За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 756
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Наскоро приключих с Two Weeks (2013). Оказа се от типа сериали, които харесвам. 9 е от мен. Малко в повече ми дойдоха монолозите на главния + няколко абсурдни завоя накрая от сценариста, затова не е 10

# 391
  • България
Той няма да е главен още дълго Simple Smile Сериалът проследява любовните/брачни истории на четирите неомъжени сестри, като за всяка двойка са отделени около 7-10 серии. Мен леко ме отегчаваше на моменти, но успях да го изгледам докрай с малки превъртания. Имаше интересни моменти, особено около третата и четвъртата двойка. Позахаросаха го накрая много, чак дразнещо...
Супер, актьорът също не ми е от любимците, а от другите имам, имам. Особено оня, който много лошо настъпи мотиката с опита да отведе едната сестра за наложница.
И ако е със захаросан финал, още по-добре. Не смея да започна някое фентъзи, в момента не съм в настроение за китайски финал.

...
Беше приятен, но ако сега ме помолиш да разкажа нещо- няма да мога.
...

При мен 90% от сериалите са така.
Малко заслужават да се помнят.
В последно време и при книгите е така.

# 392
  • София
Докато си избирам  какво да гледам освен текущия The Haunted Palace,прочетох при дорамчиците следното заСяо Джан в The Legend of the Condor Heroes:"във всеки случай винаги е приятно да го гледате, дори и да не прави нищо, въпреки че по време на снимките на коня се научи да се държи добре и да говори монголски."Явно ще е интересно филмът да се гледа със субтитри.

Говори монголски, наистина, и то не малко- не знам доколкото добре, но пък и героят си му е китаец, така че дори с акцент става. Като цяло половината филм е на монголски - много от актьорите са монголци. Grinning

# 393
Докато си избирам  какво да гледам освен текущия The Haunted Palace,прочетох при дорамчиците следното заСяо Джан в The Legend of the Condor Heroes:"във всеки случай винаги е приятно да го гледате, дори и да не прави нищо, въпреки че по време на снимките на коня се научи да се държи добре и да говори монголски."Явно ще е интересно филмът да се гледа със субтитри.

Говори монголски, наистина, и то не малко- не знам доколкото добре, но пък и героят си му е китаец, така че дори с акцент става. Като цяло половината филм е на монголски - много от актьорите са монголци. Grinning

Снощи и аз го гледах този филм.

Имам време да дам някои мисли за The Legend of the Condor Heroes
Много неща във филма бяха прекрасни... специалните/визуални ефекти, декорите, музиката, костюмите, емоционалните и бойните сцени, голяма част от актьорската игра. Не просто гледаш филм, а живееш във филма с това колко красиво е направен. Въпреки че историята не е толкова революционна, този филм се справя добре и разказва за любовта, дълга, честта, убежденията и приятелството.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 10:30 от Tuon

# 394
  • пустинен пъпеш
С изключение на The Haunted Palace през останалите дни препускам от сериал на сериал и нещо не се спирам на никой от тях.Например  псевдоисторическия китайски Si jin(2025) с гг-ня с втори шанс за живот,стараеща се да предотврати минали събития и отстояваща позициите си в трудно приемащия подобни женски избори заобикалящ я свят.Очертават се интриги,надхитрявания и хубава музика.И въпреки че е с хепиенд ,засега съм заседнала до еп.4 и нещо не ме примамва да продължа.
И един шеговит коментар към клип в ютуб за корейски актьори на 40+:,,цветята са по-добри от ягодите/горските плодове ( дорамчиците ще ме разберат)" към снимките ,резултат от AI:
Скрит текст:

# 395
Rududu, с какви рози са ги окичили само - иначе добро качество като за AI.

# 396
  • пак на Рив Гош
Да ме извинява AI, ама и Любимият ми Ю, и останалите са по-хубави без неговата намеса Joy

Аз тия дни си карам на текущите корейски сериали (умиргам си от кеф на Resident Playbook) и на един ученически китайски, Always Home.

# 397
SiJin го завърших в неделя и не ми хареса. Въпреки, че краят се води щастлив, изобщо не завиждам на главните герои за живота, който им предстои да водят. Иначе ако на някой му се гледат дворцови интриги, е перфектен, направо бяха брутални. Майка и дъщеря буквално убиваха за удоволствие.

