За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 889
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • България
Ще ме накарате да почна пак Moonlight Mystique. Според IQIYI съм го зарязала на 2-ри епизод. Не ми беше интересна историята ли, не ми харесваше лицето на главния ли. Май по-скоро второто, но все си мислех, че съм изгледала повече епизоди.
Актьорът ми действа като бавна отрова.
Гледала съм го в няколко сериала, но по-скоро ме дразнеше заради излъчването си, напомня ми Дън Лън и се ядосвах, че вече няма да го гледам.
Тук обаче много ми допадна и го добавих в списъка си в първата десятка.
Бай Лу пък ми е първа любимка от известно време насам, не ми харесва само, че е много ниска, но тя не е виновна за това.

Този сериал се явява странична история на един, който не можах да гледам заради Сю Кай, хич не ми допадаше, но свикнах с него и вече си го гледам без проблем.
Затова следващия сериал за гледане ще ми е:
Втори опит, при първия превъртах много заради главния.

# 136
  • София
Четох и аз, че е свързана историята с Ancient Love Poetry. А на снимката актьорът ми заприлича много на Xu Zhen Xuan от Fangs of Fortune - може би заради русата перука. Ще му дам шанс на сериала. И без това пак съм на вълна да си довърша зарязаните сериали, че са се натрупали.

# 137
Кажете после как е Ancient Love Poetry. Гледала съм разни откъси и перуката на Xu Kai беше толкова отвратителна, че само заради това не мога да се наканя да го започна. Другото, което ме спира са 49-те епизода, в които съм сигурна, че ще се заплетат големи драми, недоразумения и раздели и като си знам търпилото или ще го зарежа, или ще превъртам здраво.

Бай Лу на мен не ми се струва много ниска - 1.65 см, съвсем прилично. И на мен ми е първа любимка Two Hearts А пък демонът от Moonlight mistique с тази визия от лисичето племе с бяло-русо-оранжевата перука ми е най-любим, много секШи. Абе обичам бели перуки, ама добре направени.

# 138
  • София
Кажете после как е Ancient Love Poetry. Гледала съм разни откъси и перуката на Xu Kai беше толкова отвратителна, че само заради това не мога да се наканя да го започна. Другото, което ме спира са 49-те епизода, в които съм сигурна, че ще се заплетат големи драми, недоразумения и раздели и като си знам търпилото или ще го зарежа, или ще превъртам здраво.

Бай Лу на мен не ми се струва много ниска - 1.65 см, съвсем прилично. И на мен ми е първа любимка Two Hearts А пък демонът от Moonlight mistique с тази визия от лисичето племе с бяло-русо-оранжевата перука ми е най-любим, много секШи. Абе обичам бели перуки, ама добре направени.

Значи точно днес ми излезе някакъв коментар в социалните, че допреди 5-6 години героите с бели перуки били рядкост в сериалите и се считали за нещо специално, а в последните две години станали толкова много, че вече не било интересни на зрителите.

# 139
"Знатная госпожа"/ The glory - и при вас ли има някакъв непрекъснат музикален сдъпровод, който не ми позволява да се съсредоточа да следя действието? В пълен асинхрон е със случващото се? На първа серия съм и не знам как да продължа....

# 140
  • София
"Знатная госпожа"/ The glory - и при вас ли има някакъв непрекъснат музикален сдъпровод, който не ми позволява да се съсредоточа да следя действието? В пълен асинхрон е със случващото се? На първа серия съм и не знам как да продължа....

Не бях забелязала, обаче сега пуснах първа серия отново и наистина има някаква музика отдолу дори като говорят.
Но аз се съсредоточавам върху говора, за да си тренирам китайския и изключвам за музикалния фон.

# 141
Елза, то как чуваш въобще китайския? И нататък ли продължава с тази нелепа музика?

# 142
  • България
В Moonlight Mystique (2025) музиката за фон е много тиха, не мога да чуя песните.
Не мога да чакам петък и днес е петък:

JoyJoyJoy

# 143
Абсолютно подкрепям Моaрейн, понеделник започва с "П" като петък.
Пък и много искам да ви покажа нещо, което вътрешно ме "оскърби".
Скрит текст:
В духа на пълното клюкарство искам да видите този клип и да ми споделите- Gong Yoo- в клипа много млад- не танцува ли като гей? Навремето имах шофьор, който казваше, че мъже, които често си облизват устните са гей. Леко съм притеснена. Не че няма право да си бъде какъвто иска, но излиза, че харесвам такива мъже? Заради това ще Ви сложа един тип с панделки (върху Squid Game 2) и един клип- Какво мислите?

Който мисли, че прекалявам, да не го отваря.
https://www.facebook.com/reel/992676898914169?fs=e&fs=e

# 144
  • София
victoria, не е толкова силна музиката за фон. Да не би при теб да са качили някакво по-лошо качество с по-слабо озвучаване на гласовете. Да кажат и другите, които го гледат, но аз на първа серия като прегледах днес, трябваше специално да слушам за музика, за да я чуя. Ти откъде гледаш?

За това в скрития текст - забелязала съм, че понякога в Азия имат някак различна представа за това, което на нас ни изглежда като гейско. Съвсем си хетеро мъже правят неща, които в западния свят биха се възприели по този начин. Особено и как се държат с приятелите си мъже…
Grinning А за харесването - имаше преди години един лаф, че всички хубави мъже са или женени, или обратни, та аз отдавна съм се примирила, че ще ми се случи да харесам и такива.

Моарейн, откъде е снимката?

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 01:24 от ElzaFB

# 145
  • България
Епизод 15 от Moonlight Mystique (2025).
Лекуват главния и ушичките се появиха след като изпи хапче. Joy

# 146
  • пак на Рив Гош
Ушичките къртят! Joy Не ми се мисли какво е имало в хапчето. Да не е било предназначено за корейски сценарист и да са объркали рецептата? Joy

Аз гледам The Glory в платформата Viki Rakuten и не ми е направило впечатление музиката да е много силна. Чувам гласовете добре (гледам със субтитри).
А клипчето на Гонг Ю ми изглежда съвсем нормално, танцува си човекът (при това, по-добре от мен Joy)

# 147
  • София
Добре, ще го довършвам този сериал явно. Не мога да пропусна ушичките.

В The Longest Promise имаше нещо подобно - ГГ се превръщаше в супер сладко животинче (то май това помня най-ясно от сериала, но не помня защо - май като си харесаше главната).

# 148
В Moonlight Mystique (2025) музиката за фон е много тиха, не мога да чуя песните.

Много странно, при мен беше доста силна. Някъде след 15-20-та серия съвсем се зарибих по ОСТ-а, за мен най-добрия от много време насам.

# 149
  • Русе
Аз гледам "The Glory" на Dorama.land. Има музикална подложка, но е тиха и въобще не я чувам даже. Може би защото поначало слушам тихо. Ще обърна внимание през деня на по-висок тон.

Общи условия

Активация на акаунт