За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 858
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Grinning Аз днес съм от бавните и тъжните - след 5-те най-хубави години в живота ми и прекрасната връзка с дивана си, вече ходя в офис и още не мога да свикна с хора около мен (и се сещам гидът ми в Чунцин как ме погледна учудено и ме попита "Ако не харесваш хора, сигурна ли си, че Китай е точното място за теб?").
Даже зарязах Game of True Love (още си го влача милото), защото е съвременен, а хич не искам да гледам хора в офиси. Определено не бих издържала и да работя в Азия, където дори спят в офисите.

Утешавам се единствено с това, че най-после Амазон ми достави арт книгата за The Untamed, та чета къде са локациите от снимките и си правя списък за следващото пътуване до Китай. И си търся някакво фентъзи за гледане, за да се откъсна възможно най-много от реалността. Мислех да почвам A Moment But Forever, обаче пустият край ме спира.

# 241
Elza 🤗🤗🤗🤗
To и моя мениджър каза, че е хубаво поне веднъж седмично да се ходи в офиса….поне тези, които са в града…които имат желание…поне веднъж месечно да ходим и го правим.Ето ме сега стоя в задръстване и го мразя.

# 242
  • пак на Рив Гош
Еlza, трябва да си оправдаеш новото бюро Grinning
Аз пък получих официално одобрение от шефката да мина изцяло на хоум-офис (не че не бях така през последните 3-4 години, ама друго си е да имам потвърждение Joy).

За какво ли имат пароли работните станции, сигурно ей така за много важно. Joy
Аз отдавна спрях да се впечатлявам от липсата на елементарна кибер-сигурност в офисите в китайските сериали. Само надявам в реалните офиси положението да е по-добро Grinning.

И аз се учудих на себе си, че 8 епизода ми минаха съвсем добре, сериалът е за Роца.
В последно време попадам на ужасно тъпи фентъзи книги, преди години нямаше такъв ужас – секс с различни видове, който се брои за фентъзи.
 Фентъзито си беше меч и магия.
Тъкмо като четох кой сериал си започнала, мислех да ти пиша, че ми стои в списъка за гледане... за някой ден.
Фентъзито все още трябва да си е меч и магия, ама и аз в последните години не мога да попадна на нещо добро и оригинално. Сюжетите се въртят все едни и същи и в един момент втръсват.

Tuon, дано да си излязла от задръстванията и да си разтоварила омразата с еднорози Grinning

Почвам ви отзад напред: Kim Ji Soo - какво се случва с този принц, ще дочака ли реабилитация?
От това, което мярнах, си има втора доста успешна кариера във Филипините и там му се радват. Участвал е в сериал (ама не му помня името) и в разни предавания. Честно казано, не го виждам да се върне скоро да снима в Корея, сигурно при всеки удобен повод ще му извадят по някое "Ким Джи Су който през 2021ва беше замесен в обвинение в училищен тормоз...".  

А ако все още ти трябва стимул за заглеждане на Resident Playbook - ОСТ-то на епизода тази неделя ще си заслужава Wink :
https://www.soompi.com/article/1735710wpp/watch-resident-playboo … tudded-ost-lineup

Помните ли загадката с очите на китайските актьори, която пуснах преди няколко седмици?
Вече имам и корейския вариант Joy:

# 243
  • София
Grinning Tuon, то аз май не трябва да мрънкам много - два дена в седмицата е и живея на 2 км по права линия от офиса, поне не стоя в задръствания. Но друго си беше в обедната да си пусна някоя серия. Но, Роца, на тебе ти завиждам (опитвам се да е благородно).

Днес открих, че китайският СЕМ може да реши да ореже епизоди от сериали преди да им даде лиценза за излъчване. То логично някак - ако решат, че нещо трябва да се премахне или цензурира, но не знам защо не се бях усетила досега. Та дори да са заложили и направили в пост-продукцията 40 епизода, примерно, ако на чичковците от ПМ не им хареса - трябва да се реже. Но пък от друга страна явно така минава доста по-голям % драми отколкото мислех, защото бях с впечатлението, че нещо не им ли хареса - директно заминава в кошчето цялото.