Излъчили са първите няколко епизода от новия сериал с Ding Yuxi Love in Pavilion, но за съжаление не е в главна роля Sad

# 398
  • България
...Например  псевдоисторическия китайски Si jin(2025) с гг-ня с втори шанс за живот,стараеща се да предотврати минали събития и отстояваща позициите си в трудно приемащия подобни женски избори заобикалящ я свят.Очертават се интриги,надхитрявания и хубава музика.И въпреки че е с хепиенд ,засега съм заседнала до еп.4 и нещо не ме примамва да продължа.
...
Този ми е отворен в един от найсетте раздела в браузъра.
Това за финала го приближи към началото на списъка ми за гледане.

А 40+ с каквито и цветя да ги накичат ми е все тая. Подарявам ви ги всичките.
Само от актрисите имам любимки над 40.

Perfect Match (2025)
Най-после в епизод 10 омъжихме едната сестра.
Тяхната история беше китайски прочит на "Гордост и предразсъдъци".

# 399
Да ме извинява AI, ама и Любимият ми Ю, и останалите са по-хубави без неговата намеса Joy
JoyJoy  Имах впредвид качеството на изображението - масово си е зле, засега.

Няма да е далече времето - прибираш се след работа - и задаваш параметрите -- с тия и тия актьори, такъв сюжет, happy end (да речем) - вечеряш - и след половин час гледаш каквото искаш.

Апропо, като сме на тая тематика, бях ви питала в един линк дали някой знае какво е това, беше ми излязло преди месец в shorts - и след известен сърч - разкрих го - е, от тук беше откъсчето -  https://mydramalist.com/33034-to-get-her.
Темата е VR.
Сериалът е с тагнат със жанрове Historical, Comedy, Romance, Fantasy - като fantasy - забележете сложен скромно накрая.
Изгледах първите 15 - тина епизода и последните - щото стана 3-4 часа, и на другия ден отнесох въпроса до специалист VR и знаете ли какво ми каза той "На там отиват нещата". слагаш очилата за VR и се ангажират някакви си дялове на мозъка.  Каза, че най-напреднали били в Южна Корея.  А това е китайско и то от 2019 г.   
Абсолютно задължително го гледайте, според мен - поне същността (иначе пълнежа също може да гледате, все пак е правено като VR - гледаш и няма откъсване).

# 400
  • пак на Рив Гош
разкрих го - е, от тук беше откъсчето -  https://mydramalist.com/33034-to-get-her.
Темата е VR.
Този ми стои от 100 години в уиш-листа, ама го няма в моите платформи. Ще трябва да го погледна в руските сайтове.

Забавно преди лягане - как звучи английски с корейска граматика:
https://www.instagram.com/reel/DJBk4L8zBPm/?igsh=cjNpaGhvdnRkMjM5

Аз следя един французин, който прави подобни видео, превеждайки буквално корейския на френски, с граматическите конструкции. Също е много забавно.

# 401
# 402
Не е вярно- пълен фейк
Скрит текст:
As of April 2025, there is no official confirmation that Chinese actor Xu Kai is married. While various online sources and fan discussions have speculated about his relationships, particularly with actress Bai Lu, there has been no verified announcement regarding his marital status.​
Showbiz Hut+3justwebworld.com+3A Personal Wedding+3

Xu Kai and Bai Lu have been linked both professionally and personally, having co-starred in dramas like The Legends and Arsenal Military Academy. Some reports have suggested that they have been in a relationship for several years and even mentioned a possible marriage in January 2025. However, these claims have not been substantiated by official statements from either party or their agencies.​
justwebworld.com+4celedrama.com+4Wikipedia+4

Additionally, there have been rumors connecting Xu Kai to other individuals, such as Cheng Xiao and Zhao Qing, but these too remain unconfirmed.​
YouTube+1YouTube+1

Given the lack of official information, it appears that Xu Kai is currently unmarried.​

# 403
Les Belles правилно ли съм разбрала, че още не е излъчен целия?

# 404
разкрих го - е, от тук беше откъсчето -  https://mydramalist.com/33034-to-get-her.
Темата е VR.
Този ми стои от 100 години в уиш-листа, ама го няма в моите платформи. Ще трябва да го погледна в руските сайтове.
Има го в you tobe  и го знам, защото там го гледах. Помня, че ми хареса.
https://www.youtube.com/watch?v=HE0RtBpzkyk&list=PLMX26aiIvX5otF … 94U9ktfcWp4krXAV0

Unicorn88,ако е този Les Belles значи не се чакат нови епизоди.

Общи условия

Активация на акаунт