За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 863
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе

Честито на всички празнуващи с имена на цветя!

# 196
  • пустинен пъпеш

Харесах си описанието на характерите на образите в 24+серийния китайски ,,A Forbidden Marriage"(2022),но интересно все още не е преведен в дорамата.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 17:19 от rududu

# 197
  • пак на Рив Гош
Цитат на: Tuon link=topic=1761330.msg49585562#msg49585562 date=1744357593
P.P. [b
Роца[/b], не се притеснявай. Промених си вотването и  така Hwang Min Hyun има глас от мен. Няма да кажа кой лиших 🤣 Нека се изненадаш когато дойде пред вратата ти в искане на обяснения.😝🍭
Tuon, нека да заповяда, който и да е той! Все ще намеря Coffee и Cookie за него Joy

Имам въпрос.
Защо този гол човек, който държи котка се опитва да изпържи зелената салата?
При това, на изключен котлон... май Joy

Роца, "трапчинката" ми хареса,но Nam Joo Hyuk ми беше повече на сърце. И още един пропуск за класацията, но той винаги ще е в моята класация.
Това обяснява нещата! Аз харесвам "Трапчинката" много повече от Nam Joo Huyk (то и Сузи харесвам повече от Nam Joo Huyk Joy). Затова много трудно понесох кой от двамата Главни ще е по-Главен Stuck Out Tongue Winking Eye

Догледах The Glory, на който дадох 9* (все пак високо за китайски сериал по моята скАла). Признавам, че последните 4-5 епизода вече започна да ми писва това непрекъснато повтаряне на похвата "аха-аха да се разрешат нещата и... става някой обрат защото някой е предвидил нещо друго". Можеше да разнообразят малко подхода, затова не е пълна 10ка. И Главният ми беше много безизразен. Главната, обаче, според мен много добре се справи и има 0.5* бонус от мен. Героите бяха адекватни, за което поздравявам сценаристите. Както и за края Wink.

Resident Playbook - след първия епизод се намествам удобно с Wine Glass (може и мекчу Grinning). Започва добре, макар и да ми е ясно, че твърде вероятно няма да е на нивото на Hospital Playlist (най-малкото, защото там кастът беше просто страхотен). Но оставам драг зрител, при това, с удоволствие.

Вчера видях, че е започнал новият сериал на Ren Jia Lun - The Demon Hunter's Romance (2025) - засега го няма по моите платформи, но видях, че в дорамата го превеждат под заглавието "Безмятежная переправа". Засега му се назландисвам по две причини - 1) бях тържествено обещала, че ще изгледам първо First Frost и 2) ако романсът ще е пак "вегетариански" не знам дали да си губя времето Joy

И честито на всички с цветни имена (ако имаме такива в групата)! Flowers Hibiscus

# 198
Харесах си описанието на характерите на образите в 24+серийния китайски ,,A Forbidden Marriage"(2022),но интересно все още не е преведен в дорамата.
Този ли имаш предвид?
https://doramy.club/34572-1-zapretnaya-lyubov-2022.html

# 199

Вчера видях, че е започнал новият сериал на Ren Jia Lun - The Demon Hunter's Romance (2025) - засега го няма по моите платформи, но видях, че в дорамата го превеждат под заглавието "Безмятежная переправа". Засега му се назландисвам по две причини - 1) бях тържествено обещала, че ще изгледам първо First Frost и 2) ако романсът ще е пак "вегетариански" не знам дали да си губя времето Joy

Ren Jia Lun нещо не мога да го харесам, колкото и да се опитвам. Но добрата новина с пусканато на новия му сериал е всъщност реабилитацията на Song Zu Er, с която имаше скандал за укриване на данъци и всичките ѝ проекти бяха замразени почти 2 години. Но се оказа, че умишлено са я очернили и при проверка от данъчната администрация не е открито нищо нередно. Казано честно, почти бях сигурна, че и нейната кариера приключи, но много се радвам, че се завръща и ще можем да гледаме нейните проекти. Има слухове, че другата седмица ще пуснат с нея и Liu Yu Ning The Prisoner of Beauty, който отдавна чакам с голямо нетърпение. Дано, дано!

Преди няколко дни Лин Хъ-то сподели, че като бил първа година в колежа бил "много дебел", толкова дебел, че чак се случвало да не го разпознаят приятели и познати. И забележете колко килоглама тежал на неговия ръст от близо 1.90 см - 90 килограма. Казано честно, не мога да определя това като дебело, но явно китайците имат други стандарти. И пускам няколко снимки от ученическите/колежанските му години, още преди да стане известен.

Имам още няколко снимки, но да не пълня излишно темата, мисля, че придобихте представа от "дебелия" ЛинХъ Simple Smile
Зарязах сериала му The best thing - той беше най-хубавото нещо в него, но въпреки това не можа да ме мотивира да продължа Simple Smile

И накрая да поздравя всички именици с една торта с цветенца, която аз съм правила и е много тематична за днешния празник. Живи и здрави, красиви и усмихнати като цветя!

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 20:08 от Vanillа

# 200
  • пустинен пъпеш
Не ,Вики.Този

# 201
  • България
Планирала съм го, а поне от три години не планирам сериали, защото вече съм наясно, че не се знае дали и кога ще се появят на екран.
https://mydramalist.com/704801-ming-yue-ru-qing-huai
Още няма дата.