# 244
  • вятърничава
Роца.,как можа да ми причиниш корейската People Eyes загатка  преди сън?
Не си ми приятелка вече, да си знаеш!

# 245
Добре, Tuon, Роца, Елза, Bb6, Вики и pppqqq, добре де,  няма да ходя в СК, като форума не ме пуска. 
Ама до швейцарското местенце на Роца може и да ида, живот и здраве. 
Не ми излиза от главата тоя сериал, Crash Landing on You, правя каквото правя, все някоя мисъл ще ми дойде в главата от него. Направен така че да остава в съзнанието - като напр. повтаряемост на "лафовете" -  Гл. Героиня - "I did not fall, I descended"  и към края на сериите пък Гл Герой към нея - "You didn't fall, you descended".
Сигурно най-добрия корейски - пък аз и много не съм гледала корейски.  Гоблина не ми допадна, макар че самия актьор - аз и на него му викам Гоблина, де - е добър актьор (Гонг Ю).

Да, Елза, точно така прави китайския СЕМ - и понякога при това кълцане остават "празнини", от което не се навръзват нещата.  Ама това скапва цялостостното качество на продукцията.   То ако така ставаше - гледаш в началото,  гледаш края и  кой к'вот разбрал, разбрал. 
При корейските това го няма, нали?  Е, сега си мисля, те са несъпоставими нещата но, от толкова много китайски неща дето изгледах какво да е горе-долу на нивото на Crash Landing on you? - като цялостна обща оценка и въздействие като цялостност на продукцията - за един Blossom се сещам и толкова.
Още нещо гледах, ама после ще пиша, че тука стана много късно.  Е, лека нощ за сега от мен.

# 246
  • София
Ааа, Prinx, недей така. Ще ти кажа кои сериали не ги режат и цензурират китайците и няма дупки и празнини: пропагандните, зад които стои правителството. Grinning
Евентуално може би и някои от по-старите отпреди повече от 10 години, но аз не съм гледала такива. Момичетата с повече стаж в тях може да се сетят за нещо.

# 247
Очна игра 🤣🤗😆
Добре....
1😝 Вики да си го напише
2-18 все някой ще е Катерицата
19 - Минчо
20 - Не е Катерицата
21 - Ok Taec-yeon
22-25 - може би някой е Катерицата
26 - So Ji Sub
27 -  Може би това е Катерицата???
28 - със сигурност не е Cha Eun Woo (дали е бил генетично модифициран в някоя лаборатория, защото … как може да  толкова сладък 🍭)
29  Won Bin на едни 90% съм сигурна.
30 - ако до сега не съм познала Катерицата....значи това е Катерицата.

Готово 🤣 Супер бързо и лесно. 🤣🤣🤣🤣

# 248
  • София
Момичета, имам нужда от помощ. Можете ли да се сетите от кои сериали са тези снимки? Разпознавам само Neo Hou, Luo Yunxi и Deng Wei (даже не съм сигурна той ли е или само ми прилича), но само на Луо знам откъде е. А много ми се гледат хубави мъже в червено и черно и с дълги коси.

# 249
  • пак на Рив Гош
Не си ми приятелка вече, да си знаеш!
Sob Sob Sob  Joy

Prinx, аз поне не те спирам, ако ти се ходи в СК, ходИ! Само написах какво съм видяла от репортажи и филми. Но, да речем, имам повече мерак да посетя ЮК, отколкото северната й съседка Grinning. Даже не съм сигурна, че ми се ходи и до Демилитаризираната Зона.
Признание: не съм гледала Crash Landing on You Flushed

Elza, аз пък завидях за 2та км до офиса, при мен са 18-20 и поне час и половина с транспорт (в едната посока).
Като стана въпрос за сериалите, които минават под ножицата - в последните години имаше някоко съвременни (с известни актьори), където Главните бяха все с героични професии - пожарникар, военен... та там поне по няколко пъти на епизод се мяркаше китайското знаме, беше си почти второстепенен герой.
Аз тия дни видях, че новият сериал на един от китайските ми любимци Chen Xin Xu, е получил одобрение, та се надявам да го излъчат скоро. Хубава новина, още повече няколко ни след като видях, че и продължението на Flourished Peony също е получило лиценз. Да се надяваме, че няма да са много окастрени.

