За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 759
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • пак на Рив Гош
На Роуон много му порасна работата, а Нам Джу Хьок е в немилост, няма реклами, няма кинти. Ще го осиновя, това е социален проект Wink
---------------------------------------------------
 Love Rain е от по-старите, но бих го пробвала. Може да ги оставя за горещото лято.
Нам Джу Хьок беше по дефилетата на Диор по време на седмицата на модата през януари/февруари, та от там сигурно ще изскочи някой заек, та да не го мислиш момчето как ще се прехранва, докато излезе новия му сериал догодина, а ти не го прибереш междувременно.
Виж, Роуон-чо може да влезе в казармата наесен и ще липсва поне година и половина, трябва да "подплати", каквото може преди това Joy
Love Rain и на мен ми хвана окото, докато търсех снимките за колажа, ама го нямаше по моите платформи. Ако го намеря до лятото, може да си устроим съвместно гледане с Tropical Drink под Flowers Palm Tree

Някой спомена, че Лео май е много фин за тази роля (Роци, ти ли беше? Rolling Eyes ).
Уин, аз го намирам "млад", не фин за тази му роля Wink . В смисъл, героят му има повече опит, ако щеш житейски. Лео е прекрасен и и зключително талантлив актьор, но докато е снимал, е бил на 21-22 години, няма тази зрялост, която можеше да придаде допълнителна дълбочина на образа. Да речем, че го предпочитам в другите роли, в които съм го гледала.

Prinx, помнИ си номинацията и я дай отново на 40та страница Grinning. Роклята с божурите беше една от роклите на дизайнерката и информацията за нея беше основно от коя година и колекция е, какви материи и техники са използвани, не помня нищо по-особено за нея.

Elza, пускам подробностите
Скрит текст:
За мъжкия костюм:

Основните декоративни елементи са дракони, както и триделни форми (наречени ruyi), лотосови цветове и мотиви, които напомнят на море и скали. В китайската култура драконът се свързва с мъжествеността, а формите ruyi символизират пожелания за щастие и благополучие. Лотосовите цветове в краищата на двете парчета плат отстрани на кръста отъждествяват продължението на рода и безкрайното благополучие. Скалните мотиви и вълните в долната част на робата се свързват с морето, което е символ на успех и завоювани територии.

За женския костюм (бродиран на ръка в продължение на 5 години):

Символите в него са повече игра на думи със звуците в китайския език. Двете риби гори в средата на костюма, yu (риба на китайски), са хомоними на идиома "извънреден" и на думата за "нефрит"). Заедно, те формират пожеланието Jinyu Mantang, което означава "нека нефритът и златото да напълнят вашата къща", което се използва при благославяне на младоженци. Облаците (които се виждат в страничните парчета плат) в китайската култура са символ хармония и щастие в брака. Кратунките (не ги намерих на костюма Wink ) символизират късмет, благополучие и множество наследници. Божурите (в долната част в центъра) са символ на богатство и късмет. А възелът в горната част на костюма символизира брачната двойка, щастливо прегърната.

И, докато не съм забравила - довърших The First Frost (2025). Хареса ми повече от първообраза (Hidden Love). Пътят към еднорозите беше дълъг и трънлив, с доста драма, но накрая всичко завърши както си трябваше. Всеки епизод започваше с препратки към миналото им и така бавно и полека разказаха историята на Главните. Главният е от тези всеотдайни мъже за една жена, Тя не беше от големите бели птици, втората двойка бяха симпатични (харесвам тенденцията в последно време при китайските рем-коми образите на Приятелката на Главната да са по-развити и по-нормални, да не служи само за ядене и безсмислени диалози).

# 376
Привет на всички! Заделих си доста корейски сериали, смятам да започна Пентхаус. Някакви мнения от вас? След като се отказах от Картофите,  заради мнения прочетени тук,  очаквам да ме ориентирате и за този, за което благодаря предварително!

# 377
  • пак на Рив Гош
Enisa, аз Пентхаус-а го зарязах на 5ия епизод, дойде ми твърде... пресилен, да го наречем. Много драма, много тормоз, много всичко. Просто не е моят тип сериал. Както казвам, аз обичам да ми е слънчево с еднорози, а този сериал определено не е такъв.
Но много хора го харесват, затова, пробвай го, може на теб да ти допадне.

# 378
Enisa60, ако си падаш по така наречените "макджанг/makjang" драми, Пентхаус е един от образците за този жанр. Абсурдна история, в която има моменти, които са немислими за моралните стандарти и здравия разум на нормалните хора. Насилие, тормоз, изневери, убийства, тайни, сложни взаимоотношения между героите... всичко това те чака, ако решиш да го гледаш. От друга страна много добър каст и страхотна игра от всички - Юджийн, И Джи А, Ким Со Йон, Ом Ки Джун...

# 379
  • вятърничава
И Kim Young Dae Heart Eyes
Enisa60, ти ни чети мненията, но все пак не се осланяй само на тях. Искам да кажа, че всеки е с различен вкус и предпочитания за сериали и актьори. Това, че на нас ни харесва или не, не означава, че и за теб ще е така.

Цитат
Love Rain и на мен ми хвана окото, докато търсех снимките за колажа, ама го нямаше по моите платформи. Ако го намеря до лятото, може да си устроим съвместно гледане с Tropical Drink под Flowers Palm Tree
Роца, за теб винаги!
И мерси за снимките, костюмите, кимоната и останалите одежди, на коите не им знам наименованията. Много са красиви, ръчна работа предполагам с много детайли, божества, миди, костенурки, дракони, птици, цветя, листа. Роклята с трите "шапки на гъби". Колко ли време отнема направата им и колко човека работят по всеки един.

