам, че някъде в Азия са оправдали човек от шоубизнеса за данъците.

Аз май ставам сериозна фенгърлка/ кака/ леля. След 3 часа пускат Легенда за героите на Кондор  в китайските платформи, но само за Китай. И аз, която го гледах три пъти вече, съм се заредила с китайски ВПН на телефона, за да го достъпя и да го гледам пак. Но този път мисля вече само да ми текат очите по Сяо Джан без грам да гледам каквото и да е друго на екрана. Laughing На първото гледане ми се струваше толкова жълтичък милият, на третото водих една приятелка и коментарът ѝ на средата на филма беше “Ама много е хубав този” и вече погледнах жълтичкото под друг ъгъл.

И последно, понеже е почти петък:  Фестивал в Япония

И Извадка от к-поп концерт

# 163
  • вятърничава
То не е точно продължение.

# 164
  • пак на Рив Гош
Най-после фентъзи сериал, който да оставя за повторно гледане.
Аз съм силна жена и няма да го започна след The Glory, омммммм.... първо искам да изгледам First Frost! Joy

Elza, няма нищо лошо във фенгърлщината Joy. Приятно гледане!
Трябва да погледна от любопитство дали компанията, чиито ВПН услуги ползвам, имат сървъри в Китай. Сигурно не, ама знае ли човек...

Общи условия

Активация на акаунт