За снимката - може би Моарейн ще помогне, аз също разпознавам само сериала с Луо.

Tuon, по твоя почин за загадката Joy - аз съм сигурна, че очите на любимия ми Ю не са сред 30тте... може би Joy
Разпознавам май:
6 - Ji Chang Wook
10 - Jung Hae In ???
11 - Jung Il Woo
15 - Kim Woo Bin (на него ми прилича)
16 - Lee Dong Wook
24 - Park Seo Joon ???

# 250
Елза, на първата снимка Zhang Bin Bin е от The Blossoming Love. Много му се чудя дали да не го започна, но нещо ме спира и аз не знам какво. Ако някой се навие да го гледаме по едно и също време, може и да се навия Simple Smile
На втората снимка Neo Hou е от Love in the Clouds, който се надявам да излезе тази година.
ЛинХъ-то е от Love’s Rebellion. Не съм го гледала, само следях отзиви докато излизаше.
Deng Wei е от Love of the Divine Tree, горещо го препоръчвам, аз съм му писала 10-ка.
Следващият го знаеш от къде е Simple Smile
И последно - Ao Rui Peng е от Moonlight Mystique, който също препоръчвам.

За загадката с очите на Роца - не разпознавам 5-6, но нещо ме мързи да ги пиша...обаче не се включили моя най-любим Simple Smile

# 251
  • вятърничава
Не, Катерицата е номер....
Скрит текст:
1. Гонг Ю
2.Сонг Сънг Хон?
3.Хьон Бин
4.Чанг Гън Сок
5.Джун Хьок
6.Чи Чанк Ук
7. Пак Хьонг Шик
8. Чо Ин Сонг
9.Чу Джи Хун
10. Чонг Хе Ин
11. Джуно или Намгун Мин или не знам?
12.Чонг У Сонг
13.?
14. Ким Су хьон
15. Ким У Бин
16. И Донг Ук
17. И Джонг Сок
18.И Джун Ги
19. Минчо
20.Йон У Джин щото в момента гледам сериал с него
21. Нам Джу Хьок
22. Тек
23.Пак Бо Гом
24.Пак Со джун
25.?
26.Со Джи Соп, може и за Ю Сънг Хо да мине
27.Катерицата
28.Панг Сонг Хун
29.Уон Бин?
30.?

# 252
1.   Не мога да се сетя името, но ми е много познат отнякъде- дали не е модел на Луи Вютон?
3.  Хьон Бин
6. Чи Чан Ук
8. Zo In Su.ong
9. Ma Dong Seok
14. Ким Со Хюн
15. Ким У Бин
16. Ли Дон Ук
18. Lee Joon-gi
19. Ли Мин Хо
24. Парк
26. So Ji-sub
27. Song Junk Ki

Хубав ден!

# 253
bb6, не няма да се разберем така.21 е Тек. Неговите очи и уши няма как да ги объркам 😝
22 е някой на който може да му се казва Веждите или на кратко Веждьо.

Ще се пробвам да гледам The Haunted Palace

# 254
  • България
Елза, на първата снимка Zhang Bin Bin е от The Blossoming Love. Много му се чудя дали да не го започна, но нещо ме спира и аз не знам какво. Ако някой се навие да го гледаме по едно и също време, може и да се навия Simple Smile
Моят коментар: https://bg-mam.ma/p/1728776/49274005
Love’s Rebellion (2024):https://bg-mam.ma/p/1681061/48503524

Vanillа е разпознала всички сериали от по-горната снимка.

Общи условия

Активация на акаунт