# 380
  • пак на Рив Гош
bb6, на някои от роклите бяха дали броя часове, необходими за направата им - измерваха се в хиляди.

Идвам да похваля Heavenly Ever After, на който изгледах първите два епизода. Очаквах много драма и мелодрама и бях приготвила кърпичките, които не използвах за Way Back Love преди седмица-две. Но засега сериалът е направо ведър в сравнение с очакванията ми. Има комични моменти, има и някои трогателни. А мистър Гу страшно ми харесва в това си амплоа - шармантен, флиртуващ, усмихнат.... айгуууууу! Heart Eyes И май раят не е това, което си мислим Grinning.

# 381
Ако някой гледа Weak Hero Class 2 и стигне до последния епизод  - между финалните надписи ... има какво да се види.
Уебтунът така свършвал, но тук говорим за Нетфликс, които правят продължение на Шогун и ... да...има вратичка за още един сезон.
Не беше точно каквото очаквам и определено много по-слаб от първи сезон. Накратко, сериал, който имаше потенциал и който в крайна сметка малко се провали и който няма да остане в дългите ми спомени.
Сега ще отида да дам на 🦄🦄🦄 малко 🍦🧁🍰🍭🍫🍬, че ги изтормозих тези дни.

# 382
  • пустинен пъпеш
Докато си избирам  какво да гледам освен текущия The Haunted Palace,прочетох при дорамчиците следното заСяо Джан в The Legend of the Condor Heroes:"във всеки случай винаги е приятно да го гледате, дори и да не прави нищо, въпреки че по време на снимките на коня се научи да се държи добре и да говори монголски."Явно ще е интересно филмът да се гледа със субтитри.

# 383
https://m.facebook.com/groups/232739173241712/permalink/530389453476681/?

Макар, че отдавна не е петък- грешно е да не споделя с вас такава красота.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 12:30 от victoria vassileva

# 384
  • вятърничава
Аз също ще гледам Heavenly Ever After. Защото много си го обичам мистър Гу, той е друго ниво за мен. Чаках го с интерес,отдавна не ми се е явявал на екран, освен в реклами. Сюжетът ми се вижда интересен и трогателен.

Помните ли как нахейтих The Divorce Insurance в началото. Обаче си го гледам, става за проветряне на мозъка, взеха да хвърчат Animal UnicornAnimal UnicornAnimal Unicorn от три страни. В посл.епизод имаше една възрастна двойка Cry
Не си спомням за The Haunted Palace дали споделих, че го превеждат на бълг.език и то доста бързичко. Вчера видях, че са качили еп. 3, днес не съм проверявала. Още не съм ги изгледала.

# 385
Heavenly Ever After започна забавно и комично, но след последния излъчен епизод имам съмнения, че идва ред на драмите и може би комедията ще бъде избутана на заден план. Мистър Гу е абсолютен сладур тук. Много различен от образите, в които съм го гледала до сега.

Love Rain е сериал за непоправими романтици. Някои неминуемо ще направят паралел с едни отминали и при нас времена, що се отнася до частта в 70-те. А за тези, които не са гледали Чанг Гън Сок, е приятен начин да се запознаят с него. На моменти е леко мудно, на моменти прекаляват с драмите, но като цяло си е прилична романтика, а и еднорозите не остават разочаровани Wink.
В частта за 70-те звучи песен, която е била забранена от властите по онова време, защото е била свързвана с протестите на студентите срещу режима тогава.
В изпълнение на Со Ин Гук и оригинала.

# 386
  • България
Изгледах 4 епизода от Perfect Match (2025).
Актрисите и героините им ми харесват.
Има красиви мъже, но няма добри герои поне до този момент.
Главният ме дразни доста.

# 387
Главният ме дразни доста.

Той няма да е главен още дълго Simple Smile Сериалът проследява любовните/брачни истории на четирите неомъжени сестри, като за всяка двойка са отделени около 7-10 серии. Мен леко ме отегчаваше на моменти, но успях да го изгледам докрай с малки превъртания. Имаше интересни моменти, особено около третата и четвъртата двойка. Позахаросаха го накрая много, чак дразнещо.

Един любим Дилън с пораснала коса, отива му. За мен той не е красавец, но ужасно харизматичен, затова попада в класацията ми "Красиви Грозници" Heart Eyes

# 388
  • Русе
"Безмятежная переправа"/The Demon Hunter's Romance - с Рен Цзя Лун/ Алан Рен - изгледан. Simple Smile 36 епизода с демони - добри и лоши, и хора - добри и лоши. Не е с Уау ефект, но си оставих грижите на шкафчето за момент. Мисля, че е с отворен край, може да има и 2-ри сезон, но може да остане и така.

# 389
...
Беше приятен, но ако сега ме помолиш да разкажа нещо- няма да мога.

Vanilla, как пък изкара Дилън грозник? Сега ще има върху какво да мисля цял ден. Някой питаше дали Дилън пее- ето:
https://youtube.com/shorts/IXcnSWHEVq0?si=dvsHoCgJM2pOUXhy

https://www.youtube.com/watch?v=lfJ9W7Tlodc
За Роца:

https://www.facebook.com/reel/1293019621967939?fs=e&fs=e

Хубав ден!

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 17:44 от victoria vassileva

Общи условия

Активация на акаунт