# 202
  • пак на Рив Гош
Vanilla, тортата е великолепна, произведение на изкуството! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Направо ми се прииска да съм именничка.
Ren Jia Lun го харесвах доста по едно време, до степен че беше втори-трети в списъка ми с китайски любимци. Но последните му сериали нещо ме разочароват (може би Twiight беше една идея по-добър). Отделно и това, че вече снима романси само с дълги прочувствени погледи, не ми допада. Не че държа много на интимни сцени, ама поне една целувка да има, ей така за цвят, да бъде хептен романс Animal Unicorn
Ако жена му не му разрешава да снима целувки, да снима тогава екшъни вместо такива хладки романси. Което за пореден път ме навежда на чуденето дали китайските актьори имат право да отказват сценарии, или имат "петилетен план" - примерно, тази година - 2 екшъна, 1 романс, 2 укшии, догодина - 2 романса и един от революционната епоха...
Стандартите за теглото в Китай са ужасни, а младия ЛинХе си е сладурче.

The Art of Negotiation - довършен, 8*
Харесах Lee Je Hoon с бялата коса, много добре му стоеше. Бяха ми интересни сделките, които правеха, екипът и отношенията им в него, дори и Гаднярите ми бяха интересни. Оставиха си вратичка за втори сезон, но не знам дали това би било добра идея... Вкъщност, може би, но не за 12 епизода.
Много харесах и ОСТ-то.

# 203
Това е торта?
Някой си е отрязал парче и го е изял?? 😱Така не се прави. Това е произведение на изкуството.
И накрая да поздравя всички именици с една торта с цветенца, която аз съм правила и е много тематична за днешния празник. Живи и здрави, красиви и усмихнати като цветя!

Видях първите два епизода на Tokyo Holiday. Те са много кратки. За в момента е сладко и има котка.Той се влюби в нея докато правиха данго.

# 204
  • вятърничава
Имаз търсих торта, почувствах се измамена Wink
Tuon, кога успя и втория да изгледаш, аз само първи. Той е сладък, Тя не е, но ще я преглътнем с данго 🍡. Разтоварващо е.

# 205
Завърших The Glory. С противоречиви чувства съм. Този свят на интриги и семейни драми не ми е по вкуса. Желая добро настроение в първия ден на Страстната седмица!

ПС Дописвам се, че гледам новия сериал на Ли Дон Ук. Много насила ми върви с тези застраховки за развод. А кастът е добър. Малко прахосване на енергия и пугубване на Ли Дон Ук.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 10:41 от victoria vassileva

# 206
  • Русе
Започвам  "Resident Playbook" и съм почти накрая на 1 епизод. За първи път в лекарски сериал срещам персонаж, който не иска да работи това, за което е учил - медицина. Знам, че е рано за мнение и "осъждане" - винаги има причина за дадено действие, в случая образа на една от ГГ. Само ми е странно...засега...
Паралелно съм заложила "Клетва за вярност" с бг.суб. и  Ren Jia Lun в "Безмятежная переправа". Ако последния не ми хареса , винаги мога да го заменя с "Страж Дафена".
Да ви е весело, празнично и щастливо през тази Велика седмица!

# 207
  • пустинен пъпеш
Покрай споменаването на японските данго се сетих за захарния глог,често показван в китайските псевдоисторически сериали,плодчетата изглеждат доста по-големи от глога с големина на малки боровинки по нашите ширини или на онзи континент плодовете са по-едри.Интересно ми е дали и сега се продава подобен десерт.
Започнах с.1 на Joy of Life ,интересен и на места с комични моменти.Покрай него едва успях да доизгледам последните 2 серии на Сърцата.

# 208
  • пак на Рив Гош
rududu, по едно време търсих информация, точно защото името "глог" ми се видя странно за тези захаросани плодове. Оказа се, че са от едно семейство (Розоцветни), но са съвсем различни видове с нашенския. По снимките китайският глог много ми заприлича на едни дръвчета, които ги има в един парк в наше село, които цъфтят в бяло, като ябълки и наесен имат едни плодчета, които приличат на много дребни ябълки, диаметър някъде 2-3 см. Но никой не ги бере и захаросва... а може би трябва Joy

Уин, кажи ако напреднеш със сериала на Ren Jia Lun дали стигат до цАлувка, да знам дали да си губя времето!

Вторият епизод на Resident Playbook вече си има усещането за Hospital Playlist, което може само да ме радва.
Сутринта изгледах и първия епизод и половина на First Frost - сюжетът е от "моите", разбирайте разпаднала се ученическа връзка и възможност за втори шанс няколко години по-късно. Ясно е, че ще има еднорози и също толкова ясно е, че пътят до тях ще е дълъг, витиеват и трънлив.

# 209
  • Русе
Роца, сериала с Рен е до 10 епизод, като със субтитри е до 3 вкл., аз започвам 4-и и сега ще се мъча с дублаж. Засега върви много добре, но чета рускините, че негодуват от липсата на целувки. Stuck Out Tongue Winking Eye Други намират ГГ-ня за момиче със здрав разум и че и без целувки химията била видна.
Медицинският от 2 епизод започна да оформя постепенно Главните и се очертава да е интересен. Но...различен от предишния. Чакам да си видя и камеото с любимеца Ю ... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт